| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Máme doma předškoláka

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1460] Názory 14611470 z 6858  [Dalších 5388 >>]
Marcela a 3 65688
22.10.2014 20:20:18
Kamarádky dvouapůlletý chlapeček už delší dobu pozná většinu písmen, podle ségry zpívá popaměti nějaké písničky v angličtině a francouzštině. Ovšem skoro nejí, je palice dubová a o nočníku atd.si můžou nechat akorát zdát. To jí dost štve. Tak si vyber.
Filip Tesař 134358
22.10.2014 15:38:09
Taky časový údaje vnímám vizuálně, skrz ty číslice, občas se mi stane, že půl šestý vidím v duchu jako šest třicet... Na druhou stranu ciferník dokážu líp vnímat bez číslic, svýho času jsem se budil bez budíku, jen jsem si v duchu představil příslušnou polohu ručiček.
jentak
  • 
22.10.2014 14:30:01
Nevím, jestli vybarvování je bezduchá činnost, ale v každým případě to byla činnost, kterou moje děti absolutně nezvládaly.~;)
Lída+4 138596
22.10.2014 9:27:43
Margotko, proč považuješ kreslení a vybarvování za základ??? Zrovna to vybarvování je IMHO naprosto bezduchá činnost, která není nijak zvlášť prospěšná. No a z mejch dětí kreslení baví jen dvě - druhý a čtvrtý. První a třetí to ve škole dost silně nesnášeli.
Lída+4 138596
22.10.2014 9:25:27
Mně to přišlo, že to tu holčičku vcelku baví, nemusí to bejt nadrilovaný. Ale dítě, který na to nemá, prostě v tomhle věku číst nenaučíš, musí k tomu dospět. MMCH, jeden z kluků na týhle úrovni četl ve třech letech, a naučil se to jen tím, že se ptal na písmenka a slova. ~d~
jentak
  • 
22.10.2014 8:51:25
Tak to jsem ho učila cíleně a naučila - nemá digitálky, aby byl nucen si to procvičovat. Taky s tím měl problém, takže abych věděla, že přesně ví, tak mi říká - je půl šestý, pět třicet, 17 třicet.
Důkladně zavazovat tkaničky se musel naučit kvůli tréninku - boty na sucháč pořádně nedrží nohu - takže zaváže klas. smyčku a přes to uzel. Ale doma to jen procvičoval a učila je to učitelka tělocviku a požádala rodiče, aby dětem nekupovali sálovky na sucháče.
Písanka 70755
22.10.2014 8:41:10
Já myslela, že je to vtip ~8~ , to co po něm chceš se mnohdy učí i skoro 7 leté děti v první třídě, když mají odklad. Stačí když se naučí počítat do dvaceti, při zápisu nám říkali ať je sčítat a odečítat neučíme. Jenom aby poznali, co je více a méně a ukazovat jim to v praxi na věcech a ne na číslech!
Yuki 00,03,07 49504
21.10.2014 23:38:07
jen dodám - prostřední se naučil číst opravdu sám, najednou jsme zjistili, že to umí - četl vzhlru nohama a nebo zx boku, to bysme ho asi my neučili :)
a a když přišel s otázkou "co to znamená Odyseus a kyklop", tak mi došlo ,že to musel přečíst, to by nevymyslel :))

nejstaršího jsm "učila" víc, ten se ptal a bral to postupně, takže jsme měla pod dohledem, co kdy umí, ale u prostředního opravdu ne. NAvíc je dyslektik :), takže samosatný čtení v 5,5 letech přišlo opravdu podivně samo od sebe
Yuki 00,03,07 49504
21.10.2014 23:35:29
jsou ale opravdu i děti ,tkerý se to naučí samy - jasně, zeptá se na písmenko,tka mu odpovím, zeptá se na cokoliv jinýho, tka mu odpovím taky, ale že bych ho cíleně učila, to nemá smysl,. ono totiž nejde naučit něco děcko, který na to ještě není dost vyzrálý

já jsme si to i zkusila, nejmladší neuměl nic, byl fakt zanedbaný (máme ho v PP), takže jsem měla snahu dohnat všechno. Nešlo to, fakt nebylo možný udržet ho, aby seděl, vnímal, pamatoval si, nešlo nic

dokud na to neměl kapacitu nebo co já vím, tak nic.

ve třech letech nemluvil, teprve začínal, stejně nebylo možný naučit ho, jak dělá ovečka, kravička slepička... nakonec jsme usoudila, že bez toho se obejde a přestože to starší uměli v roce, on to prostě neumí ani ve třech a nechala jsem to palvat.

zaměřili jsme se na to, aby mluvil, aby jeho věty dávaly smysl a byly gramaticky správně

no a v 6 šel do školy bez odkladu a hlavně bez zbytečných stresů.
ví, jak dělá jaký zvíře, zvládá sebeobsluhu, zvládá orientaci, zvládá všechno. Ve škole nemá problém

akorát jsou pořád věci ,který nezvládne na povel, ale třeba až za měsíc, za půl roku, až zase dospěje

takže představa, že děcko, který v 5 letech čte je výplodem ambiciózních rodičů je blbost, to děcko sice můžou doma něco učit, ale dokud ono samo není schopný se to naučit, tak se to nenaučí
Jarma (dvě děti)
  • 
21.10.2014 23:23:13
Ale tohle všechno se má naučit až ve škole, ne?
[<<Předchozích 1460] Názory 14611470 z 6858  [Dalších 5388 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.