| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Máme doma předškoláka

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 520] Názory 521530 z 6858  [Dalších 6328 >>]
Katka a 2 výrostci 141251
22.9.2018 11:49:56
Pane jo, deset lekcí a uvolňovat se z práce je docela mazec. Jinak je to asi dobrá věc. Ještě, kdyby to tak bylo třeba od 17:00, to bychom ale asi chtěli moc...
Katka a 2 výrostci 141251
22.9.2018 11:45:09
Drží tužku "jak kůl na upíry" je moc pěkné.~t~ Nicméně možná bude lpění na pěkném psaní pomalu přežitek.... Já posledních několik let ručně píšu leda tak seznam co mám koupit, hůlkovým písmem.
Bouřka 7675
22.9.2018 11:42:01
Ropucho, já bych to taky nehrotila :-), ale poslané úkoly byly jednoznačné. Stejně jsem si dovolila to zredukovat a nevybarvoval celé úlohy, jen něco, by mě z toho šlehlo, ani nemám tolik času s ním nad tím sedět a sám to bude sabotovat.
Ropucha + 2 120300
22.9.2018 11:35:24
Bouřko, já bych to nehrotila.
Ono dítko nezůstane negramotné ani motoricky zaostalé, když o týden méně vybarví :-) Psát bude ;-)
Federika 14090
22.9.2018 11:33:26
Sovice,
já myslím,že předškolní děti slovíčkama nikdo nezatěžuje. Aspoň jsem to nikdy nezažila a všechny moje děti jely jeden až dva cizí jazyky od tří let. Tam se právě využívá toho, že jsou ještě schopný nasávat ten jazyk bez "učení",
Ropucha + 2 120300
22.9.2018 11:31:31
Bouřko, já jsem ráda, že děti ve školce mohly slyšet nefalešný zpěv a hru na hudební nástroj, to je asi jediná věc, kterou jsme jim jako rodiče nebyli schopní poskytnout.

Jinak jsme upřímně řeceno bojovali spíš s různými zlozvyky, které si ze školky začaly přinášet. Nazvala bych to negativní socializací :-)
A byly to i záležitosti na straně učitelek, např.děti byly nuceny jíst pouze lžící jako neandrtálci, nesměly(!) mít příbor, což mě stálo mnoho diskusí. O takové "vzdělávání" jsem opravdu nestála.
Bouřka 7675
22.9.2018 11:26:10
Ropucho, to by se asi muselo změnit pojetí té první třídy. Tam už se očekává nějaký výkon, kdyby si měli teprve zvykat na tenhle typ fungování, tak nevím. Když vidím, jak rychle jedou. Už dohánění druhého týdne školy nám dalo zabrat. Ne z hlediska učiva, krom písanky vše už uměl, ale to množství práce, ke které se doma dokopával jen velmi obtížně...doufám, že už máme vybráno na nějakou dobu, mi bude chvílit trvat, než se zotavím ze všeho toho vybarvování ~2~
Bouřka 7675
22.9.2018 11:21:06
Osobně jsem ráda, že školka za mě odvedla valnou část vědy zvané grafomotorika :-), protože sama mám v této oblasti takové problémy, že správné návyky rozhodně nepředám, maximálně poznám, že tužku drží jak kůl na upíry, ale správný úchop dám jen ve velmi hrubé rovině, nuance správného posunutí prstů mi zcela unikají. Písanku má na starosti tatínek, já jen nahlížím přes ramena a občas už chápu, proč píšu jako prase...
Ropucha + 2 120300
22.9.2018 11:20:06
Bouřko, ano, uznávám jako přínos zvykání na fungování v kolektivu.
Je otázka, jestli by nestačilo, že si dítě zvykne během první třídy ve škole, ale dejme tomu.
A uznávám, že děti se pravidelne zabyvaji i cinnostmi, které je třeba tolik nebaví a doma by se jim tedy tolik nevěnovaly.
Ale opět je otázka, jestli by nestačilo začít v první třídě.
Ropucha + 2 120300
22.9.2018 11:13:44
Katko, jojo, jde přesně o tento princip, ono to v poválečných letech mělo svůj význam pro určité skupiny dětí a má i dnes, ale jak píšeš, dělá se z toho zbytečná věda pro většinu, která je standardní a žádnou zvláštní odbornou předškolní péči nepotřebuje.
A ano, překlápí se to až do opačných extrémů, kdy rodiče normálně se vyvíjejících dětí mají obavy, zda jim něco neuniká a zda zvládnou "strašidelné" nároky základní školy.
[<<Předchozích 520] Názory 521530 z 6858  [Dalších 6328 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.