Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
16.9.2016 21:57:19
Moje děti si četly časopisy, komiksy a běžné knížky (myšleno samostatná četba před nástupem do školy).
Tiskacím písmem je přeci psáno všechno ![]() Myslím, že žádný speciální slabikář není třeba, můžete začít u nejjednodušších dětských knížek, které najdete doma. |
| RoBa | 128952 |
|
|
16.9.2016 21:54:57
Diky MArgotko a Ivatemo, dítě také nebaví spojování písmen :), ale touha si číst "sám" je větší, tak mu s tím chci pomoct. Na netu jsem našla informaci o metodě čtení velkých písmen, prý je to pro děti jednodušší začátek... a odkaz na pár knížek psaných právě velkým písmem, myslím že to zkusíme.. Přeju hezký večer
![]() |
| Ivatema | 52511 |
|
|
16.9.2016 21:49:46
Ony ty Slabikáře jsou pořád skoro stejné (mám doma 5 verzí). Pro úplný začátek je to dobrý, naučit se spojit písmena, ale dceru (4roky) to šíleně nebavilo. Věty-Máma mele maso. Táta umí to i to....Tak jsem vzala knížku První čtení(např. Kvak a Žbluňk) a tam četla pomaloučku a třeba jen půlku stránky.
Taky bylo fajn na počítači na déčku nějaký Písmenkový vláček. Tam doplňovala a spojovala písmenka do slova na vagonkách. Ale nejdřív to musí pořádně slyšet. prostřední dcera velmi brzy znala písmena, ale spojit ve slabiku, nebo po písmenkách dát celé slovo zvládla až těsně před školou. Nejmladší to slyšela brzy-tajnosti se u nás říkaly po písmenkách(třeba holky chtěly čokoládu, tak aby to neslyšela, říkaly to po písmenkách). A byla prča, když si to v hlavičce předříkávala a najednou vítězně zvolala, že chce taky čokoládu ![]() |
| margotka78 alias shit-roller | 108560 |
|
|
16.9.2016 21:45:39
My měli puzzle křížovky:
https://www.i-hrackarstvi.cz/krizovky-cestovni-hra-2/?source=zbozicz používali jsme to ke tvoření slov ![]() |
| Monika | 123907 |
|
16.9.2016 21:23:22
Moje starší dítě se "učilo číst" na různých cedulích ve veřejném prostoru, které byly psané velkými tiskacími písmeny
(názvy obchodů, "zákaz kouření", "východ"). Knihy ho dlouho nezajímaly, tam neviděl žádné konkrétní využití. Mladší dítě se písmena naučilo taky celkem brzy, ale čtení textů ho nezaujalo, takže šlo do školy bez toho, jsem zvědavá, jak mu to půjde tam.Ale k tvému dotazu - asi by se mohly hodit všelijaké dětské encyklopedie (všeobecné nebo k tématu, co ho zajímá), kde je hodně obrázků a málo textu a i kdyby to zatím nečetl, můžete si povídat o obrázcích ... Neumím si představit, že učím svoje dítě číst podle slabikáře, to si může nechat do školy, ne? |
| RoBa | 128952 |
|
|
16.9.2016 21:08:28
Dítě (ve věku školkovém) má velký zájem naučit se číst. Abecedu se naučil sám už před dvěma lety, teď by si rád četl (jeho slova). Máte nějaký tip na kvalitní knížku psanou tiskacím písmem či dobrý slabikář? Děkuju, hezký večer
|
| Delete | 8214 |
|
|
19.4.2016 15:39:38
U mě ve třídě umělo při nástupu do školy číst jedno dítě, další dvě se rozečetly během podzimu (v době, kdy jsme začínali slabikovat).
Sčítat, odčítat a násobit neuměl nikdo, ale u většinz to hodně brzy "naskočilo", takže nebylo třeba řešit, do kolika vlastně počítáme, jestli přes desítku nebo ne atd. V sousední třídě velmi podobně, při nástupu jedno dítě s papírem na nadání, v matice zhruba na úrovni třetí třídy, ale číst se učilo s ostatními, pak několika naskočilo čtení a počítání během podzimu. Takže rozhodně ne většina těch, kteří by uměli při nástupu do školy číst a psát, nebo alespoň jedno z toho. Z mých dětí číst uměla jedna, ta nejmladší, narozená na konci října. Přednumericky počítaly všechny, čísla znaly, ale manipulaci s čísly se všechny učily až ve škole (snadno). Srovnání celkem mám, do školy šla nejzralejší ta zářijová (o rok dříve), potom ta říjnová (také o rok dříve), únorová dvojčata šla s hraniční zralostí a kdybych chtěla, měly by holky odklad. No a co vidím ve třídě, tak srpnoví kluci leckdy sociálně zvládají lépe než říjnové (skoro o rok starší holky). Je to kus od kusu . |
| Drop | 147259 |
|
|
19.4.2016 15:33:21
no nechť se PPP vyjádří, ono to stejně nikdo moc nečte, většině lidem stačí papír a obsah nezkoumají
![]() |
| Delete | 8214 |
|
|
19.4.2016 15:26:14
Dano,
tohle vůbec nemusí být pravda. Někteří "odborníci" to prostě neudělají y principu, doporučení nedají, protože jsou proti předčasnému yaškolení obecně. Mně takový "odborník" řekl, během 5 minut tři věty ohledně mého nápadu yaškolit dítě dříve...první byla, že pokud není geniální, tak jí prostě doporučení nenapíše, protože to neuznává....druhá věta byla, proč volím alternativní školu, že ty jsou jen pro postižené....a třetí, že o Montessori sice nic neví, ale naprosto nechápe, proč by tam mělo dítě jít... A i takoví lidé v těch PPP pracují a svým razítkem rozhodují... Po tomto rozhovoru jsem prostě holku nechala vyšetřit jinde. Dostala doporučení do školy, my jsme dostali doporučení, co ještě docvičit, k zápisu už šla s papírem, že je školně zralá... Ta druhá už byla vyšetřena jinde, přímo ve školkovém SPC, do té školky chodila 3 roky, znali ji, udělali test školní zralosti, doporučení napsali, u zápisu učitelka až na konci zjistila, že je tam dítě o rok dříve. V té spádové PPP by ale doporučení nedostala, prostě z principu . |
| Jutta+L08/08+K04/10 | 59122 |
|
|
19.4.2016 15:23:56
Napsala jsem to špatně, ne rozhodnout, ale školy vyžadují stanovisko PPP.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.