| Žžena | 83005 |
|
2.9.2014 19:10:32
Můj muž má podobnou storku. Na nějaké písemné zkoušce, asi už v magisterském studiu, se k němu vyučující přitočil, kouknul mu přes rameno na to, jak píše, a prohlásil "na to, že jste pologramotný, jste to dotáhl docela daleko"
![]() |
| Arien+2 |
| • |
2.9.2014 19:04:38
Hele a nemá vůbec co hodnotit tvou výchovu .. to je prostě přes čáru !
A taky to porovnání s nějakou holčičkou ... Takže pro uklidnění, můj syn v necelých 5letech, skoro ani 6 letech - číslice ještě neuměl, pravou levou taky - to se tak nějak přirozeně naučil v tom předškolním roce, plus pár písmenek, víc moc ne a nikdo zatím netvrdil že to je potřeba do těch 6 maloval spíš čmáranice nebo čáry, teď už maluje "lidi", ale vypadají jako hranatě (on má rád roboty) Nicméně z vymazlenými obrázky co malovaly holčičky v jeho třídě ve školce se to nedá srovnat :) Bude mu za 3 měsíce 7 let, R a Ř neumí doteď, plus nějaké sykavky, chodí stále na logopedii. S nadšením nastoupil právě do první třídy a nikdo s tím neměl a nemá problém. |
| Žžena | 83005 |
|
2.9.2014 19:02:03
My jsme na pětileté prohlídce žádný test školní zralosti nedělali. Doktorka se jen pochechtla nad kolonkou "školní zralost" ve zdravotním průkazu ve smyslu "kterej blb chce po pětiletém dítěti školní zralost, vždyť na školu v tomto věku být zralé stejně nemá".
Takže bych se tím nevzrušovala. |
| Margot+1 | 39983 |
|
|
2.9.2014 19:00:29
Naše doktorka žádnou školní zralost na pětileté prohlídce nezjišťovala
![]() Pusť to z hlavy nebo si najdi jinou - takovou, u které se nebudeš cítit jako debil. My měli na tohle obrovské štěstí - jsme bráni jako partneři. (Když dcera dostala před velikonočními prázdninami neštovice, nikam jsem ji nevláčela, sama nasadila léčbu a po prázdninách stačilo doktorce zavolat...) |
| Liškodlak | 36760 |
|
|
2.9.2014 18:59:50
Znám pár protivných, ale výborných doktorů a osobní zkušenost mám nejméně se 4 milými, ale neschopnými. Takže pokud máš jinak s dr. dobré zkušenosti co se týče nemocí, vyhodila bych její výše uvedené plky z hlavy a chodila k ní dál.
|
| Arien+2 |
| • |
2.9.2014 18:53:39
Radu mám jedinou - ihned bych změnila lékaře.
Za prvé - ať už by měl syn problém jakýkoliv a názor na to lékaře byl jakýkoliv tak takto se prostě nejedná. Jde o krajně neprofesionální přístup. Navíc mně tedy udivuje co to doktorka vůbec testuje. U nás toto na prohlídce doktor až tak podrobně neřešil, jen v takové "normální" rovině - vzrůst, hygienu, řeč apod. už si ani přesně nevzpomínám, doporučil nás po konzultaci se mnou na logopedii, s čímž jsem souhlasila. Jinak obecně byl vždy jeho přístup spíš ve stylu - každé dítě je jiné, rozsah toho co kdy má umět dosti široký, velmi pozitivní přístup dle mého názoru. Navíc teda z jedné takové návštěvy bych opravdu závěry nedělala. Jako mnohem relevantnější bych brala eventuelně názor učitelek ze školky, ty znají dítě mnohem líp. Mně tedy děti při obdobné návštěvě lékaře asi nepředvedly nic, nejspíš ani to co normálně umí. Usuzuji i z toho že jak se syn choval loni při zápisu do školy :)) Navíc teda v 5 letech mi to přijde předčasné, do školy ještě nejde a rok je ještě dlouhá doba. Mmch syn taky v 5 letech skoro nekreslil a o rok později maluje jak divý, ale teda holt po svém ... (co by z jeho malůvek nějaká "doktorka" usoudila bůh ví) |
| alraune |
| • |
2.9.2014 18:53:10
Já bych oddělila obsah a formu. FOrma byla možná nešťastná, ale pokud jde o obsah, je dobře vědět včas, kde dítě tlačí bota a moci včas reagovat. Navíc, pokud zná druhé dítě i tebe jako malou, tak má o anamnéze přehled, jaký jiná mít nebude. Co jí třeba zavolat a v klidu, s chladnou hlavou se jí na výsledky vyšetření znova zeptat?
|
| Beruška+J02A07T10 | 48718 |
|
|
2.9.2014 18:31:25
ahoj, nic si z toho nedělej, já nemám kreslící ani jedno dítě..
syn nejstarší je na konci června na pětileté, to bylo podobné jako tvůj, do dneška nesnáší malování a to mu už je 12 a jde do sedmé. Do školy nastoupil normálně, do páté třídy měl samé jedničky a teď je v sekundě na gymplu a přesto, že hrozně chybí nosí vyznamenání. Malování s tím nemá nic společného. Dcerce je 7, měla odklad, je v první, v pěti letech opsala psací písmena podobně jako tvůj syn, nešlo to přečíst, čtverec a tak to nakreslila, pravolevo si pletla - je levák se skříženou lateralitou což jsme v té době nevěděly, r a ř se naučila 2 měsíce před šestýma narozeninama, v pěti neuměla vyslovit skoro půlku abecedy, chvíli před pátým rokem jsme začaly chodit na logo.. dr říkala, že v pohodě.. že o nic nejde.. moc hezky nemaluje ani dneska, má ADHD a hraniční PAS, přesto je v normální škole (specka u nás žádná není, jen zvláštní a to fakt pro ni není, je moc chytrá) nejmladšímu jsou čtyři, nemluví prakticky vůbec - má expresivní dysfázii.. my máme ale skvělou doktorku, tvoje je trošku asi cvok.. tak si z toho nic nedělej.. jinak vývoj dětí se hodnotí podle kresby postavy a není to podle mě ideál, syn od kamarádky neumí postavu nakreslit, je mu šest a dostal odklad (je v srpnu), ale zase nakreslý krásný traktor do detailů.. co by kreslil lidi, když ho to nebaví.. :D měli by je nechat namalovat, co chtějí.. a baví je.. a ne postavu jinak moje sedmileťačka klidně dnes udělá prsty, jako květiny.. a klidně 8 a třeba 9 na ruce druhé a přitom moc dobře ví, že je jich jenom pět a dohromady to je deset. buď fakt v klidu, ten můj 12 letej motoricky taky není superman, přes švihadlo se učil skákat teprve loni, na kole až v osmi letech.. ale přitom je hrozně chytrej.. o malování to fakt není, není to všehospásná pomůcka.. je to jen orientační |
| Lída+4 | 138596 |
|
2.9.2014 18:29:15
Hroudo, to mi připomíná mýho druhýho synka - dysgrafika... Když vidím, jakým způsobem má vyplněnej index, říkám si, že neznalýmu člověku by přišlo, že snad musí bejt pologramotnej - má to strašlivě kostrbatě velkejma tiskacíma. Ovšem už je bakalář z elektrofakulty, letos by snad mohl dodělat inženýra.
|
| host |
| • |
2.9.2014 18:18:25
Určitě změnit pediatra.
|
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.