| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Máme doma předškoláka

(?)
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 6858  [Dalších 6638 >>]
Marika Letní 140743
23.9.2018 23:09:41
Monty "ale dost přesně z toho poznáš, o čem lyžování je"

Tak to by mě zajímalo, jestli jsi na lyžích někdy jela, nebo si to taky jen představuješ podle toho, cos viděla.

U sexu to máš taky tak? Stačí vidět? ~t~
Monty 129940
23.9.2018 23:09:22
mandelinko,
no tak ty si to nemyslíš, já si to myslím a mám to jaksi potvrzené empirickou zkušeností. Nepamatuji si, že by mě kdy bavilo něco, o čem jsem si předem myslela, že mě bavit nebude. Včetně vybarvování teda, to pokládám za jeden z největších opruzů v dětství a jsem ráda, že mě do něj nikdo nenutil a stačilo to jednou. ~;)
Monty 129940
23.9.2018 22:59:09
mandelinko,
ale proč bys jim to musela věřit? Stejně tak jim to věřit nemusíš. ~;)
Pokud se bavíme o předškolácích, fakt myslíš, že si dítě v tomto věku nemůže udělat názor na vybarvování, aniž by to vyzkoušelo? A později úměrně věku na jiné aktivity, které vidí kolem sebe nebo o kterých slyší?
Jasně, že si může spoustu různých volnočasových vyzkoušet - ale nemusí, když NECHCE.
Ty nutíš svoje děti zkoušet věci, který zkoušet nechtějí?
Monty 129940
23.9.2018 22:51:21
Mandelinko,
proč v TV, vidět to přece může kdekoli. Může to třeba dělat jeho kamarád, bratranec, může něco vidět na výletě, na procházce... A něco ho zaujme, něco ne. Přijde mi to zcela normální. Zkoušet úplně všechno, co kde vidím mi naopak připadá poněkud manické a nezdravé. A nutit k tomu děti zrovna tak.
Monty 129940
23.9.2018 22:45:41
mandelinko,
kupodivu nedělám všechno, co někde vidím, abych si to vyzkoušela, a nedělala jsem to ani jako dítě. A neřekla bych, že jsem v tomhle směru nějaká výjimka.
Takže tvoje příklady jsou naprosto mimo mísu, protože z toho, co vidím vč. cestování si prostě VYBÍRÁM, víš. ~;)
Monty 129940
23.9.2018 22:43:00
Kat,
ale to přece nejsou jen děti s AS.
Děti prostě nejsou všechny stejné, nebaví je stejný věci, nechtějí všechny dělat stejný věci, a pokud jde o zbytnou kravinu jako vybarvování, není vůbec nutný je k tomu nutit s příslibem, že se jim to TŘEBA bude líbit. O tom tu píšu pořád dokola. Ne o tom, že to nemají vidět, že nemají mít možnost si to v případě zájmu vyzkoušet nebo že se jim mají voskovky "zakazovat". Tu socializaci a hygienický návyky potřebujou v nějaké míře všechny, to je fajn, ale vybarvovat opravdu ne.
Monty 129940
23.9.2018 22:39:21
Šuplíku,
já fakt nevím, v kolika letech kdo viděl vyvážení žumpy, sorry.
Ale u vymalovávání voskovkama na to stačí i míň než pět let. ~;)
K_at 121378
23.9.2018 22:35:13
Monty, ano, deti s AS to maji jinak. Co chces slyset. Meho lonskeho AS jsem teda fakt malovat neucila. ~d~ tam byla jasna uloha - socializace. Pozornost mel nula nula nic.
Ropucha + 2 120300
23.9.2018 22:32:28
Matko, ale jak sama píšeš, výuka na VŠ je něco diametrálně odlišného od předškolního vzdělávání, kde jde o stimulaci mozku určitými podněty, nikoliv o nácvik na budoucí povolání.

Jinak tedy mé děti už před deseti lety v MŠ měly počítač s dětskými programy, takže nevím, jak moc vážné je to s tou zaostalostí v tomto směru.
Monty 129940
23.9.2018 22:23:31
Šuplíku,
no vidíš, a jsou lidi, kterým stačí to vidět (a cítit), aby věděli, že to dělat nechtějí. ~;)
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 6858  [Dalších 6638 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.