| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Máme doma předškoláka

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 860] Názory 861870 z 6858  [Dalších 5988 >>]
Ivana
  • 
19.4.2016 6:54:59
Šla jsem do školy v čerstvých šesti letech, jsem na začátku září, byla jsem vždycky nejlepší ve třídě, vyhrávala olympiády, ale sociálně jsem nikdy nezapadla. Byla jsem proti ostatním prostě sociálně někde jinde a srovnalo se to až s nástupem na střední školu. Proto na základku nevzpomínám moc ráda. Ten rozdíl byl vidět, byla jsem asi proti ostatním prostě moc "dětská", k tomu neprůbojná a vždycky jsem si rozuměla s těmi co byli o rok níž. Možná to byl i povahový rys. Dcera je narozená také v září, přesně na ní vidím, jak je stejná jako jsem byla já. Šla do školy téměř v sedmi letech, ač mi bylo doporučeno školkou dát jí do školy o rok dřív. Šla jak měla a bylo to nejlepší rozhodnutí, dnes je ve třetí třídě, má plno kamarádek, učí se dobře a ráda, do třídy zapadla a je spokojená. To je jen pohled z druhé strany, ze života.
kachna_ 144932
19.4.2016 6:34:18
Ivatema, Moncaka díky moc, já to nepotřebuju aktuálně, jsem ale ráda, že to vím
Drop 147259
19.4.2016 6:24:37
kroě toho termín: odmítla vydat doporučení není správné vystižení té podstaty, PPP se má k tomu vyjádřit, to je její povinnost a co v tom vyjádření stojí je další věc, vy vyjádření mít budete, tečka konec. Co v něm bude stát je vždycky otázka k diskusi. Určitě tam nebude stát, že je dítě nevzdělavatelné. A to že napíšou, že spíš ne by mělo převážit rozhodnutí vás jako rodičů, že ano. Beztak v PPP je dítě pár hodin, ale znáte ho vy jako rodiče, z pár hodin toho moc nepoznají.
Drop 147259
19.4.2016 6:19:56
přesně, dostavila bych se k zápisu a v podstatě nemohou udělat, že by dítě nepřijali, já jsem byla ochotná v případě nepříjetí jíst až k ústavnímu soudu, na děti jsem od jejich narození od ČR neměla naprosto nic, ani pro dětí, ani pro mě, kdyby mi oodmítli jako občanovi čr ještě školní docházku, tak bych se určitě soudila
Z+2 109449
19.4.2016 5:28:40
Byly jste u zápisu? Pokud ne přihlásit dítě do školy a víc bych to neřešil. Důvod k odmítnutí by být neměl.
Wicca + wička 81024
19.4.2016 0:51:05
Taky se dobře bavíme, zatím byla druhá ve třídě v matematickém Cvrčkovi a získala cenu za svou vlastnoručně psanou a kreslenou knížku v okresní soutěži pro děti celého prvního stupně. Na průmyslovku to asi nebude ~t~
Moncaka 56657
19.4.2016 0:20:25
Přesně. Syn mi teda šel skoro v sedmi, toho jsem kvůli sociálnu dřív do školy nedala a to sociálno se srovnalo ve 14 letech. Jen jsme bohužel napáchali škodu tím, že do školy nešel v době, kdy byl zvídavej. Tu jeho zvídavost jsme nudným pobytem ve školce a nudným pobytem ve škole v 1. a 2. třídě úplně potlačili.
Yuki 00,03,07 49504
18.4.2016 23:57:49
jj, školka tvrdila, že syn potřebuje odklad, aby dohnal motoriku výslovnost, sociálno...
já jsem tvrdila, že to nedožene ani do 10 let a měla jsme pravdu

do školy šel v 6, přes protest školky, vyhrává olympiády

boty se naučil zavazovat v 10 letech, výslovnost ještě není dokonalá a kdoví, jestli kdy bude a sociálno dohání až s nástupem puberty, konečně mám pocit, že je v tomto ohledu téměř srovnatelný

někdy ten odklad fakt nemá smysl
Anni&Annika 50178
18.4.2016 23:57:03
To si taky nemyslim...myslim, ze je to od kusu. Ja sla taky pozde a nemam pocit, ze bych necim trpela. Patrila jsem mezi premianty tridy, nikdo me nesikanoval, kolektiv jsme meli skvely a dodnes se stykame. A i na tu skolu jsem sla o rok driv /preskocila jsem 9. tridu, takze i ty prijimacky jsem zvladla bez problemu/.

Zbytečným setrváváním ve školce ať z důvodu zbytečného odkladu, či z důvodu nedání zralého dítěte do školy dříve, se napáchá více škod než předčasným nástupem do školy.
Yuki 00,03,07 49504
18.4.2016 23:54:07
nojo, když v tomto věku je rok šestina života, a když jde někdo s koro v 8 a někdo v necelých 6, je to hdoně velký rozdíl, ten osmiletý je o čtvrt života starší než ten šestiletý, to je strašně moc
[<<Předchozích 860] Názory 861870 z 6858  [Dalších 5988 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.