Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| *Owls* | 35567 |
|
|
30.1.2015 11:49:57
Moje dcera měla ve školce předškolní přípravu. Učitelky si předškoláky vždy na nějakou chvilku vzaly stranou a děti dostaly nějaké lehké úlohy. Taky tam byl kroužek předškoláček. Byl 2x v týdnu. Vedla ho bývalá učitelka a děti tam dělaly cvičení na uvolnění ruky a zase nějaké lehké úlohy. Tam je také učitelka seznamovala s tím, jak to ve škole chodí. Hlásily se, nepovídaly během té hodiny... Dcera tam chodila ráda a začala se tak i těšit do školy. Školka jí nikdy k srdci nepřirostla. Doma jsem s ní předškolní přípravu nedělala. Takový předškolní kroužek určitě nění na všech školkách, ale jako většina žen tady si myslím, že by měla stačit ta předškolní příprava v rámci školky.
|
| dadlenka | 68589 |
|
30.1.2015 11:46:01
Monty,tak ono je fakt rozdíl, když jenom nechce a v podstatě to všechno umí, než, že to neumí i kdyby chtěl.
Ono to ani mě nebaví, tohle doma řešit, ale není zbytí, když máš dítě, které v šesti letech má grafomotoriku jako tříletý a přitom matematiku zvládá na druháka.-) tady nasávání nepomůže a musí tu ruku cvičit. A tady je rozdíl, když dítě nemá porozumění řeči k věku, tak to nasávání je prostě hodně ztížený, když nerozumí tomu, co se všude říká. To bys taky procvičovala, nebo pomáhala, možná bys tomu teda neříkala domácí příprava ![]() |
| dadlenka | 68589 |
|
30.1.2015 11:41:43
já jsem se svými staršími dětmi taky doma nic necvičila, u nejmladšího je to prostěs jiné...
jinak myslím, že tvoje dítko je úplně v pohodě a nemusíš ho stresovat nějakou domácí přípravou ![]() |
| Monty | 129940 |
|
|
30.1.2015 11:28:22
Tutenstein,
nemám klasické dítě, které nasává informace samo. Poslední rok ve školce jsem přemýšlela i o odkladu, ale ne proto, že by nebyl zralý na školu... prostě proto, že je prakticky nemotivovatelný mimoň, který z principu odmítá dělat to, co ho nebaví/nezajímá a dokáže to úplně vytěsnit. Ve školce dělal zásadně to, co chtěl on sám. Není týmový hráč. Při besídce po první písničce odcházel do "hlediště" se slovy "už mně to nebaví". Učitelky mi pravidelně hlásily, že se chce bavit v podstatě jen s nimi a děti až do toho předškolního roku, kdy si našel partu sígrů, co měli pochopení pro jeho praštěné nápady, bral spíš jako svoje hračky než "kamarády". Na druhý straně, kdykoli se ve školce něco testovalo, vyšel z toho nejlíp a měl to hotový nejdřív. Jenže i ty učitelky mi samy řekly, že u něj odklad nic neřeší, protože není nijak nezralej, jenom "svůj" a jinej nebude, ani kdyby šel do první třídy v deseti. ![]() |
| Lída+4 | 138596 |
|
30.1.2015 11:27:37
Copak o to, moji dva starší kluci neumějí Ř pořádně doteď, a to jim bude 24 a 26.
|
| magrata1 | 95172 |
|
|
30.1.2015 11:24:17
U nás je to v pohodě, ještě nám v lednu dají 2000 za prvňáka
Na nižším stupni je úroveň dostatečná, tak je nechám tady a vyšší pošupajdí do města. |
| *Owls* | 35567 |
|
|
30.1.2015 11:21:25
Jako by to bylo dneska, když se moji bráchové učili číst. Byli už ve škole, měli spojovat slabiky a vypadalo to asi tak, že řekli? M, A... dohromady... ME!
Je to ž mnoho let zpět, jsem o 9 let starší, ale tohle si fakt pamatuju. Máma myslela, že jsou snad postižený Číst se naučili oba![]() |
| magrata1 | 95172 |
|
|
30.1.2015 11:09:09
No jistě, já jsem měla na mysli dítě bez vývojové vady a bez dalších specifických potřeb. Prostě takové to "tabulkové"
|
| dadlenka | 68589 |
|
30.1.2015 11:03:01
Monty, tak jsou děti, které musejí procvičovat i doma a není to tím, že by rodiče byli ambiciózní. Jsou různé problémy s řečí, grafomotorikou atd., které vyžadují cílenou práci i doma.
|
| TaJ | 81121 |
|
|
30.1.2015 11:02:46
Magrato, já myslím, že to, co umí a co dělají ve školce, bude bohatě stačit...já jsem třeba se synem pracovala doma víc, i ve školce se tomu věnovali hodně, ale u nás to bylo třeba i tím, že má vývojovou dysfázii a jak ve speciální školce, tak my doma, jsme se ho snažili naučit co nejvíc (samozřejmě co bylo v jeho možnostech a co ho zajímalo), aby byl pak ve škole víc v klidu....bude mu 7, chodí teď do první třídy (logopedické) a zvládá zatím všechno skvěle, jedou s nimi prakticky podle běžného plánu, kupodivu mu nedělá moc ani problém psací písmo, čtení a počítání taky v pohodě...jinak Ř trénovali s logopedkou už před prázdninami, než šel do školy...občas ho říkal, občas ne...ale ve škole mají taky logopedii a najednou během několika dní v září ho začal krásně vyslovovat...tkaničky si zatím tedy zavázat neumí, jsme teprve u uzlu...ale nijak nám to nechybí, boty na tkaničky žádné nemá a jinde to zatím nepotřebuje
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.