| *Owls* | 35567 |
|
|
18.5.2014 22:51:10
Asi bych kluka netlačila do kreslení, když ho to nebaví, ale rozhodně bych mu doma vyměnila všechny pastelky za ty tlusté trojhranné. Když už to někdy vezme do ruky, ať ho to "nutí" držet správně. Dělají i tlusté trojhranné voskovky a štětce. Jsem přesvědčená, že tím se nic nemůže pokazit a rozhodně mu to může pomoct
![]() |
| Markéta, kluci 12 a 5 |
| • |
18.5.2014 20:50:09
U nás se z zápisu do školky sleduje leda, kolik bodů které dítě získá za věk, bydliště, sourozence a tak, děti ani nikdo vidět nechce,
|
| Markéta, kluci 12 a 5 |
| • |
18.5.2014 20:47:19
Naučit se to rozhodně nemusí, já se to nikdy nenaučila a absolvovala jsem celou základku se "samejma".
|
| Epepe | 89236 |
|
|
18.5.2014 20:42:34
1-3 - batolecí věk
4 - 6 - předškolní věk |
| M a 1 |
| • |
18.5.2014 19:16:15
Učím už batole od té doby co začne chytat tužky ke kreslení. Proč bycho ho to dalších několik let měla nechat dělat špatně a pak honem, honem před školou už zafixované přeučovat?
Prcek má 16 měsíců, tužku občas chytí na kreslení, tak mu ukážu "hele, pomůžu" a ukážu nastavím a ono se mu pak dobře kreslí. To samé se starší, párkrát stačilo u batolete ukázat a už to dělala dobře. To samé lžička, příbor... |
| Monika | 123907 |
|
18.5.2014 18:31:11
Pokud vím, má se správný úchop učit dítě od začátku, kdy bere tužku do ruky, než si zafixuje ten úchop špatný. Pro ty úplně malé děti, které by to ještě nezvládly, ale už chtějí taky "tvořit", se spíš doporučují takové ty "koule" s voskovkami nebo třeba prstové barvy atd. Čtyřleté dítě už bych rozhodně nenechala držet tužku jako prase kost, ale stále opravovala, pokud není nějak extra pozadu s jemnou motorikou. A pokud vím, tak správné držení tužky by mělo dítě právě při nástupu do školy už rozhodně umět, na rozdíl od čtení a psaní, které je "navíc". A u zápisů si na to učitelé stěžují, že to děti dělají špatně. My si mysleli, že syn drží tužku správně, ale při zápisu nám řekli, že ne (pak mi to taky docvaklo, že já ji vlastně držím jen ve dvou prstech a ne ve třech). V naší školce držení tužky hlídají (nevím, jestli musí, smí nebo jak je to, ale přišlo by mi to velmi užitečné, vzhledem k tomu, kolik času tam děti stráví kreslením), ale evidentně asi ne úplně dobře.
|
| Lída+2 | 28136 |
|
|
18.5.2014 18:11:17
Moje dítě tužku sice držet umělo, leč ve školce okoukalo špatný úchop, takže jsme museli zase přeučovat....a v druhé třídě to začal držet jak jemu se píše líp.....přestala jsem to řešit....
A to že úči ve školce neopravují držení tužky slyším poprvé ![]() |
| Suza007 | 91095 |
|
|
18.5.2014 17:10:55
nám bylo v PPP, u zápisu i u logopedky doporučeno učit správný úhop tužky dřív než půjde do školy
|
| arantxa | 60064 |
|
|
18.5.2014 16:45:26
nám to bylo doporučeno v pedagogickopsychologické poradně i na zápisu. Sami jsme to nezvládali. Syn nechtěl a my už nevěděli jak na to. Nakonec jsme začali chodit na grafomotoriku. Jsem za to ráda, neboť jsme objevili i jiné věci, které bylo třeba zlepšit např. koordinaci těla, uvolnění ruky, apod. Ve škole by na to určitě nebyl čas.
|
| kreditka | 85904 |
|
|
18.5.2014 16:44:51
U nás se pozoruje úchop tužky už při zápisu do ŠKOLKY!!! Dcera donedávna držela tužku také jako prase kost, naštěstí po zápisu do školy kdy měla čest s paní ředitelkou která si na správném úchopu zakládá začala alespoň chvílemi držet tužku správně ale musím nad ní stát a hlídat
![]() |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.