| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Máme doma předškoláka

(?)
[<<Předchozích 320] Názory 321330 z 6858  [Dalších 6528 >>]
Monty 129940
23.9.2018 18:50:41
Ropucho,
jistě, a bez vybarvování voskovkami se nikomu ještě mozek nevyvinul. Před objevem voskovek měli všichni mozky maličký a hladký jako lískový oříšky. ~t~
Když vás tu tak čtu, mám pocit, že jste toho moc voskovkami nenavybarvovaly, když nejste schopné pochopit psaný text a prosté konstatování reality překlápíte do "zákazu všeho, co není technika", "počítačové demence" a podobných ptákovin.
K_at 121378
23.9.2018 18:47:39
Monty, jednak prestan se svymi vykriky, tvoje hemzy o kresani, jeskynich, 19.stoleti, delnicich atd jsou uplne mimo. Dalsi vec, cokoliv, co deti delaji rukama vede k tomu, aby ruce do budoucna pouzivaly, aby psaly (je fuk, zda psaci, tiskaci), aby cetly. A aby se dokazaly do budoucna venovat jinym vecem vyzadujicim motoriku, koordinaci. A z me zkusenosti, dite, ktere nezpiva, nehudebnici, nekresli, miva problem. Zatim vzdycky a 100%.
Ropucha + 2 120300
23.9.2018 18:45:43
Že technika nahrazuje spoustu činností, to je opravdu osvětová informace, na kterou tady všichni čekali.
Vývoj mozku ovšem probíhá stále stejně, ten zatím žádná elektronika nenahrazuje.
Monty 129940
23.9.2018 18:44:37
Ropucho,
psala jsem tuším 2x, co považuji za důležité u školkáčů, a vzhledem k tomu, že to není ani vybarvování, ani práce s tabletem mi není jasné, proč se mě na to ptáš. Obecně mohu odpovědět, že pokládám-li něco za důležité, umím i dítěti vysvětlit proč. Ovšem ve školkovém věku nevidím důvod vysvětlovat dítěti, proč je důležité vybarvovat něco voskovkami, protože to důležité není a pokud nebudu komunikovat s úplně blbým dítětem, pozná to samo.
Senedra 14756
23.9.2018 18:39:39
Monty, není.. fakt jsou věci, které vypadají jako blbiny nebo samozřejmé, ale když je dítě nechytne v předškolním věku, tak může mít v dalším vzdělávání problémy.

A to už vůbec nemluvím o sociální stránce. Jeden takový "cochcáček" dokáže velmi kvalitně rozložit výuku ve školce i ve škole.
Ropucha + 2 120300
23.9.2018 18:38:16
Monty, bavíme se o předškolních dětech a o aktivitách, které jsou pro předškolní děti považované za důležité.
Zajímá mě, jak si představuješ přístup k dítěti, které odmítá důležitou aktivitu. Je úplně jedno, jaká to z tvého pohledu je, jestli splachovat wc, rýsovat na tabletu nebo natáčet video, prostě věc, kterou by mělo dělat a usoudí, že ho to nebaví.
Monty 129940
23.9.2018 18:37:06
Kat,
můj ty smutku a zármutku!
Fakt je takový problém reagovat pouze na napsané a nic si nedomýšlet a nepodsouvat?
Kdo chce co komu "osekávat" nebo "zakazovat"? Pro mě za mě ať si denně zpívá lidové písně půlka republiky, pokud k tomu nebudou nutit ty, co o to nestojí. Nic víc a nic míň. Zakazovat ani osekávat jim to nehodlám. Jen - nejspíš na rozdíl od tebe - nechápu potřebu naučit se gumovat nebo vybarvovat voskovkami ve školce, protože jsou to činnosti, které normálnímu člověku stačí jednou ukázat nebo na ně přijde sám. Není vůbec nutný do děti učit od tří let. Zvlášť pokud to dělat nechtějí.
Ony ty manuální činnosti do jisté míry "technika" nahrazuje už teď, že to nevidíš nebo si to neuvědomuješ na věci nic nemění. Ale neznamená to, že jsou zakázaný. Jen se stávají zbytnými a jejich dřívější důležitost nahrazují činnosti jiné. Kdo si co vybere je na něm.
K_at 121378
23.9.2018 18:32:18
Ropucho, spatnej dotaz, Monty neuznava potrebu vzdelavani predskolaku. Protoze vetsina deti umi vse, co potrebuji. Resp. neni nic, co by bylo povinne a dite muselo.
Ropucha + 2 120300
23.9.2018 18:31:06
Kat, ne, otázka je na Monty.
Omlouvám se, vynechala jsem oslovení.
Už známe její postoj k nechuti dítěte zabývat se zbytnou aktivitou, tak by mě zajímá postoj k nechuti dítěte zabývat se aktivitou nezbytnou.
K_at 121378
23.9.2018 18:30:53
Monty, ty ale motas hrusky jabka. Uzivat technologie je volba, moznost, konicek, ulehceni, zavislost, nutnost. Ale porad je to jedna z moznosti. Nikoliv jedina moznost. A nelze detem vzdelavani a zivot, zkusenosti a podnezy osekat na techniku.
[<<Předchozích 320] Názory 321330 z 6858  [Dalších 6528 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.