| withep | 93862 |
|
|
25.1.2014 15:17:43
Snad má učitelka svých pět pohromadě, aby věděla, že dítě není cvičená opice a může se u zápisu šprajcnout - a že to neznamená, že není na školu zralé. I když... asi ne, když to řekla...
Jak už tu spousta lidí psala, je-li to vaše spádová škola a nemá-li převis spádových dětí, musí vás vzít. Odklad nenavrhuje škola, ale rodiče. Pravou a levou si pletu i já (nejčastěji v autě nebo když se mě někdo zeptá na cestu ). A ZŠ jsem zvládla ![]() |
| Alena Nocarová , Barunka |
| • |
25.1.2014 13:48:38
No my byly dnes na zápisu a tak nějak jsem nepočítala s tím, že to dopadne špatně a ono jo. Teda podle mého, prakticky kromě přečtení písmen jako jsou p,h,n apod a špatně zvolená strana, místo levé ukázala pravou .. vcelku spoustu věcí uměla .. přesto mi oznámili, že by volili odklad. Ve školce říkají, že je na školu zralá. Chodí do přípravky na první třídu kde nám také řekli, že to ve škole zvládne. Odklad jsme neměli v plánu a vím, že to co pokazila nebylo proto, že by to neuměla.. nemám dítě genia ovšem jsem nabyla pocitu, že za těch krásných 15 minut které s ní učitelka bez úsměvu ztrávila, neměla šanci naše malá se jakkoli rozmýšlet. A ted budu trnout hrůzou jestli nás vezmou či nikoli. A to se malá do školy těší už od září :(
|
| Nítěnka | 85465 |
|
|
8.1.2014 18:33:27
Karabuni,
můžu se zeptat, jak jste to vyřešili a jaké máte zkušenosti s několikaměsíčním odstupem? Jsme totiž nyní trochu v podobné situaci. |
| Nítěnka | 85465 |
|
|
5.1.2014 20:59:56
Z toho mám právě trochu obavu, že by se mu mohlo stát - že se bude příští rok už nudit (o to víc), nyní jsou přecejen ještě věci, které by tam pro něj byly nové (třeba psací písmo). Náš kamarád velice chytrý říkal, že přesně takový byl . všechno už dávno uměl, většinu pochopil napoprvé, rychle měl vše hotové (a dobře), tak dělal kraviny. Pokud byl týden bez poznámky, tak byl doma svátek.
A s mrňousovou hyperaktivitou těžko říct, co bude lepší (resp. nemyslím si, že by se to za ten rok navíc o mnoho zlepšilo). Inu uvidíme, snad v tom budeme dostatečně moudří. |
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
4.1.2014 20:08:08
Veveru, jasně že se tak můžou projevovat různý děti, ale je potřba se řídit rozumem, pokud někomu nestačí ten jeho, tak klidně ppp, ale nedá se jen říct, že odklad, protože spousta dětí tam bdue s odkladem a předčasný nástup do školy ne, protže tam budou i odkladoví
prostě posoudit, jaký je to konkrétní dítě, a brát v úvahu všechno a ne jen to, jestli umí a nebo neumí, nebo jen to, jestli je společneský, nebo jen to, jestli je dost vyspělý fyzicky, žádná z těch věcí sama o sobě rozhodnout nemůže a že se někdo naučí něco od staršího sourozence - jasně, něco málo jo, ale jsou děti, kterým by se dalo od rána do večera něco vnucovat a ony by to stejně nepobraly, na druhou stranu jsou děti, který slyší od staršího sourozence a umí a už jim to v hlavách zůstává, a neumím si představit svýho současnýho prbvňáka, že by mu v hlavě zůstávaly vyjmenovaný slova nebo násobilka, on na to prostě nemá, je to spokojený průměrný prvˇák, bezodkladový a ani odklad by mu nepomohl k tomu, aby se naučil něco jen tak, že se to učí někdo jiný asi i tato schopnost o něčem svědčí |
| nel, dcera 10/06 |
| • |
4.1.2014 12:08:35
Pokud ho učení baví, tak bych do toho šla. Já si opravdu nedokážu představit, že by dcera byla letos prvňačkou. Letos má občas projevy jak puberťák, takže jsem ráda, že začala loni, kdy ji to ještě zajímalo. Letos mám občas pocit, že ji myšlení bolí. Proč by se měla snažit, když většina třídy je na tom hůř než ona.
Nevím, co by v té školce dělala další rok, hraní už ji nezajímalo docela dlouho, takže ve školce to kompenzovala těmi procičovacími sešity. |
| margotka78 alias shit-roller | 108560 |
|
|
4.1.2014 12:03:57
Hanko, ale to může být povahou nejen datem narození. Někteří lidé jsou prostě studijní typy chtivé informací, jiní fláknou taškou a jsou naštvaní, že je úkol
![]() |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
4.1.2014 11:50:27
Průšvih je, že tato stránka ADD/ADHD je všeobecně málo známa, takže stižené děti snadno spadnou do kolonky "strašně chytrej, ale línej flákač". Tudíž se jim nikdo nepokouší pomoci, zjišťovat, kde je problém atd. a naopak je ještě doráží škola i rodina.
|
| N. |
| • |
4.1.2014 11:38:52
Veveru: Presne, takova byla ve skole moje dcera, nejprve excelovala, pak se cim dal vic projevovala porucha pozornosti. Bohuzel učitelka s tim pracovat neumela(nechtěla), takze dcera musela prestoupit na jinou skolu, kde učitelka sice nemá s ADHD moc zkusennosti, ale ma vuli to resit.
A ja jen lituju, ze jsem se v druhé tride nechala učitelkou presvedcit, ze o nic nejde, ze si s tim učitelka poradi, takze do PPP jsem( a přes nesouhlas učitelky) s dcerou sla az na konci treti tridy, když uz dcera v ucivu totalne plavala. A to ze dcera nemá jen poruchu pozornosti, ale celkove je ADHD to diagnostikovala neuroložka, dcera na prvni pohled vůbec hyperaktivne nevypada. |
| Hanka36 | 89649 |
|
|
4.1.2014 11:34:13
Určitě nejde generalizovat! Já jsem narozená v listopadu a šla jsem do školy v termínu a celou základku jsem si připadala nevyužitá! Většina třídy byla narozená od dubna do srpna. Chtěla bych víc učení, víc úkolů, vyhovovalo by mi být nucená dělat něco navíc. To bohužel na vesnické škole nebylo. Srovnalo se to trochu až na střední a vysoké.
|
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.