| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Máme doma předškoláka

(?)
[<<Předchozích 1890] Názory 18911900 z 6858  [Dalších 4958 >>]
Nítěnka 85465
3.1.2014 14:56:55
Slupko,
mám dojem, že v naší rodině je zvykem vyčnívat a hlasitě se projevovat (což samozřejmě není vždy k dobrému). Dcera je povahou víc do manželovy rodiny, ale malý jsem celá já + můj táta (myšleno povahou)... takže i kdyby nevyčníval věkem, vyčníval by nejspíš jinak.
Nítěnka 85465
3.1.2014 14:53:36
Veveru, díky. Tak to je asi ono, co jsem kdysi někde četla.
On měl být původně až koncem ledna, ale chtěl to stihnout ještě v prosinci ~b~
Tak uvidíme, co nám tam řeknou, v pondělí se objednáme.
Nítěnka 85465
3.1.2014 14:29:56
No on právě čte velká i malá tiskací a pokud to nejsou příliš složitá slova, tak i celkem plynule. My jsme to do dětí nehustili, jen jim odpovídáme na otázky. Dcera také uměla číst, než šla do školy (ale té to naskočilo asi v 5,5, i když velká písmena také znala před 4. rokem, ale nespojila si to).
Nítěnka 85465
3.1.2014 14:26:26
Venice,
díky. Jasně, že řeším i to, jestli si zvládne sbalit věci do skříňky a unese tác s obědem (na obědy bude chodit s družinou, takže se nebude prosazovat úplně sám).
Ale nám právě přijde docela samostatný na svůj věk.
Nítěnka 85465
3.1.2014 14:13:35
Jasně, že zamítavé vyjádření z PPP bych brala hodně vážně.
Jenže mě taky doporučovali odklad (červnové drobné dítě) a rodiče mě dali normálně a nikdy jsem toho nelitovala, i když jsem až do 6. třídy byla suverénně nejmenší ze třídy.
A kdyby posuzovali psychologové mého strejdu, tak by nešel do školy ani ve 40. O mém hyperaktivním otci nemluvě. A druhý strejda (také prosincový) a mamka (listopadová a přecvičovaný levák) šli v 5 a nijak jim to neublížilo (pravda byla také jiná doba a těch mladších dětí tam bývalo víc, kdyžto ty osmileté tam nebývaly).
Vítr z hor 100046
3.1.2014 14:13:30
Když je prosincový, tak je to jednodušší než kdyby byl lednový. Ale doporučení PPP mít musíte.

§36 zák. č. 561/2004 Sb.
(3) Povinná školní docházka začíná počátkem školního roku, který následuje po dni, kdy dítě dosáhne šestého roku věku, pokud mu není povolen odklad. Dítě, které dosáhne šestého roku věku v době od září do konce června příslušného školního roku, může být přijato k plnění povinné školní docházky již v tomto školním roce, je-li přiměřeně tělesně i duševně vyspělé a požádá-li o to jeho zákonný zástupce. Podmínkou přijetí dítěte narozeného v období

od září do konce prosince k plnění povinné školní docházky podle věty druhé je také doporučující vyjádření školského poradenského zařízení,

podmínkou přijetí dítěte narozeného od ledna do konce června doporučující vyjádření školského poradenského zařízení a odborného lékaře, která k žádosti přiloží zákonný zástupce.
Sharien 55442
3.1.2014 14:12:14
Uvidis, ve hre je strasne moc věci a dost se toho ukaze az po case. Dcera po obede uz vic jak rok nespala a ve skole asi 2x usnula v druzine, je to hodne narocny. Nudeni ve skolce jsme resili praci doma (projekty, knizky...). Chodi do malotridky, jinak jsem to chtěla resit například preskocenim tridy, ale ten drivejsi vstup do bezne ZS bych asi hodne zvazovala.
Venice+3 67640
3.1.2014 14:09:10
To máš pravdu. Každý se s tím pere jinak. Vycházím z toho, že každé dítě potřebuje denně zažívat nějaký úspěchy. Někdo je zažívá o přestávce když vyhraje hru na honěnou mezi lavicema, je možná tak trochu neposeda nebo prostě jen ta energie už musí ven. Další vyniká ve vědomostech, tak si užije úspěch v hodině, přestávku pak spíš přečká, protože ho hry nebaví, nebo se mu v nich nedaří.
Dále jsou děti, které nestojí ani o jeden z podobných úspěchů a těší se domů ze školy aby si mohly číst svou oblíbenou knížku...
Ale to všechno se nijak nevylučuje. Jde o správné načasování.
Nítěnka 85465
3.1.2014 14:08:00
Diky,
ve školce máme štěstí na třídu s nejaktivnějšími učitelkami. Loni měli i pana učitele, jeli na školku v přírodě, v zimě na dva dny na hory a tak. Prostě ve srovnání s tím, jak to flinkaly učitelky ve školce u dcery (jiná školka) fakt super. Jenže i tak ho to nudí.
Nítěnka 85465
3.1.2014 14:05:10
To samozřejmě můžu posoudit jenom částečně, jak je na tom sociálně.
Taky záleží na učitelce, jestli si najde kamarády (i když ze školky -smíšená třída- tam bude asi někoho mít, dcera v té škole neznala nikoho, protože děti od ní ze školky šly jinam). Syn není tak stydlivý a snáz se skamarádí. Ve školce se na něj zpravidla nadšeně vrhá několik předškoláků (a předškolaček), tak je asi dost oblíbený.
[<<Předchozích 1890] Názory 18911900 z 6858  [Dalších 4958 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.