| Adelinkaa 1 dítě. | 75195 |
|
|
3.9.2014 7:39:05
Nespat v 5 letech během dne? Já jsem ještě v 1.třídě po obědě usínala ve třídě, když jsme měli odpolední vyučování..
|
| NovákováM | 120401 |
|
3.9.2014 2:25:17
taky si myslím, že snaha "zatabulkovat" děti je dost špatně.
MMCH, my máme hubené.. velmi hubené až vyzáblé děti. (no nedáváme jim jíst.. jak jinak by to bylo možné :-D asi jim všechno sníme). Genetika.. Fakt jsem vzala manželovy fotky z dětství, mládí k lékařce... udělala si kopii do spisu, protože - "jé, to je hezká fotka Tomáška" "ne, má v ruce starý foťák, to je jeho tatínek :-D" "aháá". Pak koukla okem na manžela a bylo jasno :-D.. takže my máme doma dva hubeňoury, co by jim manekýnky záviděly s obrovskýma tlapama a nebudu provokovat osud, je jim 15 a zatím, jestli už měli tu pubertu - BOHU DÍKY. Jestli nastane.. tak se fakt bojíme. Vůbec nejdou do škatulek. Ničím. |
| NovákováM | 120401 |
|
3.9.2014 2:18:59
Pediatr našich dětí ví o našich dětech od narození.
Nedonošená dvojčata. 15 let nějak sleduje jejich vývoj, doporučuje a radí - my - oba rodiče víme stejně své. S tímhle jsem se nikdy nesetkala, aby zkoumala obrázky, zralost po školní výuku, naopak, .. podporuje, nabízí možnosti, "každý chce odklad"... Ale my jí důvěřujeme, ona neshazuje.. |
| Pečená sušenka | 139730 |
|
|
3.9.2014 0:13:25
u zadneho ze svych deti jsem na 5ti lete prohlidce nic takoveho nezazila.
Nicmene muj dnes skoro 6ti lety syn v peti letech nekreslil skoro vubec - jedine co kreslil byly auta. O postave nemohla byt rec. Zacal kreslit az v poslednich par tydnech. Pismenka ani cislice mu nic nerikaji. Pravou a levou rozezna jak kdy, ale 100% to neni. V 5 neumel R, Ř a vsechny sykavky. Ty uz jsme ted trochu dopilovali, ale R a Ř neumi doted. Nevim jaky smysl maji takove prohlidky. Deti se vyvijeji skokove. Za 3 mesice muze byt vse jinak. Ja mysilm, ze pokud by s mym synem bylo neco v neporadku, tak me na to upozorni skolka nebo nejblizsi rodina, ktera je s ditetem v kontaktu denne a ne Dr. ktery dite vidi 2x do roka 5 minut. |
| Xpetra |
| • |
2.9.2014 23:48:23
Wow. Na 5-lete prohlidce byl shodou okolnosti tento tyden muj syn. Ma tedy ted 5 let a mesic. Mudr. ho nechala cist na tabuli ruzne velka pismena, zkouseli jak vidi na dalku. Vlevo vpravo vubec neresila. Dtto nejake kresleni. Jedine, co resila, byla spatna vyslovnost. Nechala ho opakovat ruzna slova, siska, cocka, atd. Pokud se do Vanoc jeho vyslovnost nezlepsi, mame prijit a dostaneme zadanku na logopedii. Logopedku budou mit i ve skolce.
Pani doktorka mela asi dost spatny den. Chapu te, srazilo by me to na kolena. Jinak muj syn moc casti lidi nemaluje, obecne maluje hrozne, i kdyz rad;-) Co mu jde, jsou technicke veci, auta, autobusy, tramvaje, vytahy, tam jde do detailu:-D |
| Arien+2 |
| • |
2.9.2014 23:24:51
Nevím zda to dokážu dobře zformulovat, třeba někdo odpoví líp.
Jestli máš dobrou zkušenost určitě tam jdi. Myslím že rozdíl je že někde dělají "jen" ty kurzy a cvičení (což nemyslím nijak hanlivě), ale klinický logoped je lékař a měl by to umět posoudit komplexně i z jiných zdravotních úhlů, právě třeba i té psychické stránky, hlubší důvody špatné grafomotoriky apod. Těžko samozřejmě říct zda pediatrička jen přehání, nebo zda "vidí" nějaký skutečný potenciální problém. Mně třeba až překvapilo jak na základě cca půl hodiny se synem se přesně trefila do toho co o něm řekla, jak povahově, tak třeba i zdr.anamnéze. A co mně tedy dostalo ještě jak s ní syn okamžitě skvěle spolupracoval, což je neobvyklé, nerad cizí lidi a už vůbec ne doktory. |
| karku | 95718 |
|
|
2.9.2014 23:14:59
Ono jí podle mě je možná čerstvě 60, takže tam asi ještě pár let pobude. Fakt to není žádná stařena nad hrobem ani stará struktura, tudíž jsem koukala jak zjara...
|
| Natašenka | 133027 |
|
|
2.9.2014 22:43:46
Tao, pokud ta dr měla ještě tebe a teď tvé děti, tak je za zenitem a možná ani nikoho nebudeš muset hledat. Třeba ji někdo nahradí
![]() |
| karku | 95718 |
|
|
2.9.2014 22:38:04
Se starším jsme chodili ke skvělé logopedce, nikoliv klinické, ale při logopedické základce. Dělala s ním spoustu věcí třeba na pravolevou orientaci, vede i nějaké kurzy pro předškoláky s násvikem grafomotoriky, měla to hodně prakticky orientované. Nemám srovnání, jak to probíhá u klinického logopeda, ale ona je skvělá. Určitě půjdu k ní, byly jsme stejně víceméně domluvené, že se v těch 5 letech přijde ukázat. Navíc v tom zařízení mají přímo i psycholožku, ale já to fakt považuju za naprostý úlet.
Tak díky všem za zapojení do diskuze! |
| Arien+2 |
| • |
2.9.2014 22:31:23
Tak nedivím se že v tu chvíli člověk nedokáže ani adekvátně reagovat.
Co napsala do průkazu ti může být vcelku jedno je to jen doporučení, řídit se jím můžeš dle vlastní úvahy, není povinnost dělat co ti nařídí (doporučí) pediatra. K logopedovi bych možná zašla, najdi kvalitní klinickou logopedku, ti mají bohaté zkušenosti z praxe a vyšetření ničemu neuškodí, a na to mluvení to nemusí být od věci. A alespoň uslyšíš další názor. Už jen proto že třeba u nás jsou čekací lhůty na zařazení do péče docela dlouhé, tak se poinformuj. My máme skvělou a nahradí mi psychologa :) Kolikrát mi dobře poradila i v jiných oblastech. S dětmi to umí, už po prvním sezením, syna odhadla přesně i povahově ... S psychologem bych asi počkala, pokud ty sama necítíš problém. Ale asi pořeš jiného pediatra a uvidíš. |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.