Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| TaJ | 81121 |
|
|
17.9.2016 11:03:46
Aleno, jo, samotná písmenka na skládání jsou super - měli jsme takový pytel písmenek a čísel z barevné vlnité lepenky a taky takovou tu mozaiku - písmenka....syna to bavilo hodně, nejdřív čísla - skládal si z nich čísla všech možný autobusových linek v okolí
a pak i písmenka... |
| Kopřiva Dvoudomá | 34182 |
|
|
17.9.2016 9:51:04
Prý je výborný slabikář od Pavla Šruta, žádný Ema má maso.
Ale osobně jsem ho neviděla. |
| Ivatema | 52511 |
|
|
17.9.2016 9:14:21
Ještě jsem si vzpomněla-slova se dají skládat i zábavnější formou. Jednak tedy různé koupené hry a pak jsem viděla, jak nějaká šikovná maminka (učitelka) dělala pro kluka vlastní hru. Koupila velký šroub a velké matky. Na matky napsala velká písmena, pak na papír předepsala slovo a kluk šrouboval písmena podle předlohy. Procvičoval si tím i jemnou motoriku.
|
| Anna K. | 151410 |
|
17.9.2016 8:35:32
Co čtyřlístek?
|
| margotka78 alias shit-roller | 108560 |
|
|
17.9.2016 7:21:20
Aha. My jsme slabikář vůbec neměli, jelikož děti četly genetickou metodou.
K tomu jim právě napomáhaly ty křížovky - spojování písmenek s sobě a tvoření slov. Začínala jsem tím, které písmenko slyší na začátku a na konci. Postupně jsme rozebírali celé slovo a přidávali. Šlo jim to dobře. V té učebnici Čtení jsou právě nejdřív tiskací písmena. Nebo jsem našla toto: https://www.dobre-knihy.cz/neposedna-pismenka-prvni-cteni-pro-prvnacky-259633.html |
| Alena | 129302 |
|
17.9.2016 7:04:24
Co znamena nebavi - dokaze to nebo ne? Pokud vubec nedokaze, nemusi byt na to zraly a muzes koupit bez vysledku deset slabikaru a dite otravit, protoze jeho mozek na to jeste nema . Slabikar je dost nudna vec, nastrihej par pismen a skladej z nich slova.
|
| Františka85 | 108823 |
|
|
17.9.2016 6:39:52
Knížku ti neporadím,ale vzpomněla jsem si, jak před pár dny syn skákal na ulici po nápisech z májů a chtěl, abych mu říkala ta písmena. Slabikář s debilníma větama o Emě a míse dítě nezaujme. Spíš bych využila různé cedule, nápisy.
|
| TaJ | 81121 |
|
|
17.9.2016 0:17:40
RoBa - taky máme doma několik knížek, psaných velkými tiskacími písmeny, jsou pro začátek fajn...jinak můj syn taky uměl před nástupem do školy přečíst i napsat všechna velká tiskací písmena, ale slova z nich ještě dávat dohromady nedokázal...ale se začátkem první třídy mu to naskočilo rychle a pak už v pohodě...nicméně bohužel knížky si sám nečte doteď - je mu 8...ačkoli jinak přečte okolo sebe všechno - cedule u silnice, nápisy všude kolem, při cestování s námi hledá a čte v mapě...v podstatě cokoli, ale knížku si sám nevezme, večer dává přednost tomu, abych mu četla já...i když samozřejmě v rámci čtení do školy kousek taky vždycky přečte, ale aby si sám zalezl ke knížce, to ne...
![]() |
| RoBa | 128952 |
|
|
16.9.2016 22:53:54
Jasně, spletla jsem tiskací a velká písmena :)
|
| Monika | 123907 |
|
16.9.2016 22:06:19
Jestli ho nebaví spojování písmen, tak nejspíš ještě číst nebude. Ale v nejhorším mu ty knížky prostě přečteš ty. Děti si často pamatují písmenka prostě "zpaměti", ale třeba ani nechápou jejich smysl a využití pro čtení. Pamatuju se, že kamarádka měla syna, který uměl všechna písmena ve dvou letech - pamatoval si je podle toho, co mu maminka říkala při prohlížení "písmenkového pexesa" - takže to uměl i s těmi obrázky - říkal potom "to je A jako auto, to je B jako bota ... to je "G" jako lampička" - vůbec nepochopil ani ten princip prvního písmena ve slově, prostě měl jen výbornou paměť - ta "lampička" na obrázku byl glóbus a on měl lampičku v designu zeměkoule v pokojíčku
V každém případě šlo o nadaná dítě, ale číst začalo "až" ve čtyřech letech, tj. dost dlouho poté, co umělo poznat písmena. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.