| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Máme doma předškoláka

(?)
[<<Předchozích 1610] Názory 16111620 z 6858  [Dalších 5238 >>]
Lída+2 28136
3.9.2014 11:55:02
Kapradina, jestli ta DR byla tak prdlá jako ta co jsem měla kdysi, tak jim pošle termín a nepřeobjedná je a vyhrožuje sociálkou, když chceš jiný termín a oni Tě nepřeobjednají, že si máš udělat čas...a. pokud něpřijdeš, tak budou informovat úřady, že nechodíš na prohlídky.

A třeba mě se stalo, že v první třídě měl syn do 11:30 a ona mě objednala na 11h. JSem ji řekla, že bych přijela až po vyučování, sestra na mě, že se mám dostavit, že oni to mají naplánované. Výsledek....na řadu jsme šli v 12h a ještě jsme dopisovali poslední hodinu ve škole.~Rv

NYní si já sama určuju kdy tam půjdu a nikdo to nehrotí.~;)
Kapradina 34186
3.9.2014 9:50:43
A tedy nerozumím tomu, proč jste šli na prohlídku v době, kdy měl syn jít spát a byl tedy unavený a v nepohodě - to se nešlo domluvit na jinou hodinu? ~d~

A na druhou stranu bych za tak osvícený názor, že předškoláci nemusí chodit spát byla ráda a o dost víc ještě moji předškoláci, kteří tím "spaním" ve školce neskutečně trpí a samozřejmě zlobí ... zkusím po X-té navrhnout ve školce, zda s předškoláky nejde v době spaní dělat nějaký individuální program.
Kapradina 34186
3.9.2014 9:44:50
Cimbur,
já jsem jen chtěla, aby zakladatelka měla představu, že i pětileté děti dokážou to, co po jejím synovi jejich doktorka chtěla. Podle mého názoru jsou to celkem adekvátní požadavky na pětileťáka. Uznávám, že doktorka jednala necitlivě a neprofesionálně, ale za zamyšlení to stojí a určitě je to lepší než, aby tady všichni přitakávali, že doktorka je úplně blbá a tím aby to skončilo.
Tu prohlídku bych brala jako implus na co se se synem zaměřit, co vypilovat, aby měl nástup do školy co nejsnažší.
A nezavrhovala bych ani psychologa. Určitě dokáže poradit a podívat se na problémy s odstupem a poradí cestu, jak dál ... laxní bych k závěrům z té prohlídky určitě nebyla. ~;)

PS: Část textu jsem si vypůjčila od Luc., s jejíž názorem souhlasím. :-)
Luc. 57250
3.9.2014 9:18:28
Tak nejde snad jen o to kreslení. Psycholog dítěti neulbíží...
Tizi 106716
3.9.2014 9:01:32
Tak kdyby se mělo brát do školy podle kreslení, tak by můj syn nešel ještě ani v 8 letech ~:-D U zápisu sice něco kreslil, jako všichni, ale učitelka tu hrůzu nekomentovala a stejně byl přijatý. První dvě třídy skončil se samými jedničkami, takže to kreslení samotné nemá velkou vypovídací schopnost. Kvůli tomu bych k psychologovi určitě nešla. Šla bych k němu pouze pokud bych sama měla pocit, že něco není v pořádku.
Sharien 55442
3.9.2014 8:56:11
Souhlasim, ze pokud ditko v peti letech zacmara hlavu, část ukolu neudela, tak by chtelo zjistit proc (třeba se mu jen nechtělo, třeba ma problémy s drzenim tuzky a jemnou motorikou a s tim se da delat něco velmi dobře).
Luc. 57250
3.9.2014 8:51:44
Podle mého názoru jsou to celkem adekvátní požadavky na 5ti leté dítě. Uznávám, že doktroka jednala necitlivě a neprofesionálně (viz ukázka obrázké holčičky).
Každopádně pro tebe jako matku by to měl být impluz na co se se synem zaměřit.
Bylo by kontraproduktiví vypsat se na Rodince, kde tě všichni přitakají, že doktorka je úplně blbá a tím aby to pro tebe skončilo.
Psychologovi s ním zajdi. Možná tě řekne, že kluk je zcela v pořádku a nebo potrvdí, že je maličko pozadu a poradí a pomůže jemu i tobě jak s tím pohnout. Rozhodně to neházej za hlavu.
Sharien 55442
3.9.2014 8:48:40
Nevim, odkud jste, ale kdyztak se mi ozvete na email. Jsem psycholog, resim hodne grafomotoriku.
erika,2 děti 94827
3.9.2014 8:22:21
Nic si z toho nedělej. Syn byl v 5 letech také takový. Měl odklad a ten mu velice pomohl. Za ten rok jsme dotrénovali řeč, grafomotoriku, a do školy šel hezky připravený. I když v 5 letech se učitelky ve školce tvářily, že je kdovíjak pozadu, první třídu zvládl se samýma 1. Akorát byl problém s jeho hysterickou ubrečenou povahou, nesnáší tlak když je něco na rychlost, různé soutěže atd. Ale to už je jiná věc. V 5 letech kreslil příšerně. Nakonec teď v 8 letech kreslí krásné obrázky, fakt krásné, strašně ho to baví a máme z něj radost. Přístup doktorky je divnej. Takto by se ta naše teda nechovala.
Cimbur 64764
3.9.2014 7:48:17
Moc pekne. Akorat zakladatelce to pomuze akorat jako: Tohle namalovala holcicka pred vami.
[<<Předchozích 1610] Názory 16111620 z 6858  [Dalších 5238 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.