| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Máme doma předškoláka

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1500] Názory 15011510 z 6858  [Dalších 5348 >>]
withep 93862
21.10.2014 16:46:34
Ten dotaz myslíš vážně? Jednak se do školy chodí v 6 letech, kdežto tvé dítě má teprve 5. A jednak škola je od toho, aby se v ní děti počítat naučily. Jo, existují děti, které počítají v řádu desítek a stovek v pěti letech i dřív, samy se naučí číst a psát. Ale zdaleka ne všechny, a rozhodně to není požadavkem pro školní docházku. U zápisu se budou ptát na barvy a tvary, omrknou držení tužky a možná dají zavázat mašličku. A stejně vezmou do školy i dítě, které to neumí. Odklad se dává z jiných důvodů.
Ropucha + 2 120300
21.10.2014 16:39:24
To je vážně míněný dotaz? Jak jsi přišla na to, že popisované dovednosti jsou "základní věci" pro pětileté dítě?
nordica 81215
21.10.2014 16:29:32
Já teda jen zírám, co se dnes řeší za problémy. Syn chodil od 6 do 7 let v zahraničí do "přípravné třídy" - pro všechny děti povinné - hlavně se měly naučit neřvat jedno přes druhé, chvilku posedět na židli a umět se přihlásit. Jednoduchá slova a nějaké tvary jako trojúhleniky a čtverce se teda učily poznávat. Víc nic! Tady šel do 1.třídy v 7 letech - bez zápisu, prostě jsem se jen šla zeptat v srpnu po přistěhování do školy, zda mají místo :-) Přechod z jedné země do druhé, dva jazyky, rozhodně v 7 letech plynule nečetl, násobilku taky nemrskal. A představ si, zakladatelko, že je extrémně úspěšný a jako jediný (zatím) v republice vystudoval jeden velmi specifický obor na zahraniční škole. Píšu to jen proto, abych Tě uklidnila, řešíš v jeho 5 letech hlouposti, nech ho na pokoji a nic mu neuteče. Možná mi něco uniká, ale ten strašný tlak na děti dneska nechápu.
Filip Tesař 134358
21.10.2014 15:38:51
Naše taky. Měl jsem na mysli počítání do pěti (nebo každopádně jednociferná čísla), měl jsem to říct.
Kafe 134466
21.10.2014 15:31:13
Pam-pelo - taky mě napadlo to samé, po přečtení názvu tématu.
jentak
  • 
21.10.2014 15:31:11
Taky jsem si to tak myslela - že se neumí např. sám obléknout, sám najíst a prostě - ty základní věci.~;)
jentak
  • 
21.10.2014 15:30:33
Já náhodou ve čtvrté třídě u syna zjistila, že nezná svou adresu~f~ Tedy zjistila to učitelka a on jí prý s klidem a úsměvem řekl na její údiv - no jo, když já našim odnikud nepíšu a sám sobě taky ne, já to ještě nepotřeboval. Ale znám z hlavy své rodné číslo a číslo na mámu, tátu a bráchu - to nechcete?
svynka+2 140479
21.10.2014 15:30:00
...a jak jsi psala, že neumí základní věci, myslela jsem, že myslíš - jídlo, pití, hygienu, prostě samoobslužnost.

Presne takto som to z názvu pochopila i ja.
Pam-pela 97353
21.10.2014 15:27:25
...a jak jsi psala, že neumí základní věci, myslela jsem, že myslíš - jídlo, pití, hygienu, prostě samoobslužnost.
Byla bych ráda, že mám dítě ok v tomhle směru opravdu základních věcí ~x~.
kreditka 85904
21.10.2014 15:26:13
Fákt tak to je super na dysfázii to je skvělej výkon!!!~g~~g~ (mám doma i když mírnou formu vím o čem mluvíš) Já z toho měla taky strach jak dceři půjde čtení, psaní apod., zatím ťuk ťuk ale drží se výborně tak uvidíme dál. Nám se u zápisu stalo že dcera si "nacvičila" pohádku o červené karkulce a tu snad jako jedinou u zápisu neměly (děti mohly pohádku popisovat podle obrázků) dcera se samosebou sekla, ale po vyjasnění situace povyprávěla dle svých možností o Karkulce i bez obrázků. Jo máme naštěstí dobrou školu, kde i dětem s dysfázií je nabídnut dramatický kroužek apod. za což jsem moc ráda
[<<Předchozích 1500] Názory 15011510 z 6858  [Dalších 5348 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.