Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| K_at | 121378 |
|
23.9.2018 14:25:19
Monty, protoze predskolak ma byt schopen splnit zadany ukol, i ten, ktery se mu moc nelibi. To je jedna vec, druha vec, jsou deti, ktere by tuzku/pastelku nevzaly do ruky 3 roky. Ano, zpravidla proto, ze to neumi a je to namaha. A casto se boji selhani. Kdyz zjisti, ze nikdo nechce dokonalost, ale snahu, je leckdy odpor prekonan.
|
| TaJ | 81121 |
|
|
23.9.2018 14:24:19
Kat, však jo, já to dobře vím
![]() |
| TaJ | 81121 |
|
|
23.9.2018 14:22:12
Monty, ok, ale kdybychom to brali takhle, tak vlastně za chvíli nebude potřeba umět nic, než to klikání myší apod., vždyť všechno budou dělat počítače, ne? Ale všechny ty zdánlivě nevýznamné činnosti jsou důležité právě pro tu motoriku a vývoj mozku...motorika i úzce souvisí s řečí...takže ono tak není zase tak bezúčelné, jak se zdá...
|
| K_at | 121378 |
|
23.9.2018 14:19:19
Tino, jasne, jenze ono to neni jen "nakreslim dum", od drzeni tuzky, pres praci na plose (modelovani = prostorova predstavivost) az po soulad oci a ruky a nejake vyjadreni predstav. Mmch copak asi je takove hrani na tabletu, prace s mysi a klavesnici - to je taky o koordinaci ruky a oka. Jenze na placato a bez jine prace okolo.
|
| Monty | 129940 |
|
|
23.9.2018 14:15:41
TaJ,
no, vždyť to tak je. Navíc, fakt nemám nejmenší problém s tím, když někdo chce kreslit, modelovat nebo ovládat psací písmo, pouze konstatuji, že je to v roce 2018 pěkný koníček, ale nutit děti dělat to plošně a pokládat to za nutnou součást "vzdělání" je už prostě mimo, toť vše. |
| Rozállie | 144785 |
|
|
23.9.2018 14:12:52
Monty, když ty se na školu pořád díváš jako normální inteligentní matka vcelku bezúdržbového dítěte.
Větu "nezná Skákal pes, ale zná zpaměti Ordinaci" (v textu o předškolním dítěti) si vyložíš jako rigidní trvání na Skákal pes Pro člověka, pohybujícího se mezi dětmi, to znamená, že je z nepodnětného prostředí, s dítětem se doma komunikuje minimálně, nikdo mu neříká věci, které ty považuješ za samozřejmé, vychovává ho televize. Čímž fakt nejsou myšleny dokumenty o prvocích (ty ho zákonitě nemůžou bavit, protože rozumí co osmému slovu), ale stupidní seriály pro dospělé. Které taky vůbec nepobírá, ale je děsně vtipné, když tam někdo dostane na budku. Rozumíme si? |
| TaJ | 81121 |
|
|
23.9.2018 14:08:38
Kat, něco podobného jsem tu chtěla napsat už včera...ale jelikož bych nejspíš dostala odpověď, že umět nakreslit dům, nebo něco vymodelovat, už dneska není potřeba, když to udělají počítače, tak jsem od toho nakonec upustila...ale je to tak, klikat myší a prstem po tabletu se děti ani učit nemusí, to jich většina ovládá dávno před nástupem do školy...
|
| K_at | 121378 |
|
23.9.2018 14:00:11
Monty, krasopis sem cpes ty. Nikdo jinej.
|
| K_at | 121378 |
|
23.9.2018 13:59:20
Monty, naopak, dnesni deti umi vyborne klikat mysi a prsty po tabletu. Ale nakreslit dum, vymodelovat neco a vypravet jim casto dela problem. Taky casto neumi cvicit zakladni cviky je boj. A k tomu ty ztuhle rucky, ramena atd.
|
| Rozállie | 144785 |
|
|
23.9.2018 13:52:31
Šuplíku ale houby kategorické soudy
![]() Naopak vyvracím Větru její kategorické soudy ohledně soukromých škol (možná proto, že jsem za ně ráda, kdyby u nás existovaly jen státní školy, tak bych si musela děti učit doma). Celou dobu píšu, že je to o jednotlivcích. Pravda ale je, že pokud někomu nevyhovuje celý koncept státního školství, budou mu soukromé školy logicky sympatičtější (některé). A mmch jsem přečetla docela dost zpráv ČŠI (pravda, jen v našem městě) - a nevěděla jsem, jestli se mám smát nebo brečet. Nedozvíš se nic zásadního, hlavní starostí je vymalovaná třída a nově vybavená učebna IT, ale že škola nemá učitele IT je vedlejší ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.