| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Paličkování

(?)
[<<Předchozích 1850] Názory 18511860 z 10482  [Dalších 8622 >>]
mismach 76341
19.1.2008 10:12:50
Ahoj! Mrkla jsem na stránky http://www.sweb.cz/valasskykrajkarsky/ a kurzy tam jsou.
V Kychové "šátky a šály" 30.dubna až 4.května s Ivou Proškovou. Jinak je všechno v jejich centru.
Míša;)
Milena (2 holky) 11450
19.1.2008 8:50:48
Kurz bude vypsaný na stránkách Valašského spolku, zatím tam není. Podrobnosti a snad i přihlášky se dají získat na mailu u Dany na adrese valasskykrajkarsky@seznam.cz
Loni už měli 2 kurzy za sebou, protože měli tolik zájemkyň, že to rozdělili na vláčku - jeden kurz, rohy v krajce a začátečníci kurz druhý. Bylo tam opravdu fajn, odpočinula jsem si ode všeho a pokecala se stejně nadšenými lidmi.

JanoT, už se těším na foto. Moc se mi líbil klobouk, co dělala Jitka. Dokonce jsem přemýšlela, že nějaký upaličkuju Katce, když jsem loni nemohla sehnat slamák, ale zatím jsem se k tomu nedostala. Takových restů mám. Je toho moc, co bych si ráda zkusila, ale nějak není tolik času.
Janik, Tomča 01/01, Luky 01/05 28532
19.1.2008 8:10:51
Ahojky.
Brouzdavo, na plastikových paličkách toho moc neodzkoušíš. Máme je v DDM a já teď pokročila tak daleko, že tahám herduli i paličky z domu. Ony totiž mrchy strašlivě kloužou a dělá se s něma hodně špatně. Dřevo je prostě dřevo. Maximálně zjistíš, jestli ti pasuje tvar do ruky, ale jinak se obrň trpělivostí, protože je to fakt děs :(
brouzdava 52365
18.1.2008 23:10:40
Jitko, díky, o nějakých takových jsem uvažovala. Nějak si to budu muset přebrat. Ve škole jsem našla umělohmotné paličky, které někdy někdo koupil do pracovního vyučování pro dívky - půjčím si je, mají podobný tvar, takže zkusím, jak se na nich bude dělat.
Evo, asi se všechno vrací v kruhu, naštěstí jsou teď počítače a naštěstí ve škole nemáme omezené množství kopii (alespoň zatím), než totiž moji šesťáčci opíší zadání jedné slovní úlohy je 10 minut pryč, takže ten čas tomu budu muset ve svém vlastním zájmu věnovat. A zaplať za tlačítko delete, kopírování a podobné vymoženosti, chyby se snadno opraví, nedovedu si představit, že bych to musela psát na stroji, přece jenom nejsem profík. S knížkami to bude čím dál větší problém, každá škola si dělá vzdělávací program podle svého vlastního uvážení, my máme třeba fyziku až od sedmičky a přece jenom jinak poskládanou než je v učebnicích, vydavatelství je spousta, každé vydává svoje řady učebnic, prostě je v tom docela zmatek a bude asi čím dál větší. Za mě můžu říct, že doufám, že naše děti nebudou muset měnit školu (junior bude muset po páté třídě, ale to bude mít jeden stupeň ukončený), protože by se nejspíš s něčím nepotkali vůbec a něco by slyšeli dvakrát.
Mileno, prosím Tě, Kychovou jsem hledala na internetu, protože jste ji tady chválily, ale našla jsem jenom nějaké ubytování a loňský kurs. Slíbila jsem sama sobě, že si letos udělám čas sama pro sebe, po letech s juniorem si to zasloužím, a rodina začíná být konečně samostatná, prostě to týden přežijí. Nevíš, prosím Tě, jestli se dá někam hlásit a jestli jsou někde k mání podrobnosti? A ta hvězdička je moc pěkná i kvůli té jak říkáte obtahovačce, moc se mi líbí ty silnější kraje. Jinak je vláčka pro mě španělská vesnice a nevím, jestli s tím u nás na kursu prorazím, nějak tam nejsem schopná vysvětlit, co vlastně se mi líbí (budu si muset stáhnout obrázek a vytisknout, ale napřed ještě musím zvládnout nějaké ty vzorníčky - lístky nějak zmotám, ale neumím čtverce a trojúhelníky).
Všem přeji pěkný víkend. Katka
Tolarova.Jana 49301
18.1.2008 22:51:51
Tak jsem se vrátila z prvního dne víkendového semináře s Domanjovou na téma oděvní doplněk...konkrétně se dohodla pokrývka hlavy, takže jsme si kreslili návrhy, zítra pokračujeme, navíjíme paličky a vrháme se do klobouků, čepiček nebo kšiltů...Asi to bude na dlouho, než to dodělám. Tak jdu pokračovat v kreslení podvinku a balení herdule a spol na zítra. Začínáme v 9 hodin a konec je ve 20 hodin a v neděli pokračujeme...asi se v pondělí nehnu.
divizna63 52122
18.1.2008 22:47:17
přeji všem krásný večer. Polštářek i košíček jsou moc pěkné! Zkusila jsem test, dopadla jsem na 9 bodů. Sekla jsem se v tom, jak se dříve neříkalo krajkám. A teď už jdu spát, protože jsem zase úplně mrtvá, opět jsem přišla z práce večer. Tak se mějte pěkně, čauky Dana
Santy 46567
18.1.2008 20:40:44
Ahoj Míšo!
Možná bych Ti něco napsala, ale necháme to, až se potkáme. Nechce se mi na sklo. Jenom Tě chválím, že už jsi se k lístkům dopracovala.Ne všichni mají to štěstí.
Milčo, napsala jsem to jemně, ale u paličkování pokud nejsi pedant, nejsi paličkářka.Já umím ze všeho nejlépe taky párat a to o pedantovi v mém případě nemůže být řeč. Ale náš taťka byl pes na sebe i na nás a tak, když něco dělám, tak pořádně, nebo vůbec.Občas zvítězí druhá varianta. A co se týče paličkování, tak se radši nechlubím, až to bude podle mých představ.O té Kychové budu přemýšlet a vážně. To najdu u Valašského spolku, viď?
Hana
Milena (2 holky) 11450
18.1.2008 20:22:22
Zuzko, já jsem paličkovala na vzálenost teček 4 mm. Nevím, která to je šablona, protože já jsem si to uložila, upravila, vložila do texťáku, přeměřila na obrazovce, a pak tiskla.

Hanko-Santy, jen to napiš, jsem puntičkář :-), já to o sobě vím a vzhledem k tomu, že můj děda byl taky, tak je to asi dědičné. Ale na druhou stranu, odvádím díky tomu precizní práci. Kamarádka udělala na šále chybu, zjistila to za dlouho, tak se rozhodla to nějak zakamuflovat a koupila nášivku, kterou na tu chybu našila. Já bych to vypárala klidně celé, prostě by mě ta chyba štvala, i když by nebyla na první pohled vidět.
Já se nechci prosazovat, pro mě je paličkování koníček a chci, aby to tak zůstalo. Možná, až budou holky velké, tak vezmu ve škole kurz paličkování, paní učitelka mi říká každý rok (ale to bych si nejdříve asi měla udělat všechny vzorníky a požádat o osvědčení krajkářky :-D).
A jestli chceš kurz, tak můžu vřele doporučit Kychovou. Ceny mírné, učitelky bezva a některé známé tváře už jsou přihlášené. Já zatím váhám, nevím, jestli budu mít v létě hlídání, nebo budu chodit do práce. Ale jestli tam holky budete, tak se za Vámi určitě přijedu podívat s vánočkou ;).

Míšo, tak s lístky bojuju do dnes. Prohazování, jako zkušeným kolegyním mi nejde. Třeba to časem natrénuju, i když se špendlíky se mi daří celkem pěkné lístečky :D.
mismach 76341
18.1.2008 19:57:31
Taky se chci připojit s pochvalou. Za tu dobu co paličkuji, to je rok, jsem se tento týden dostala v kurzu k lístečkům... Tři hodiny kurzu a dva lístky!R^
Moc obdivuji, kolik toho stíháte a jak krásného.~s~
Santy 46567
18.1.2008 19:45:55
Tak zase ahojky. Musím se ozvat, neboť mi to nedá. Chválím všechny práce, ale Milča mě překvapila opravdu a to tak, že příjemně a mile. Jsi šikulka šikovná.
A jak Tě znám, tak se ještě vypracuješ, protože nic nenecháváš náhodě a jsi akurátníček v dobrém slova smyslu.Moc Vám to holky přeju. A držím palečky, aby jste se jednou prosadily.
Pro mně je paličkování krásný koníček a budu ráda, když se mi podaří zvládnout dobře techniky.
Uvažuju taky o nějakém aspoň týdenním kurzu. Sice to letos nevím, jak to bude finančně, ale snad to zvládnu.
Zatím se vyhrabávám z nemoci a z toho, jak jsem se rychle rozhodla skončit v práci. Na jednu stranu je mi to moc líto, ale zase na druhou vím, že to bylo jediné řešení, abych si zachovala duševní zdraví. A to je mi nade vše. Tak zatím páček shledáček. Zuzi, paličkuju taky třetím rokem. Ale moc toho neumím.
Hana:-D
[<<Předchozích 1850] Názory 18511860 z 10482  [Dalších 8622 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.