Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| nordica | 81215 |
|
19.3.2015 23:41:00
Pražando, trefilas to přesně - abychom na ty povinné testy všeho jednou nezašli. Syn nebyl v cizině v životě testován na nic - prostě ho přijali do mateřské školky, pak do povinného předškolního ročníku, nic se neřešilo. 5 týdnů po návratu do Čech šel do 1.třídy, bez zápisu, jen jsem se došla do nejbližší školy zeptat, zda mi ho vezmou
Když tady čtu ostatní maminky, tak jen zírám, jsem ráda, že jsme toho byli ušetřeni. Syna "netestování" nijak nepoznamenalo, spíš naopak. A mmch - maloval/kreslil vždy jako čuńátko, dneska by na to měl min. 2 diagnózy. |
| Roya | 111257 |
|
|
19.3.2015 23:38:57
Samotná kresba postavy nevypovídá nic (leda by to byl oppravdu extrém), ale je to střípek do mozaiky, ze které se "školní zralost" skládá - je nutné to posuzovat komplexně.
A "školní zralost" samozřejmě znamená schopnost vyhovět požadavkům našeho školství, nesouvisí to ani s inteligencí, ani s kreativitou apod. |
| anemon | 100064 |
|
|
19.3.2015 23:38:49
Genderově stereotypní je nástěnka ve školce.
Já jsem dost autoritativní rodič, syn není první dítě (jsem fakt poučená, ve školce na mě učitelka starší dcery číhala s výkresem týden, aby mě donutila se k dílu vyjádřit) syna jsem postavu naučila, pak vyčetl, že spolužák kreslí pořád rodinu jako roboty a do školy ho taky vzali. Naše mladší jsou dvojčata, holčina je společenská, praktická, sama od sebe hezky kreslí, syn je chytrý, počítá, skládá, paměť jako slon, ale je bručoun, kdo asi dopadl lépe v testech školní zralosti? |
| Monty | 129940 |
|
|
19.3.2015 23:36:58
qweerty,
tak mi ty škody nějak popiš, nechápu totiž, o čem mluvíš. ![]() |
| Monty | 129940 |
|
|
19.3.2015 23:36:19
A jak se vychovává holka, prosím tě?
![]() |
| Monty | 129940 |
|
|
19.3.2015 23:35:10
"Tahle magorina s tim, ze jsou obe pohlavi stejna je specialne pro kluky desne skodliva."
qweerty, a v čem jako? Můj syn je tak zaujatej vůči předsudkům v tomhle směru, až to hezký není, a že by z něj rostla nějaká uťápnutá bábovka, co se nejradši převlíká za princezny, to jsem si zatím nevšimla. Mmch., on se tím netají ani ve škole a jak má někdo předsudečný kec, hned dostane ťafku. ![]() |
| v v | 134505 |
|
19.3.2015 23:30:51
A opravdu vypovídá o zralosti to, že nakreslím postavu podle nějakých standardů? Jedná se tedy o to, že předvedu nacvičený úkol? Jako že plním to, co se ode mne očekávám, tedy plním instrukce? To by tomu hodnocení odpovídalo. Zralost jako poslušnost, přizpůsobení se tomu, co se ode mne očekává.
|
| Monty | 129940 |
|
|
19.3.2015 23:29:59
qweerty,
jasně, že budou existovat, dokud je budeme mohutně podporovat. Ony dokonce musí existovat, jinak by se zhroutil trh a vůbec celá podstata "moderní společnosti". Ale to nic nemění na tom, že je to blbost. Termíny "žena" a "muž" nemají kromě biologického žádný jiný význam. Moje dítě si taky nemyslí, že jsem muž, ale nepřisuzuje lidem vlastnosti podle toho, co mají nebo nemají v kalhotách - a V TOM je ten problém. ![]() |
| úča |
| • |
19.3.2015 23:27:46
A o to tam právě mj. jde. Posuzuje se totiž školní zralost, ne kreativita.
|
| vlad. | 38059 |
|
|
19.3.2015 23:17:44
Fakt? To je zajímavé, taková pozitivní diskriminace ve školství
![]() |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.