| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Máme doma předškoláka

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1410] Názory 14111420 z 6858  [Dalších 5438 >>]
sarmi 38831
17.11.2014 17:01:49
srpnovy mel odklad, do skoly nechtel, hravy, drobny, doporuceno p.ucitelkou ve skolce, i u zapisu byl zakriknuty, socialne nepripraveny. nebylo o cem premyslet. ted je ve treti a je uplne v pohode.
cervnovy sel v sesti, nyní je v 1.tride, takze zatím rozjedy pro hvezdy :-). v ppp jsem samozrejme byla, psycholožkou doporuceny nastup do skoly. byl nastartovany, ve skole jsme denne bratra vyzvedavali, znal to tam, tesil se, ze zapisu byl nadseny. ALE ma sve hranice, o kterých vime a pracujeme na nich soustavne, zejm. grafomotorika a pozornost.
ale jsem učitelka, takze si se synem poradim v oblastech, ve kterých nebude "stihat".
pokud ti v ppp nabízí kurz, urcite do toho jdete. do konce kvetna se muzes rozhodnout, jestli syn nastoupi nebo ne. je to ještě spousta casu.
Cimbur 64764
17.11.2014 17:00:30
No ja jsem posledniho srpna, narodila jsem se predcasne a do skoly me strcili. Ucivo levou zadni, ale jiste by mi bylo lip mezi mladsimi. Dcerku starsi jsem taky dala do skoly v sesti, i kdyz nebyla uplne zrala co se tyce pozornosti atd. Znovu bych to neudelala. A to je telesne vyspela a vysoka. Takze maleho nechej o rok dyl, rekla bych.
Ropucha + 2 120300
17.11.2014 16:59:36
"prázdninový kluci nemají ve škole co dělat "

Co je to za výrok, proboha? ~a~
HelenaPa 48800
17.11.2014 16:54:54
Doktorka je "PÍP". Nedá se přece šmahem říct, že prázdninoví kluci do školy nepatří.
Náš mladej je v polovině srpna. Je sice v ročníku nejmladší, ale zvládá dobře. Při zápisu a ještě v první třídě měl problémy s výslovností, které se školní logopedkou zvládl.
U zápisu mi ředitelka namůj dotaz, jak s prázdninovým klukem říkala, že "lepší lehce nedovyvinutej prvňák než přezrálej deváťák." Že míň práce a starostí dá rodičům i škole prvňáček, který je malinko pozadu než deváťák, který měl odklad a pak se na základce nudí ve věku, kdy jeho vrstevníci jsou už na střední škole.

Nemohu mluvit o deváťákovi, ale pro prvňáka to u nás opravdu platilo. Problémů měl jen trochu a dobře je zvládl. Školu miluje i teď ve třetí třídě.
sun 15 88122
17.11.2014 16:48:58
Synovi bylo 5 let v červenci a v lednu by měl jít k zápisu, je chytrý , krásně mluví , ale je malý a drobný . Neměl vyhraněnou ruku a tak jsem s ním začala chodit do PPP kde s tím paní doktorka krásně hnula, ale teď jsem se dostala do bodu , že mi navrhla , že pokud chci aby šel v září do školy že se s ním pustí do předškolního kurzu a prý bude v září krásně připraven jít do školy ikdyž mu bude teprve 6 dva měsíce před začátkem školy . mám strach že když s ním te""d budu pracovat tak ho jakoby připravím,ae pak stejně nebude zvládat :-( až se dostanou k něčemu na co jakoby nebude připraven, nebo jakou vy máte zkušenost s prádninovými kluky ve škole . Moje dětská to rezolutně smetla , že prázdninový kluci nemají ve škole co dělat :-(
Beruška+J02A07T10 48718
6.11.2014 14:53:20
leni, já řešila velice první třídu a pí učku teď u dcerky má ADHD a hraniční PAS, dle slov psychologů, dětské i pí uček ve školce jsou první roky zejména první třída v životě dítěte nejzásadnější a pokud je blbá učitelka v první tříd,ě může pohnojit to na celou školní docházku - dítě znechutit..

syn starší zažil pět let na ZŠ hroznou učitelku, teď je v sekundě na gymnáziu a ještě stále si nese následky..

neváhala bych ani minutu a buď ji teda učila doma, pokud máš tu možnost nebo ji dala do jiné školy na první třídu.. ale zase ty vazby.. tak spíš bych ji učila doma. ta první třída se dá.
Neznámá
  • 
6.11.2014 10:45:22
"Pro zaměstnavatele, který nechce riskovat tohle popotahování a nemá peníze na právníka, který mu to pohlídá, není v jeho silách to legálně udělat (pokud s ezabývá i něčím jiným než snahou dokázat učitelce její nevhodné chování."

Výmluvy, výmluvy ... Samozřejmě že to musí zaměstnavatel udělat v souladu se zákonem, ale tvrdit že to nejde je snad poněkud přehnané, to je přece případ od případu. A od toho zaměstnavatel je, aby si pohlídal aby u něj pracovali dobří zaměstnanci a ty špatné dostal pryč.
Nikdo netvrdí že je to vždy úplně snadné, ale nic nedělat a říct si že to vlastně stejně nejde, není čas to řešit, a na právníka nejsou peníze, to je alibismus.

To je zajímavé jak často se tady řeší, jak se lidi bojí o místo, a jak se zaměstnavatelé dokáží zbavit zaměstnanců ale teď najednou že by to zase nešlo, když jde o učitelku?
Jsou různé možnosti a páky jaké zaměstnavatel má, aby třeba na zaměstnance udělal "tyty". Někdy třeba stačí i to, aby se dotyčný srovnal a začal fungovat lépe.
Je otázka jestli je tam ten zájem.

Nicméně na to co v té situaci dělá zaměstnavatel a zřizovatel, to se musí informovat rodiče.
withep 93862
6.11.2014 9:37:51
Báro, to je smutné, že to ředitel neřeší, asi má jiné - osobní priority. Ale co zřizovatel, inspekce... fakt není šance? Nedávno jsem tu četla o případu, kdy rodiče zlou učitelku ze školy úspěšně vyštvali.
Petrajda 56186
6.11.2014 1:05:40
Souhlas, osobu učitele pokládám nejen za důležitou, ale za úplně nejdůležitější - na to by se měl Chládek zaměřit, a ne na to, aby měli prvňáci zadarmo tablety...
Petrajda 56186
6.11.2014 1:03:33
Ne, vyhodit učitelku ze zaměstnání jen proto, že je špatná, nic nenaučí a na děti řve, bohužel nelze. Pokud by to dala k soudu, obávám se, že by vyhrála. To je bohužel náš zákoník práce. Pro zaměstnavatele, který nechce riskovat tohle popotahování a nemá peníze na právníka, který mu to pohlídá, není v jeho silách to legálně udělat (pokud s ezabývá i něčím jiným než snahou dokázat učitelce její nevhodné chování.
Ale pokud by Vás takových rodičů bylo víc a hrozilo neotevření první třídy, pak by se k tomu možná přiměl.

Já bych k učitelce, o které vím, že je hrozná, dítě nedala, ani kdyby mělo dojíždět. Zkus se domluvit s rodiči ostatních budoucích prvňáčků.
[<<Předchozích 1410] Názory 14111420 z 6858  [Dalších 5438 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.