Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Neznámá |
| • |
6.11.2014 0:34:22
Jo a závažné důvody - u špatné učitelky určitě se najdou.
Tak třeba pokud bude málo prváků, tak je tu nadbytečnost. Pokud je hrubá na děti apod. tak porušení prac.kázně, školního řádu atd. atd. |
| Neznámá |
| • |
6.11.2014 0:30:37
Ano jistě, každý JMENOVANÝ je odvolatelný a každý ZAMĚSTNANÝ je propustitelný. Když se chce.
A pokud ředitel nemá vůli jaksi sám o sobě, tak když mu bude hrozit to ODVOLÁNÍ tak třeba ho to bude motivovat situaci řešit. |
| Neznámá |
| • |
6.11.2014 0:30:20
Ano jistě, každá JMENOVANÝ je odvolatelný a každý ZAMĚSTNANÝ je propustitelný. Když se chce.
A pokud ředitel nemá vůli jaksi sám o sobě, tak když mu bude hrozit to ODVOLÁNÍ tak třeba ho to bude motivovat situaci řešit. |
| Lilila | 78054 |
|
|
5.11.2014 23:12:45
Kontaktuj školskou radu - ta totiž může podávat návrh zřizovateli i na odvolání ředitele a i další věci. Dozvíš se, co se už dělo a s jakým výsledkem, případně můžete trochu rozhýbat momentálně ustáté vody.
|
| Lilila | 78054 |
|
|
5.11.2014 23:11:02
Když se chce, zcela jistě to jde. U nás takhle v létě vybrali konkurzem novou ředitelku školy a už v lednu dávala školská rada návrh na odvolání. V březnu byla ředitelka pryč nejen z postu, ale celkově ze školy.
|
| Neznámá |
| • |
5.11.2014 22:21:54
Tak úplně neodvolatelná nebude, akorát je to obvykle těžké a někdo po tom musí jít, a zejména se musí spojit pokud možno maximum rodičů.
Třeba v našem městě byla nedávno v cuku letu odvolaná "neodvolatelná" ředitelka jednoho vzdělávacího ústavu. Pověst měla dlouhodobě špatnou, postupně odešlo spousta dobrých kantorů, kvalita šla dolů, děti se přehlašovaly na jiné školy, rodiče už dlouho protestovali, vypadalo že se s tím nedá nic dělat. Až jeden rok se NIKDO nepřihlásil do prvního ročníku. A najednou byl šrumec, to už provozovatel musel řešit, bohužel dlouhá doba "nečinnost" udělala s pověstí své. A k dotazu, nedávala bych své dítě ke špatné učitelce v žádné třídě, a v první třídě už vůbec ne, ani náhodou. Osobu učitelky pokládám za dost rozhodující faktor ve vzdělávacím procesu, a vzdělání je důležité. |
| Dobra1 | 65967 |
|
|
5.11.2014 22:00:29
Já bych to asi řešila domácí školou a odpoledním setkáváním s kamarády, jiná škola s přestupem za rok mi nepřijde jako až tak dobrý nápad, dítě si utvoří nové vazby, které by pak muselo zpřetrhat.
|
| minutka | 56268 |
|
|
5.11.2014 19:42:11
Reagovala jsem na Margotku, která napsala ZAPSAT DÍTĚ MŮŽEŠ DO NĚKOLIKA ŠKOL.
|
| Delete | 8214 |
|
|
5.11.2014 19:35:57
minutko,
jenže protiprávní je nechat si vystavit rozhodnutí o přijetí, ne jít k zápisu. Samozřejmě, že když jdeš k zápisu do více škol, tak si toto rozhodnutí vystavit nenecháš (tedy nenecháš si ho dát do ruky hned u zápisu), ale škola ti ho vystaví, až když jí definitivně oznámíš rozhodnutí, zda nastupuješ. Pokud máš jedno jediné rozhodnutí, žádného protiprávního jednání se nedopouštíš, i kdybys abslovovala zápisů bezpočet. Jinak jsem další zločinec, moje nejstarší také byla na dvou zápisech, informovala jsem se na školách předem, na obou mi to odsouhlasili, že mohu... |
| minutka | 56268 |
|
|
5.11.2014 19:27:02
Jsem učitelka, zrovna loni jsme řešili dost velký problém v tomto směru...
Jinak třeba tady: Můžeme absolvovat zápis na více školách současně a teprve pak se pro jednu z nich rozhodnout? Samozřejmě NE! Zápis není žádný nezávazný "výběr na zkoušku". Absolvováním zápisu rodiče (zákonní zástupci) jednoznačně deklarují svou vůli dítě na danou školu přihlásit k plnění povinné školní docházky. Krátce po zápisu navíc rodiče od ředitele školy obdrží rozhodnutí o přijetí k základnímu vzdělávání, které je právně závazné a které zcela jednoznačně určuje, kdy a kde dítě zahájí povinnou školní docházku. Kdyby rodiče absolvovali zápisů několik a nechali si vystavit několik závazných rozhodnutí o přijetí, dopouštějí se protiprávního jednání. Pokud by k něčemu takovému přece jenom došlo, mohou rodiče zmírnit následky svého postupu tím, že budou okamžitě informovat školu, o níž nemají zájem, že dítě do této školy nenastoupí. Pokud by tak neučinili a ponechali by školu až do 1. září v mylné domněnce, že dítě do 1. třídy nastoupí, riskují nepříjemné úřední následky. Nebo tady: Může dítě absolvovat zápis na více školách současně a teprve pak se pro jednu z nich rozhodnout? Taková varianta není možná. Absolvováním zápisu zákonní zástupci jednoznačně deklarují svou vůli dítě na danou školu přihlásit k plnění povinné školní docházky. Krátce po zápisu rodiče obdrží rozhodnutí o přijetí k základnímu vzdělávání, které je právně závazné a zcela jednoznačně určuje, kdy a kde dítě zahájí povinnou školní docházku. Kdyby rodiče s dítětem absolvovali zápisů několik a nechali si vystavit několik závazných rozhodnutí o přijetí, dopouštějí se protiprávního jednání. Zkopírováno ze dvou náhodně vybraných základních škol... |
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.