| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Máme doma předškoláka

(?)
[<<Předchozích 1680] Názory 16811690 z 6858  [Dalších 5168 >>]
Vítr z hor 100046
2.9.2014 17:41:37
Hm, hlavonozec je v necelych 5 letech fakt na hranici, takze ji to mohlo rozhodit, ale rozhodne by mela jednat maximalne citlive. Podle me nejde o to, aby deti umely kdovijak kreslit (coz by melo byt celkem fuk), ale o schopnost napodoby (postupne se zlepsujici grafomotorika skrze buduci psani) a vyvoj rozumoveho mysleni, ktery se, jak se predpoklada, v te kresbe zobrazi (vsimne si, ze ma clovek bricho? Usi? Nausnice? A ze je obleceny?). Postavu mu ukazali asi proto, aby mu pomohli ujasnit si ulohu.
Coz teda nic nemeni ma tom, ze v tobe nemeli vyvolat spatny pocit, a ze ti to meli minimalne vysvetlit. A taky je ten test fakt predcasny.
Černá kronika 103775
2.9.2014 17:37:13
A není dr. už nějaká vyhořelá? Když má tolik let praxe, tak přeci musí vědět, že každý dítě je jiný a jinak rychle se vyvíjí a srovnávat takhle striktně se nedá. Bóže, neumí kreslit, tak ale umí zase něco jinýho, co víš ty, ale ona během té chvíle neměla šanci zjistit. Vpravo a vlevo je těžký určit i pro mýho manžela, musím mu říkat "na té straně, kterou rukou píšeš" nebo prostě rovnou ukázat směr. Ach jo, jemi to líto....~6~
Jachtarka 111896
2.9.2014 17:30:03
U tohohle klučíka je neschopnost práce s tužkou jen jeden z projevů, ono je toho víc.

Jen ten test zralosti v pěti letech, následující konzultace ve školce nastartoval proces, který je mu velmi ku prospěchu. Jinak by do školy šel asi až v osmi.
Patejl1 72265
2.9.2014 17:28:15
Ano, je to průměrování a jeho účelem je záchyt dětí, které mají opravdu nějaký problém.

Občas do toho síta spadne dítě, které je v pořádku,nemá žádný problém. - tak síta fungují.

Otázka je kdo bude trpět víc - nezachycené nemocné dítě, nebo zdravé které si pokecá s psychologem ?

bob 142977
2.9.2014 17:27:04
Můj syn neuměl malovat vůbec, buď v klidu :) Paní doktor by měla být profesionálnější~o~
bigl&2
  • 
2.9.2014 17:25:49
Podle me je Mudr. Uplne mimo. Vlevo a vpravo s Tim mají potíže deti i v první třídě. Pěkně nakresleny obrázek ještě neznamená že Dítě je velmi inteligentní a vse zvládá. K psychologovi bych nešla , vymenila bych MUDr a nebo bych ji tam poslala samotnou:-)
karku 95718
2.9.2014 17:24:12
hele, my říkáme, že z něj bude inženýr:) Vzhledem k frekvenci inženýrů strojařů v obou rodinách vidím určité typické rysy:)
Jachtarka 111896
2.9.2014 17:23:39
Já mám pocit, že nejde až tak o to, aby obrázky byly hezké, ale o uvolňování ruky a její ovládání.

Kluka taky malování nebaví a jeho "obrázky" jsou druhé nejnepovedenější ve školce, když je srovnáváš s propracovanýma princeznama spolužaček.

ALE on maluje nikoli zvířara a postavy, ale domy, auta, plánky na cesty za pokladem, prostě pracuje s tužkou, drží ji správně a když chce udělat čáru z bodu A do bodu B, tak ji udělá.
Na rozdíl od toho svého kamaráda cca v 6 letech
Patejl1 72265
2.9.2014 17:20:46
Je to hrubý orientační test, který má naznačit existenci problému nebo jeho neexistenci - sám o sobě není diagnózou.

Ale měl by být impulsem k případným odborným vyšetřením.

Kecy doktorky kolem asi úplně košér nebyly, závěr asi ano.
Leny+3 6674
2.9.2014 17:16:48
Mám stejně starého syna, za 14 dní ho čeká 5-ti letá prohlídka, s malováním je na tom stejně jako tvůj, možná i hůř (o malování většinou nechce slyšet, když už maluje, tak kliky čáry, postavu sám nenakreslí, když to po něm chci, odmítá, tužku drží úplně špatně, ikdyž ho pořád opravuju). U starších dětí naše Dr. vždy chtěla namalovat postavu, no bojím se toho, to fakt nezvládne, uvidíme, co nám řekne. Ostatní věci ale zvládá dobře, RaŘ taky neumí, na to je čas do 6 let. No jsem na to zvědavá, my s manželem jsme na výtvarku leví, nemá po kom pěkně kreslit, ve školce mi nikdo nic neříkal, ale obrázky tam má jednoznačně nejhorší ~f~ Jsem fakt ráda, že do školy jde až za 2 roky, třeba se to trochu zlepší, starší syn je ve 2.třídě a jeho psaní a kreslení je taky děs, ale v 5 letech maloval o trochu líp. Prostě si myslím, že některý děti nerady kreslí (já taky nikdy ráda nekreslila), ale kvůli tomu ještě nemusí mít nějaký problém~a~ Si pamatuju, že mi ve 4.třídě učka řekla, že maluju jako prvňák a ať jdu medvěda překreslit (malovala jsem tehdy toho Moskevskýho olympijskýho maskota), tak jsem ho nechala překreslit spolužákovi a jakou jsem dostala pochvalu, že to je jiná, takový pěkný medvěd~:-D a od tý doby mi postavy, zvířata a auta malovali spolužáci a bylo~b~
[<<Předchozích 1680] Názory 16811690 z 6858  [Dalších 5168 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.