Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| TaJ | 81121 |
|
|
22.9.2018 12:18:33
Ropucho, jo, byla to malá školka - 6 tříd po cca 10-12 dětech, přišlo mi to tenkrát po návštěvě několika běžných školek, kde bylo x tříd po 25 a více dětech, jako úplný sen...a celé ty dva roky jsme tam byli moc spokojení, odchod jsme téměř obrečeli oba dva, měli jsme štěstí na moc fajn lidi...
|
| Monty | 129940 |
|
|
22.9.2018 12:16:10
Fakt by mě zajímalo, jak v rámci školky někdo dokáže nutit dítě vybarvovat nebo dělat cokoli jinýho, co dítě dělat nechce. Sama jsem sice chodila do školky jen rok, ale moje dítě nastoupilo úderem třetího roku a nebyla síla, která by ho přinutila účastnit se aktivit, který nechtělo dělat. Už čtyřletej odcházel po první "dojemné písničce" při besídce z houfu a odcházel si sednout k divákům se slovy, že ho to nebaví.
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
22.9.2018 12:14:13
TaJ, je to možné, že jste měli štěstí na malé zařízení, kde si dovolili uvolněnější přístup.
|
| TaJ | 81121 |
|
|
22.9.2018 12:10:31
Ropucho, možná se to posunulo, ale většinou je to spíš o lidech...stejně jako někde mají ve školkách přísně zakázáno nosit z domova třeba dort, nebo podobné věci, tak u nás úplně normálně děti nosily na narozeniny doma pečené dorty a podobné věci, nikdy s tím nebyl žádný problém...asi to bylo i tím malým kolektivem a celkovou atmosférou školky a naladěním rodičů, měli jsme asi štěstí, ale žádná nesmyslná pravidla jsme vlastně nezažili...kromě toho, že syn musel po obědě odpočívat na lehátku (ale mohl si tam aspoň něco prohlížet, nebo potichu hrát, jen prostě nesměl rušit ostatní) - ale to bylo dané tím, že to byla malá školka, každá třída měla jen jednu ne moc velkou třídu a těch spících dětí byla drtivá většina...
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
22.9.2018 12:10:12
Matko, ano, já jsem na nekonečné vybarvování alergická, protože mého syna to zoufale nebavilo, neviděl v tom žádný smysl, výsledek ho nebavil.
Od pěti let sám psal, to ho bavilo moc, bavilo ho kreslit, malovat, modelovat, stavět lego, cokoliv, co směřovalo k nějakému zajímavému výsledku, ale ne mechanicky vybarvovat infantilní obrázky. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
22.9.2018 12:04:43
TaJ, ráda bych věřila, že se to už dneska někam posunulo, ale my jsme opravdu bojovali s dost nesmyslnými pravidly, učitelky se hájily tím, že mají takové předpisy a inspekce je kontroluje.
Netuším, nakolik to byla zbytečná pohodlnost a nakolik to bývaly mohly ovlivnit. |
| TaJ | 81121 |
|
|
22.9.2018 12:02:50
Ropucho, přesně, navíc motorika, jak jemná, tak hrubá, úzce souvisí i s řečí...
A zrovna to vybarvování se při problémech s grafomotorikou právě nedoporučuje, některé ty programy ho po dobu trvání i zakazují, tím se totiž zápěstí neuvolňuje, spíš naopak... |
| TaJ | 81121 |
|
|
22.9.2018 12:01:32
Katko, tak od 17h bych já se synem stejně ani nikam nechodila, v tuhle dobu už byl k jakémukoli učení čehokoli nepoužitelný...pro rodiče je to komplikace, to chápu, no...ale zase když je to potřeba, tak se to prostě nějak vyřešit musí...
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
22.9.2018 12:01:07
Katko, kam sahá má informovanost, jemná motorika má svůj význam pro rozvoj mozku, takže bych její nácvik nezavrhovala, ručnímu písmu fandím, ale všeho s mírou - fanatické vybarvování může školáčka otrávit.
|
| TaJ | 81121 |
|
|
22.9.2018 11:59:38
Ropucho, jo, hudební nástroj a nefalešný zpěv bychom doma taky nikdo neposkytli...jinak s příborem je to teda síla, to i v synově speciální školce je právě naopak učili jíst příborem, stejně jako někdy ve 4,5 v rámci nějakého projektu děti krájely pod dozorem zeleninu apod....u nás třeba ve školce syna konečně naučili zapínat zip...ačkoli jsme se předtím doma všichni o to dlouho snažili, tak výsledek nula...až jednoho dne přišel ze školky a uměl to...prý ho to naučila jeho milovaná paní učitelka Bára
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.