| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Máme doma předškoláka

(?)
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 6858  [Dalších 6688 >>]
...j.a.s... 81911
24.9.2018 13:25:17
Kudlo, přesně tak. Monty se chová hůř než leckterý puberťák.
Možná by bylo lepší jí příště nic nevysvětlovat a vůbec na ni nereagovat, pak by totiž ty svoje spirály omezenosti nemohla roztáčet.
Kudla2 58452
24.9.2018 13:22:16
"když s něčím nesouhlasím, je to proto, že tomu ten druhý nerozumí."

no jo, ale ty dokazuješ všemi směry, že tomu SKUTEČNĚ nerozumíš ~d~
Kudla2 58452
24.9.2018 13:21:35
"Bohužel nemám dneska už tolik času na povídání, i když se rozjíždíte moc pěkně. Musím se ale věnovat své nekvalifikované a mizerně placené práci, aby mi ji náhodou nepřebral nějaký absolvent pomocné školy, co v dětství taky nevybarvoval a nezpíval na povel "Skákal pes"

vidíš, Monty, a tohle je zrovna příklad toho, o čem jsem mluvila.

NIKDO Tvoji práci nesnižoval, ale ty to stavíš, jako by ano, a vysmíváš se "útočníkovi", který ale neexistuje.

Šuplík má pravdu, možná když se "snížíš" na jeho úroveň a začneš konečně diskutovat věcně, tak debata s tebou bude mít nějaký smysl.
Monty 129940
24.9.2018 13:16:39
Kudlo,
tak tohle je úplně ten nejprimitivnější argument - když s něčím nesouhlasím, je to proto, že tomu ten druhý nerozumí.
Jasně, jak taky jinak.
Bohužel nemám dneska už tolik času na povídání, i když se rozjíždíte moc pěkně. Musím se ale věnovat své nekvalifikované a mizerně placené práci, aby mi ji náhodou nepřebral nějaký absolvent pomocné školy, co v dětství taky nevybarvoval a nezpíval na povel "Skákal pes". ~;)
...j.a.s... 81911
24.9.2018 13:05:22
Kudlo, kdyby platilo to, co říká Monty, že technika je pomalu lepší než klasika, tak před příchodem tabletů a počítačů nemáme žádné myslitelé, umělce atd. Monty tady okázale napadá něco, co je léty prověřováno a zkoumáno... Nemyslím si, že ve školách a příbuzných institucí sedí banda tupců, která bazíruje na nácviku kreslení a psaní zbytečně. Ale Monty si to evidentně myslí a má velkou potřebu to hlásat dál.
Zajímalo by mě, zda by její syn byl tak dobrý ve svém kreslení, kdyby ho nikdo kreslit, psát, vybarvovat neučil a rovnou mu vrazil do ručky tablet. Asi těžko.
Kudla2 58452
24.9.2018 13:04:44
Lído,

jestli holky správně chápu, tak to vybarvování a kreslení je JEDNA z metod, jak založit nějakou dovednost a tu pak později rozvíjet.

Asi není jediná (takže pokud někdo nerad vybarvuje a kreslí, tak má i jiný možnosti), ale používá se proto, že většině dětí to vyhovuje (a pro tu menšinu se holt vymyslí něco jinýho).

Ale Kat mě třeba uvede na pravou míru, opravdu tomu nijak moc nerozumím.
Konzerva 153011
24.9.2018 13:04:33
"Konzervo, kdyz dite nema diferenciaci a nepozna prvni hlasku, slabiky a posledni slabiku, nemelo by jit do skoly."

Kat,

tohle je třeba věc, která by mě sama od sebe nenapadla, ji s dítětem dělat. Zjistila jsem to na Rodině, že by to mělo dítě umět. Takže jsme to doma občas dělali a dítě to umělo. ale vůbec nevím, jestli a jak často to ve školce dělali a jak dobře by to dítě umělo, kdybych to s ním já nedělala.

Myslíš, že kdyby se u zápisu ukázalo, že to dítě neumí a jinak by bylo OK, tak by ho nevzali? To mi by mi přišlo poněkud přehnaný. Já myslím, že by v takovém případě bylo rozumné si promluvit s rodičem a během těch pár měsíců (zápisy jsou na jaře) to pak dohnat.
Kudla2 58452
24.9.2018 13:00:44
Monty,

tak ty děláš jedno i druhý, skoro mám pocit, že to druhý častějc než to první.
Kudla2 58452
24.9.2018 12:59:35
Monty,

na to, že to vůbec neprožíváš, se ti tam objevuje moc těch "potrefených hus" a insinuací, že se do tebe schválně trefujou, aby ti ublížily ~;)

Skutečnost si myslím, že je mnohem prostší - zdánlivě nesmyslné a primitivní aktivity vedou k nácviku něčeho, co se pak člověku bude v životě docela hodit. Samozřejmě že asi není jen JEDNA taková možná aktivita,a když někdo nebude ausgerechnet vybarvovat, tak se možná opravdu nestane nic, takový odborník zas nejsem, ale když bude bojkotovat VŠECKO a když to doženu ad absurdum, tak se nenaučí třeba vůbec psát rukou, protože přece máme počítače, a počítat, protože přece máme kalkulačky, tak může nastat situace, kdy vypadne proud nebo bude mimo dosah wifi a bude docela nahranej.

Stejně tak jako s tím čtením beletrie - jistě že člověk neumře, když v životě nepřečte ani jednu beletristickou knížku, ale dost se tím ochudí a pokud to tvrdí spisovatel, tak mi to přijde značně absurdní.

A ty mně připadáš v pozici někoho, kdo tvrdošíjně odmítá věci, kterejm ani moc nerozumí, není schopnej to odargumentovat a uchyluje se místo toho k nadávání, ironizaci, shazování.
Monty 129940
24.9.2018 12:57:59
Jas,
ty jo, dobrý, co tam máš dál?
Nechtěla by sis jít radši něco vybarvit, nebo máš v kyblíčku trapnosti ještě něco v zásobě? ~;)
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 6858  [Dalších 6688 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.