Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Marcela a 3 | 65688 |
|
|
21.10.2014 20:12:52
Kamarádka může taky pěkně kecat, protože se chce vytáhnout.
|
| Marcela a 3 | 65688 |
|
|
21.10.2014 20:11:25
Vždyť má pravdu.
|
| Marcela a 3 | 65688 |
|
|
21.10.2014 20:09:53
No a co? hlavně to takhle nesrovnávej, Od toho je pak škola.
|
| kreditka | 85904 |
|
|
21.10.2014 19:59:14
Tak nějak to vidím i já
![]() |
| host |
| • |
21.10.2014 19:47:24
Co šílíš, to přece vůbec nemusí předškoláci umět. Písmena vůbec ne a pokud chceš, aby dítě počítalo, tak postupuj následovně: dej např. na jednu stranu 3 pastelky , na druhou 2 a zeptej se, kde je jich víc. A mluvím z praxe - jsem učitelka v přípravné třídě. A ještě jedna rada. V tomto věku se zaměř spíš na to, aby potomek zvládal zcela samostatně a dostatečně rychle sebeobsluhu, včetně tkaniček.
|
| magrata1 | 95172 |
|
|
21.10.2014 19:09:24
Moje dcera by takové blbiny nedělala. Četla v 5 letech knihy, noviny a pak nám vyprávěla, co se děje ve světě. Prostřední zas pořád vyžaduje počítání (5 let) a nejmladší ve 2.5 roku sama určovala začáteční hlásku slov a vyžadovala neustálé zkoušení, ve 3 letech určuje poslední hlásku. Té, kdybych teď šoupla takové kartičky, asi by ji bavily.
|
| blka | 41710 |
|
|
21.10.2014 18:55:58
Tak tato holčička je hodně dopředu. Možná jí bude za 14 dní 6 a srovnáváme ji tu s čerstvým pětiletým klukem. Můj syn nevyhláskoval žádné slovo i krátké před nástupem do školy a nastupoval v 7 letech. Číst se v první třídě naučil a slova si při diktátu taky hláskuje ve 2. třídě s přehledem. Zato se výborně orientoval v oboru do milionu, zvládal i základní zlomky, rozuměl hodinám a dělení na minuty a sekundy. V 5 letech by dítě mělo sčítat v oboru do 5, takže klid. Hlavně aby nenosil plínu, neměl dudlák a nebál se všech okolo.
|
| Pam-pela | 97353 |
|
|
21.10.2014 18:50:13
Beruško, já na to přišla taky až před deseti lety...cca až ve tvém věku
, to, co umím jsem považovala za samozřejmost a tak nějak "nic moc" - až jsem přišla na to, že někdo má úzce specializovaný talent, což je fajn, ale někdy omezující...kdežto já si můžu vybrat i co do různých povolání - čím se živit...a co do koníčků.Ale jako malou mě opravdu trápilo, že vlastně nic pořádně neumím...moje mamka mě vůbec nechválila, a když přede mnou pochválila jinou holčičku s nějakým talentem, tak mě to fakt mrzelo .Prostě každá máma má jiné měřítko "úspěchu" u dítěte. Ale přesně jak říkáš, umím šít, plést, zdobit, zvládnu i technické práce, baví mě i obchod, psychologie, lidské tělo a všechno možné, a říkám si, co všechno se ještě stačím naučit a "užít"....že mi na to ten jeden život nestačí. Na druhou stranu moje pětiletá vnučka ovládá chytrý mobil a pevný disk u přehrávače (nebo jak se to jmenuje) líp než já - to mi nejde, to mě vůbec nebaví ... Jo, kdo ví, jak na tom budu naši pětileťáci za 40 let, co na nich doba bude žádat... ![]() |
| Beruška+J02A07T10 | 48718 |
|
|
21.10.2014 18:33:47
pár anglickcýh slov umí i můj 4 a 4 syn s expres dysfázií.. a to proto, že se mu říkají mnohem lépe.. takže místo růžová říká pink.. místo jdeme (to se naučil včera) říkal go.. a tak bych mohla pokračovat.. naposlouchané to má od starších sourozenců..
za génia ho taky nepovažuju, ač chytrý je dost :D |
| Beruška+J02A07T10 | 48718 |
|
|
21.10.2014 18:01:14
pam-pelo, mám to naprosto stejně, od všeho trochu - hudební nástroje, zpívání, malování, pohyb, škola lepší průměr (vyznamenání)
dneska mě hodně znýmých (/je mi 34) říká že mám skryté talenty.. pracuju na úřadě, ale vyrábím krásné marcipánové dorty, ručně ozdoby, umím ušít kde co na stroji, hraju dětem na klávesy, maluju obličeje na karnevaly.. a tak bych mohla pokračovat.. ničeho se nebojím a do všeho se pustím a vyzkouším.. u něčeho setrvávám /třeba ty dorty/ a něco pozvolna opouštím.. ale výjimečná jsem v ničem snad kromě němčiny (kterou nás taťka drtil od malinka a měla jsem brzo možnost rodilého mluvčího) fakt nevynikala.. |
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.