| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Paličkování

(?)
[<<Předchozích 1680] Názory 16811690 z 10482  [Dalších 8792 >>]
Jitule. 34668
2.2.2008 21:43:18
Moooc dobrý, to jsem tomu dala.
Mám ještě odlo%nska plnou hlavu Kychové, nedávno jsem o tom pěla, jak jsem se tam naučila rohy v krajce. Poniklou mám přes dva kopce, tady skoro u nás.
A takhle to zmotám, to se nevidí. Už radši nebudu nic říkat.
Ale v létě bych na kurz velmi ráda, kvůli vzdálenosti patrně dám Poniklou, když už tady bydlím. ~k~
Majka a čtyřlístek
  • 
2.2.2008 21:30:53
Koukám, že vám tady Jitka z hor trochu zamotala s Kychovou, když asi myslela Poniklou, která je u Jilemnice :-D, ale snad jste si to domyslely. Takže kdo to nezná, v Poniklé dělá kurzy VSUŘ (www.palickovani.cz) a v Kychové Valašský krajkářský spolek. Něco mezi tím je Velké Meziříčí, kde byl vloni letní kurz sdružení Krajka (www.krajka.com).

Co se halašské krajky týče, je opravdu šitá, původně inspirovaná Anglií. Historie je hezky popsaná na stránkách, na které tady byly odkazy, až budu mít víc času, můžu text přeložit. Zatím jen tolik, že se v Maďarsku připravuje výstava 25.4.-11.5.2008, v rámci které je vypsaná soutěž na téma Pohyby. Techniky jsou paličkovaná i šitá krajka, příp. kombinace. Přihlášky je potřeba odeslat do 1.3.2008 včetně poplatku 20 EUR a práce nejpozději 5.dubna 2008. Kdo chcete přeložit podrobnosti, tak mi napište, mrknu na to, i když není moc času.

Přeji všem hezký zbytek víkendu.
Milena (2 holky) 11450
2.2.2008 21:25:10
Já znám jen Kychovou u Vsetína :-), mám to cca 30 km. Tam pořádá Kurzy Valašský krajkářský a řemeslný spolek, který pořádá i teď prodloužený víkend, na kterém je Evask.
brouzdava 52365
2.2.2008 20:13:40
Ahoj Jitko, teď dělám v podstatě jenom vzorníky. Našla jsem lehce ale opravdu jenom lehce krémovou 50 kordonetku a většinou je dělám jenom z ní. Teď mám na herduli podvinek na stříhanou krajku (takové kytičky a lístky), paní lektorka na kursu říkala, že tohle tedy z co nejtenčích nití, ale teď do toho nemám moc chuť, je to trochu nad moje schopnosti a zarazila jsem se už u první kytky, když jsem ji měla "uzavřít".
Dano, děkuji za paličky, potom, prosím tě, dej vědět, jak to dořešíme technicky.
Ještě mám jeden dotaz - ta Kychová není jenom jedna? Psala jsem paní, u které je na kurzu teď Evask (závidím jí, ale začalo mě bolet v krku, dcera je nachlazená taky, ani nejela na ekoakci, takže něco u nás doma řádí - jsem ráda, že jsem v teple, z bídy uvařím).
Mějte se pěkně a chřipky prý začínají řádit - tak ať se vám vyhýbají bacily.
Milena (2 holky) 11450
2.2.2008 19:46:19
Myslím, že letní kurzy jsou i v Poniklé v desateru řemesel. Můžete si tam na jeden týden vybrat 2 kurzy (např. paličkování a pedig) po 3 dnech, podrobnosti nevím, ale myslím, že by taky měly být na www.palickovani.cz
Milena (2 holky) 11450
2.2.2008 19:41:29
Letní kurz bude i v Kychové u Vsetína :-). Někteří odtud už jsou příhlášeni (já zatím ne, nevím, co bude do léta, ale určitě tam za Vámi zajedu minimálně na návštěvu). Termín je od 4-10.8, pokud jsem to nepopletla. Přesnější informace bude mít Evask, která je teď na kurzu ve VM u Dany. Byla jsem se dnes za nimi podívat a skvěle jsem se bavila. Dostala jsem zase chuť paličkovat, tak asi odložím rám zuberské a vytáhnu herduli :-D.
divizna63 52122
2.2.2008 16:26:00
já bych taky ráda na nějaký letní kurz, ale nevím zatím ani co bude za měsíc, natož za půl roku.
Brouzdavko a Medlyn - paličky jsou objednané jak jste chtěly, až budou, dám vám vědět a pošlu je.
Na své stránky www.Divecka.napady.net jsem před chvílí šoupla tu dodělanou dámu s deštníkem, ještě bez pasparty, tak kdo chcete - nakoukněte
:-D Já teď jdu dělat tu brožku. Zatím čauky a pěknou sobotu všem! Dana Divizna
Jitule. 34668
2.2.2008 14:19:26
Hani - na kurz letní se chystám do Kychové (u Jilemnice), program mají na palickovani.cz. Je tam několik termínů. Jsem ráda, že jsi to nakousla takto, protože já se v létě TAM na týden chystám a budu fakt ráda, když tam bude někdo známý. Pokud o tom tady budeme uvažovat s předstihem, můžeme se trošku sjednotit a to by bylo fajn.
Santy 46567
2.2.2008 13:25:32
Ahojky kočky!
Tak popřeju taky Marice k našemu svátku a ozývám se hlavně Jitce Horalce. My jsme v začátcích dělaly vzorníky z Perlovky. Kurz, který byl otevřen po nás je dělá z Obuvnické nitě č. 24 a vypadá to moc dobře.Protože si chci vyrobit taky vzorník pro svoje kochání, tak uvažuju o tomto materiálu. Nejdou to pavučiny, ba ani humpoláci.
Jinak mám dotaz ohledně letních kurzů. Nevíte některá o nějakém? Abych něco neprošvihla. Koukala jsem se na Krajku a tam mě to nezaujalo.
Hugo, gratuluju k práci. Jsou tam vysazení na krajkářky. Dělala tam nějakou dobu i Iva a myslím si, že to bude zajímací práce.
Zatím páček, jdu pracovat na motýlovi.
Lenicka z Nivey 51163
2.2.2008 12:44:23
S tím názvem souhlasím, je nádherný:-D:-D
Jinak co se týče vzorníků - hlásím, že je nedělám vůbec, takže materiál ani sílu neporadím. Lenka
[<<Předchozích 1680] Názory 16811690 z 10482  [Dalších 8792 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.