| czlowiczka a 2 človíčkové | 33396 |
|
|
2.2.2008 12:02:17
Zuzko to je výborné označení
![]() Jíto, silnější z perlovky (bude se ti pak dobře koukat jak se to dělá), tenčí z mých oblýbených šicích nití ![]() |
| Azuz | 73400 |
|
|
2.2.2008 11:45:22
Musím reagovat na špíčky. V týdnu přišla starší dcera, ze školy a povídala jaké má pěkné OTP. Chvíli jsem nevěřícně koukala a až když jsem se jí zeptala co to je tak mě povzbudila. Mamko, ženy nemají špeky, ale Okrasné tukové polštářky. Zuzka
|
| Jitule. | 34668 |
|
|
2.2.2008 11:37:20
Milé Marice přeji hodně zdraví k jejímu českému svátku, má tak nakonec dva.
Až my ostatní zjistíme žazení ve slovenském kalendáři, jak říkala Milča, taky můžeme mít některé svátky dvakrát - a k svátkům si můžeme nadělovat paličky, nitě, rámečky.... Sociologický průzkum: z čeho jste dělaly / děláte vzorníky? Z perlovky, z kordonetky, z čalounické, z šicích a jaká síla. Děkuji za rychlé, konkrétní a povzbuzující odpovědi. U nás trochu napadl sníh, ale ani na lopatu to není, má se oteplit, takže to staje samo. Na lyže to letos tedy není a není. Víc času je na paličky, to taky není špatná volba, ale zase se ukládají špíčky :-( |
| divizna63 | 52122 |
|
|
2.2.2008 11:16:13
zdravím vás všechny. Hugo - gratuluji k nové práci. A Marice - ať je Marika, Mária nebo třeba Maňka - taky přání zdraví a štěstí - toho není nikdy dost.
Ty ukázky krajky, co jste tady šouply jsou přímo famózní. To bych neudělala snad ani za sto let a ani kdyby mi ruce pozlatili. Včera večer jsem dodělala dámu s deštníkem, tak snad se mi ji dnes povede sundat z herdule, nafotit a šoupnout na své stránky. Nakreslila jsem si pár motivků na brožku pro švagrovou k svátku, tak mám co dělat, protože je Jarmila, a to je už v pondělí... Snad to stihnu. Tak a teď jdu vařit, tak se mějte pěkně, pa pa Dana Divizna ![]() |
| malvi | 50275 |
|
|
1.2.2008 18:36:54
Ešte raz ďakujem za blahoželania
Mala by som Vás pozvať na kávu a zákusok, keď už mám ten sviatok, ale asi budete súhlasiť, že si ho dáme inokedy![]() Maďarské Halasi je známe predovšetkým šitou čipkou, ktorú dotiahli do dokonalosti. Neviem, či mám správne informácie, ale vraj sa tam podporuje predovšetkým tradičná tvorba. Všetci tí, ktorí majú sklon napr. k moderným čipkám, majú smolu. Určite je to dobre, že sa maďarské tradície urdžiavajú, ale ja s mojim myslením a cítením by som tam dlho neprežila ![]() Pridávam ešte jeden odkaz: http://www.csipke.halas.hu/hu/tortenet/csipke.htm Věrka-babička - teším sa na stretnutie!!! |
| evacko | 39341 |
|
|
1.2.2008 15:16:17
Když se to zobrazí větší z originálního webu, pak spíš šitá krajka. Výplně vypadají dosti typicky na šitou krajku a každá linka je hezky okonturovaná, taky prvek šité krajky.
|
| Věra-babička | 54714 |
|
|
1.2.2008 14:13:27
Jituš to je přesně tvoje parketa
![]() ![]() |
|
|
1.2.2008 13:33:57
příklad za všechny
![]() |
|
|
1.2.2008 13:32:40
Ja si připadám už jako blázen, tohle je paličkované? Já se v tom nějak nechytám
http://www.halasicsipke.hu/start_eng.html |
| Anit | 54487 |
|
|
1.2.2008 12:54:00
Tak to sa i pridávam a blahoželám ked si to czloviczka tak krásne pre Mariku vymyslela :o)))
|
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.