| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Paličkování

(?)
[<<Předchozích 1860] Názory 18611870 z 10482  [Dalších 8612 >>]
Azuz 73400
18.1.2008 19:19:33
Jsem to, ale truhlik. Vím, že si taky všichni tykáte a už mi to bylo i řečeno. Musím si to po sobě přečíst až budu příspěvky posílat. Já zatím paličkuji pouhé 3 roky. Koukala jsem na ten odkaz, mohu se zeptat, která velikost vláčky je dobrá na začátek? Zuzka
Milena (2 holky) 11450
18.1.2008 18:56:36
Díky za pochvalu, červenám se, ale po pravdě jsem ráda, že se hvězdičky líbí.

Zuzko - Azuz - já paličkuju přibližně 7 let. A můžeme si tykat, ne? Tady si všichni tykáme, přes net není vidět věk a zatím to nikomu nevadilo :-). U zkoušení vláčky bych začala na proužku, ony ty rožky dají trochu zabrat.

Jitko.czl, když já nemám vůbec žádný kreslící talent :-(. Nevím, nevím, jestli ze mě něco kloudného vypadne. U těch proužků na baňky jsem vyšla ze šířky proužku a šupla tam, co se vlezlo. U hvězdičky mám základní tvar a taky jen dokresluju kam dám obtahovačku, nebo teď vráňátka. Ale souhlasím s Tebou, že na vláčce je nejsložitější, vyznat se ve spoustě párů, jinak mi těžká nepřijde. Na kreslení vláčky jsem využila odkaz, který sem už někdo dával, jsou tam tečky: http://gwydir.demon.co.uk/jo/lace/design.htm

Což mi připomnělo, že až budou holky zdravé, tak do alba přidám další fotky vláčky.
czlowiczka a 2 človíčkové 33396
18.1.2008 17:23:35
No je to fakt. Mili ty bys měla začít kreslit předlohy. Jak tě znám byly by super ;)
Hvězdičky máš fakt krásné.
Jo a ty paličky to bylo jen pro představu tvaru. Jsou trošku jiné....silné asi jako pláštíkové, protože když je držím spolu, tak to moc nepoznám.
Co se vláčky týče tak mi nepřijde ani tak moc těžká jako pracná a nepřehledná a to právě díky spoustě párů. Samotná vláčka (bez vloženého páru, vraňátek a dalších příkras) není těžká. Je to skoro jako dírková, ale jen napůl. Ty okrasy ale dělají vláčku vláčkou a rozhodně pokud se udělá vláčka se vším všudy tak i když se dělá dlouho, tak stojí za to.
Jo a kdo ji kreslí tak pozor vláčka má jiný sklon než dírková (dírková má 45 stupňů a vláčka tuším 30)
Jinak moc pěkný návod vyšel v prvních číslech (prvním ročníku) časopisu Krajka
Azuz 73400
18.1.2008 17:10:55
Milá Mileno, ty hvězdičky jsou opravdu super. Nepaličkuji tak dlouho jako vy, ale myslím si, že jsou precicně a pečlivě vypracované. Doufám, že se mnou souhlasí většina děvčat na diskuzi. Až budu zkoušet vláčku, určitě bych se ozvala na podvinek, kdyby to šlo. Také tady vítám další krajkářky. Zuzka
Milena (2 holky) 11450
18.1.2008 16:22:29
Anna-hu - myslím, že nás sem chodí okolo 35 a Ty se prostě trefíš do ikonky, kterou už někdo má :-). Myslím, že tuhle měla Medlyn, ale už tady dlouho nebyla, tak si ji klidně nechej. Když tak si najdi nějakou fotečku, kterou zmenšíš, nebo ořízneš a ikonku si můžeš udělat takovou, jakou nikdo nemá :-).
Máš pravdu, knížky od Malátové jsou přínosem.

Jitko.czl, tyhle paličky mám doma. Ale jestli se budu dál věnovat vláčce, tak si musím koupit s tenčí rukojetí, aby se mi vešly na válci vedle sebe.

Mariko, nevím, nevím, jestli jsem se někam propracovala :-). Hodně mi dal kurz v Kychové. I teď u Dany ve VM jsem se hodně naučila. Hlavně nemám takové sebevědomí, ani "drzost", abych se účastnila soutěží. Navíc - sama si krajku nenakreslím, i když Dana říkala, že bych to v dalším pololetí mohla zvládnout :-). Taky jsem před nedávnem říkala, že krajky z mnoha párů nebudu dělat a nakonec dělám vláčkové proužky s více než 20 páry :-)). Hold - člověk míní, život mění. Ale jsem ráda, ty hvězdičky se mi moc líbí. Mám na válci další, tak se zítra zase pochlubím ;)
lacemaker 63227
18.1.2008 14:03:32
Ahoj,
decka je moooc pekna ta dala prace,taky jsem tu chvili nebyla a
je nova uprava stranek.
Vitam nove duše ktere jsem jeste neuvitala a jdu hledat test pro krajkarky.
Mirka~j~
evava1 36794
18.1.2008 11:57:53
Na klubu insirace je nový podvinek - náhrdelník
evava1 36794
18.1.2008 10:36:39
http://www.living.cz/list.php?34
něco pro ty, co háčkují flanderskou a irskou
malvi 50275
18.1.2008 10:18:19
Vláčka je podľa mňa najnáročnejšia, ale zároveň najzaujímavejšia. Navyše sa dá použiť všade a pri všetkých spôsoboch paličkovania (z nití ako vlas, ale aj z hrubých materiálov, biela aj farebná). Tieto hviezdičky ma zaujali práve tou svojou jednoduchosťou (a vypracovaním). A v r. 2006 vo Valmeze ten "špagátový" obrovský záves v hvezdárni;) Mňa občas odrádza to, že potrebujem na ňu namotať veľa párov. :(
Nie je to tak dávno, čo Milča o sebe vyhlásila, že zatiaľ nie veľmi dobre paličkuje. A už sa prepracovala na pomyslené čelo virtuálnej skupiny paličkárok. R^ Všimli ste si to?
czlowiczka a 2 človíčkové 33396
18.1.2008 8:54:30
Jo ještě na tom odkazu mě zaujaly ještěrky, ale za ty oči bych asi tloukla valečkem po hlavě

A ještě jsem našla tenhle odkaz, kdyby někdo chtěl zkusit
http://hobby.i-bazar.cz/rucni-prace/palicky-na-palickovani/
[<<Předchozích 1860] Názory 18611870 z 10482  [Dalších 8612 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.