| . . | 133444 |
|
24.9.2018 13:42:50
Tak komentuje můj táta obdobné případy.
U tebe je to Monty obzvláště trefné, neboť se vznášíš nad námi ![]() |
| Kudla2 | 58452 |
|
|
24.9.2018 13:41:38
Monty,
"nemůžu tomu rozumět, když píšu něco, co se ostatním nelíbí." no, jenomže ty tomu FAKT nerozumíš, to není jen "stejně podloženej názor, kterej je ale někomu nepohodlnej". Myslím, že Konzerva to popsala dost jasně, máš tedy nějakej VĚCNEJ argument proti? |
| ...j.a.s... | 81911 |
|
24.9.2018 13:38:56
Konzervo, souhlas.
A u té grafomotoriky, není to vybarvování preciznější tím, jak se třeba dítě snaží sledovat obrázek, vybarvit plochu do kraje a nepřetáhnout? Než když do té plochy udělá jen tečky? |
| JaninaH | 12107 |
|
24.9.2018 13:38:34
Konzervo,
Teď už to musí pochopit každý, kdo to pochopit chce. |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
24.9.2018 13:37:53
Nic nekritizuju napsala jsem jenom že mě to fascinuje.
|
| Monty | 129940 |
|
|
24.9.2018 13:36:04
Kudlo,
ano, samozřejmě, nemůžu tomu rozumět, když píšu něco, co se ostatním nelíbí. Netřeba to opakovat, jednou stačilo. ![]() |
| Kudla2 | 58452 |
|
|
24.9.2018 13:34:09
Inko, a proč teda nejdeš ty dělat něco smysluplnýho?
![]() Tohle zas fascinuje mě - někdo sem přilítne a zkritizuje, jak jiní lidi, které ani nezná, zacházejí se svým časem, který je jejich věc a jeho zbytečná starost. |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
24.9.2018 13:30:13
Mě fascinuje, kde ty ženy berou tolik času na takový nsmyslný diskuse.
|
| Konzerva | 153011 |
|
|
24.9.2018 13:30:02
Monty,
každý konkrétní úkol, např. "Vybarvi na obrázku dvě jablíčka červeně a tři žlutě." má tři funkce. První funkce je grafomotorická. Ta se dá nahradit něčím, co je podobné, splní to svůj účel a bude to dítě víc bavit. Třeba že do jablíček udělá puntík, nebo je zakroužkuje nebo přeškrtne nebo nakreslí vlastní. Čili ano, pouhé vybarvování samo o sobě není jediný možný způsob rozvíjení grafomotoriky. Druhá funkce je zábavná. Některé děti to baví. Některé ne. Těm, které to nebaví, lze nabídnout jiné varianty, které by mohly být zajímavější, viz nahoře. Ale jistě budou děti, které nebude bavit nic z toho. Pokud tedy budu tento úkol dávat jen proto, abych dítě pobavila, tak u některého dítěte to tuto funkci nesplní, takže to příště po něm chtít nebudu. Třetí funkce je socializační. Ta spočívá v tom, že dítě se učí, že teď děláme všichni společně určitou konkrétní činnost. Můžeme ji do určité míry přizpůsobit konkrétním dětem, takže někdo může kreslit pastelkou, někdo fixou, někdo voskovkou, někdo bude vybarvovat, někdo kroužkovat. Ale podstatu zadání splníme všichni. Pokud dítěti řeknu, že ne, že úkol nemusí plnit ani v modifikované podobě a může si místo toho hrát s autíčkem, tak ten úkol nesplnil svoji socializační funkci. A opět. Když dítě výjimečně z nějakého společného úkolu uvolním, nestane se jistě nic, nebude z něj masový vrah. Ale jestliže mu prominu třeba polovinu úkolů, už pro něj následně může být ve škole problém se školnímu tempu přizpůsobit. |
| Rodinová | 140078 |
|
|
24.9.2018 13:25:45
Koukam, ze dnes je tu napric diskuzemi jedine nosne tema, kdo z nicku je vetsi blbec ...
![]() Tak ja zas jdu. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.