Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Kreaty | 128225 |
|
|
30.1.2015 12:58:06
negramotnost není způsobena tím, že se člověk nenaučí písmenka, ale tím že proces čtení není naprosto žádná legrace, prostě to trvá a nejde to uspíšit, někomu to trvá rok, někomu dva, pokud má někdo skutečně poruchu, tak tři nebo více let a to písmenka, může umět nakrásně jako když bičem mrská
to je jako s cizím jazykem, nakrásně můžeš umět tisíce slovíček a nemusíš dát dohromady celou větu několik let, než se ti to v mozku přecvakne |
| Kaja222 | 116819 |
|
30.1.2015 12:57:06
to je normalni stadium. Poznava jednotliva pismena, ma zajem o cteni, hraje si na cteni, hraje si na psani. Je to zaklad pro cteni. Dalsi stadium je spojovani. Vydrz. To prijde.
|
| Katka. | 13699 |
|
|
30.1.2015 12:49:18
A proč mu to chceš přibližovat? To se naučí ve škole.
Syn taky uměl všechna písmena jednotlivě přečíst i tiskacím napsat, ale ještě na začátku 1. třídy , když viděl M A, tak na to koukal jako puk a slabiku MA z toho nespojil... Před Vánocema v 1. třídě patřil mezi nejlepší čtenáře. |
| Federika | 14090 |
|
|
30.1.2015 12:36:31
Nech to bejt. Za měsíc to už může bejt jinak.
Všechny moje děti se naučily číst samy, někdy v pěti letech. Ale nedělala jsem to s nima, samy si někde louskaly nápisy, pak jednoduchý knížky a neuspíší se to. Navíc, vůbec nic to neznamená, já se pak u jednoho dokonce muslea v první třídě znovu vracet ke cvičení:" LA, LE, LO, ME, MU.." atd , protože byl zvyklej číst poměrně rychle a dělal chyby, slova si občas domejšlel, hádal... |
| Laurenka | 85484 |
|
|
30.1.2015 12:34:44
Dcerka (6 let) to měla naprosto stejně, před pár týdny jí "sepnuly" slabiky a už hezky slabikuje. Neboj, dej tomu čas
![]() |
| Kalamity YANKA | 95278 |
|
|
30.1.2015 12:31:10
Hele z toho se nehruť, naše mladá to samý. Dokáže číst a psát ale snad půl roku trvalo, než jsme jí vysvětlili přesně tohle. Musí si to hodněkrát zopakovat, než na to přijdou. My jsme dospělí, máme to zažitý, proto tě možná znepokojuje, že "nevidí" slovo. Neboj, uvidí. Byla jsem z holky lehce rozpačitá, když jsem jí říkala "a co vidíš, přečti to", odříkala písmenka. Ale dohromady to nedala. Naopak, když psala, řekla jsem jí napiš "Pes", napsala PS a tím to haslo. půroč by tam mělo být E nemohla a nechtěla pochopit. Občas dokonce ur\Aženě odkráčela do pokojíčku, jako že jsme dostatečně neocenili její inteligenci
Chce to trpělivost![]() |
| nebeska | 90979 |
|
30.1.2015 12:25:13
Připravovat dítě na zápis mi přijde už docela přehnanené. Říkala jsem si, co umí, to umí, jenom jsem ho upozornila, že pravděpodobně budou chtít slyšet básničku nebo písničku. Myslím, že by si měl užít poslední rok, kdy nic nemusí...
|
| úča |
| • |
30.1.2015 12:20:36
Ne.
|
| Kahlan+5 | 3069 |
|
|
30.1.2015 12:14:59
Prazando,
presne jak psali ostatni, ve skole to naskoci behem prvnich mesicu, fakt se neboj. Muj nejstarsi syn sel do skoly v 6, pamatuju si, ze jsem to s nim zkousela, protoze on byl ve vsem strasne napred (mluveni, logika, pocitani, rozhled), ale proste tohle si spojit nedokazal. Prislo mi to strasne divne, ze tak chytre dite tohle nezvladne )) Ale neresili jsme to, nechali to na skole a od rijna uz cetl. Ted ve 12 je vasnivy ctenar a stale je hodne napred. Proste to cteni neni zas tak stezejni. Stejne se nakonec v te prvni tride nudil... |
| Hanina |
| • |
30.1.2015 11:50:47
Já to měla taky tak. První knížky jsem měla přečtené už ve školce. V 1.třídě děcka slamikovala, jak má-ma me-le ma-so a já si pod lavicí četla. Kdyby mě pančelka trestala za to, že nevím, kde čtou, měla bych klíďo i na vysvědčení kouli. Úkoly navíc nepomáhaly, měla jsem starší sourozence a psala jim úkoly do školy, zatímco oni byli na lítačce venku (já lítala taky, ale já měla jako mladší míň hodin ve škole). taky mě základka moc nebavila, jak by mohla, když jsem to uměla napřed. Na problémy jsem narazila až na vejšce, do té doby mi stačilo, co jsem slyšela ve škole, jela jsem to skoro až do maturity levou zadní.
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.