| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Máme doma předškoláka

(?)
[<<Předchozích 1800] Názory 18011810 z 6858  [Dalších 5048 >>]
Agatha Ch. 135518
22.6.2014 14:40:23
Spíš si myslím, že by měl být schopný se sám slušně najíst - omazat krajíc chleba pomazánkou, nalít si pití, uklidit si po sobě hračky, oblečení, nádobí do dřezu. Obout si boty, obléknout se, zapnout, klidně zkoušet vázat kličky.
Pozdravit, poděkovat, poprosit. Vydržet chvíli poslouchat, když mu něco vyprávíš, čteš pohádku.
Číst, psát a počítat ho naučí ve škole, na to má ještě času dost. Spíš vezmi velké pastelky, křídy, fixy a malujte, malujte, malujte. Nejlépe na co největší plochu. Zkoušejte stříhat, malovat štětcem, houbičkou, rukama. Hrajte hry - člověče, pexeso, různé deskové - dáma, mlýn, či jiné - blešky, kuličky...
boží žena 67104
22.6.2014 14:37:24
~t~
tak to teda koukej dohnat,
máš doma peknýho zaostalce
asi se mu nevěnuješ a plkáš na rodině

bez denní porce příkladů a čtení nechodí holky spát už od tří let
Linda V. 133041
22.6.2014 14:35:16
Co je to za knihu? Nějaká hrůza z Levných knih? Tohle, samozřejmě, dítě v tomto věku umět nemusí.

Hlavně je blbost srovnávat Tvoje dítě s tím, co by "měly obecně děti v tomto věku umět", sleduj to, jak se rozvíjí on samotný, ne ostatní pětileté děti.

A pokud jde o to, co by měl umět do školy coby předškolák, tak to stejně řešit nemusíš, protože bude mít "přirozený odklad" vzhledem k datu narození.
27.1zelenarosnicka16 137927
22.6.2014 14:30:07
Máme syna, kterém bude na konci září pět let. Co umí vaše děti, hlavně kluci v tomto věku? Koupila jsem si do zásoby knihu pro předškoláky a byla jsem překvapena, co by měl předškolák dle této knihy umět. Kromě toho, že tam byly úkoly typu přečti následující slova a v každém z nich urči počet samohlásek nebo souhlásek tam bylo i počítání příkladů typu 13-5 apod.
Syn věci sice spočítá, ale sčítání a odčítání nechápe. Akorát ví, kolik je jedna a jedna a dvě a jedna, a to nevím, jestli chápe nebo říká už automaticky zpaměti. Písmena umí, ale když jsem zkoušela čtení slabik typu MA, LA, tak zájem nemá.
Arni 19497
19.5.2014 15:54:35
Prosím o radu, přidám se k tématu. Syn drží tužku třemi prsty, ale neopírá se o další prsty, má je složené. Myslíte, že je to velký problém? Snažím se mu je vystrčit, ale hned je má zase zpět, že se mu to tak špatně drží. Má už pět, má svoji hlavu, zkouším to už tak od 3,5r. Pomohla by ta násada na tužky? Trojhranné tlusté používáme.
kreditka 85904
19.5.2014 12:44:45
TAk to u nás ano, na druhou stranu rodiče, kteří už dítě ve škole nebo ve školce mají tak nemusí nosit rodný list - neb se tady všichni známe ~t~
Radka + 2
  • 
19.5.2014 7:49:48
Za mě měnit nespoléhat na školu. Já jsem na ní spoléhala, ale ve škole to vůbec neřeší a výsledek tomu odpovídá. U druháka už to nejsem schopná změnit :-(
Veverka. 132739
19.5.2014 7:31:32
Me deti dostaly jen silne trojhranne pastelky koh-i-noor a nemely sanci je drzet spatne ;-)
Winky
  • 
19.5.2014 3:19:24
U nas ve skolce tedy ucitelky ucily I nas, rodice :), myslim v ramci nejake besidky - no neumeli jsme to vsichni :). Tak nam prave pro jistotu ukazovaly jak je to spravne a kladly na srdce at deti monitorujeme a opravujeme. Dcera kresli rada, uchop v prstech uz ma ok, ale to rameno - zapesti stejne nema ve spravne (uvolnene) pozici :(, uz je ve 3. Tride. Moje pripominky uz ji lezou na nervy, ale ve skole ji uz na to nikdo neupozornuje, tak je to trochu marna prace.
Jinak se doporucuje kreslit treba kridama na zem, nebo koupit velke papiry (na flipchart) a kreslit na zemi ci na tabuli, ne u porad jen u stolu.
Nessie a příšerky 76358
18.5.2014 22:59:35
Učebnicové rozdělení znám :-)
Mně šlo o to, jestli je skutečně předškolák ve smyslu posledního roku před školou. Tam už bych některé věci řešila. Svého teď nechávám, jak chce,příští rok začnu připravovat - ne s ním nějak systematicky pracovat doma, ale tím, že odchodíme grafomotoriku atd.
[<<Předchozích 1800] Názory 18011810 z 6858  [Dalších 5048 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.