Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Ruth | 147384 |
|
|
21.9.2018 7:55:00
Už ho vidíš v Oxfordu, co? Mluvíte doma anglicky i při kakání? ![]() |
| magrata1 | 95172 |
|
|
21.9.2018 7:51:22
U nás některé rodilé mluvčí nemají atestaci. Třeba kuchařka, školnice... Jsou to všechno rodilé Češky
![]() |
| magrata1 | 95172 |
|
|
21.9.2018 7:48:53
Pokud dítě umí držet tužku, odpovědět na jednoduché otázky (kde bydlíš, jak se jmenuje tvoje maminka, kolik máš sourozenců...), napočítat do 10 a občas chtějí básničku, není co nacvičovat. Jestli je dítě opožděné, je lepší, aby se to ukázalo u zápisu a dítě dostalo odklad, než dítě "připravit" k zápisu- nacvičit s ním nějaké úkony, kterým nerozumí a pak se po zbytek docházky divit, že dítě nestíhá, nezapadá do kolektivu a pod.
Mám 3 děti, kromě básničky, kterou se naučily během 10 minut, jsem s nimi nic nenacvičovala. To, co uměly, jsem je naučila já nebo se to naučily ve školce, ale nebylo to za účelem zápisu. Buď to potřebovaly pro běžný život (zavazování tkaniček, úchop tužky, znalost rodinných poměrů a adresy...) nebo se o to aktivně zajímaly (barvy, počítání, podpis, písmena). |
| *Owls* | 35567 |
|
|
21.9.2018 7:47:59
Moje dítě chodilo do státní školky. Na nástěnce jsem viděla, že dělají něco pro předškoláky, ale jak často a jak dlouho, to nevím. Pro zájemce tam jednou týdně docházela nějaká paní na předškolní přípravu. Dcera chodila jen 1. pololetí. Nebavilo jí to. Raději si hrála s dětmi.
Zápis do ZŠ i 1. stupeň zvládla na výbornou. Teď je druhým rokem na 8G. |
| Lída+2 | 28136 |
|
|
21.9.2018 7:40:49
Já bych než toto řešila, pořádnou školu 1-5. třída....co se mi osvědčilo, byl opravdu malý kolektiv....
A ten synům pokračoval a pokračuje i na 8G.(není to Praha) A jako zásadní pro předškoláka vidím, aby uměl velmi dobře vyslovit všechny písmena. A dost pohybu, protože nevím čím to je, ale dnešní předškoláci.....se nějak málo hýbou. |
| neznámá | 91073 |
|
21.9.2018 7:37:17
Taky tak, naopak bych asi byla velice rozčarovaná, kdyby příprava probíhala intenzivněji.
Já jsem asi opravdu dost laxní matka, protože mě nenapadlo zkoumat, jestli rodilá mluvčí, která do školky dochází má atestaci, jsem ráda, že je dítě z její návštěvy nadšené a více neřeším. |
| janinajurka | 146890 |
|
21.9.2018 7:34:43
Jo, vnitřně vím, že syn nebude mít problém. Jen mě to trápilo.
|
| janinajurka | 146890 |
|
21.9.2018 7:32:37
Dekuji. Vím, že je to mš. 🙂 takže se vám zdá jednou týdně v pohodě a nemám to řešit... ano anglicky jazyk se začínají ve školce učit. Tak v tom případě jsem asi měla pocit, že se budou v předškolní výchově více cíleně připravovat. Což je lepší varianta, kdyz se to jiným zdá Ok. Dětem se snažím hodně věnovat, vlastně se připravuje i doma. Ale to proto, že je i sám hodně zvídavý. Máme doporučení z minulé školky, abychom jej nechali testovat Mensou. Tak možná spíš jen je jeho záběr vyšší než jinde. Děkuji
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
21.9.2018 7:26:30
Mé děti chodily do obyčejné státní spádové MŠ a jak probíhá příprava na školu jsem se upřímně řečeno nijak nezajímala. Věděla jsem, že děti jsou na školu zralé až až.
Ve školce měli predskolaci každý den nějakou práci u stolečku nad papírem, tipuji držení tužky a jednoduché úkoly s geom. tvary, barvami, počty apod.. Tipuji, že se dělala také nějaká logopedie. Pokud máš normální zdravé dítě s běžnými schopnostmi a návyky úměrně věku, nepotřebuje myslím žádnou speciální přípravu. |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
21.9.2018 7:23:40
Každý normální člověk zvládne připravit své dítě na školu sám. Školka coby příprava na školu je tu jako sociální zařízení pro ty, kdo nezvládají buď časově nebo schopnostmi.
Nevím, co je to za lidi, co u vás ve školce pracují, ale 3 rodilé mluvčí jakéhokoli jazyka při výuce jazyka prostě nenahradíš, zatímco žádná učitelka nenahradí matku. Buď ráda, že má tvoje dítě možnost se učit jazyky od malička a hlavně si nemysli, že ti v nějaké školce připraví dítě do školy na klíč. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.