| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Paličkování

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 370] Názory 371380 z 10482  [Dalších 10102 >>]
evacko 39341
24.11.2008 16:57:41
Našla jsem náhodou stránky Jany Křepelové, jsou tam i zmenšené podvinky, kontakt možný asi jen přes vzkazy.
http://unikum.bloguje.cz

A přečtěte si tento článeček o paličkování:
http://wikipedia.infostar.cz/b/bo/bobbin_lace.html
Tyto translátory prostě miluju!!!

lemulka 39604
24.11.2008 15:26:00
Evi,
trefila jsi to - vzkaz ohledně tohoto jsem psala Medlyn na e-mail....Máš absolutní pravdu~v~~v~~v~
evacko 39341
24.11.2008 13:43:52
No a co asi čekáte od výstavy naší staré dobré známé Vlastičky Kohutové alias VLASTULE na Dámě ? Na pravidla ohledě autorských práv byla upozorněna několikrát, pokaždé se tomu velice diví, předstírá, že o tom slyší poprvé, omlouvá se, děkuje za poučení ... a příště to udělá zas.
lemulka 39604
24.11.2008 11:35:30
No, tak na to zrovna taky koukám....jak tohle může takhle někdo pověsit, nechápu~a~ a nikde žádný autor podvinku.......~d~
Medlyn 39028
24.11.2008 6:49:11
Prošmejdila jsem to Rajče a po zadání slova "paličkování" se objevil odkaz "Rok 2008-Výstava Cesta za starým a skoro zapomenutým řemeslem-paličkování" a hned první fotka mě rozesmála. Hodiny Zdeňka Doležala na prvním panelu jsou vzhůru nohama. Na třetím je skalára M.Eremiášový, páv I.Domanjový a vážka Hanky B. Vše bez autora návrhu, klasický nešvar. ~q~ Ostatní autory neznám.

brouzdava 52365
23.11.2008 19:47:11
Ahoj, děkuji Santy a všem ostatním za podporu, fakt doufám, že to bude už na příští kontrole OK. A jinak nevím, ale u nás ve školce si učitelka stěžovala ještě když tam před třemi roky chodil junior, že když se dítěti nechce stříhat nebo malovat nebo cokoli, tak ho nikdo nedonutí. Ale ono je to třídu od třídy, učím letos čtvrťáky a jsou moc hodní. Fifin chodí do třetí třídy, je jich jenom šest a jsou spojení s druháky a jsou to strašně hodné děti jeden vedle druhého a z toho jsou třídy, kde je pro strach jít.
Hezký týden.
lemulka 39604
23.11.2008 16:42:31
Holky, na Klubu Inspirace je nový podvinek ke stažení~z~
evava1 36794
23.11.2008 9:48:54
http://valnov.rajce.idnes.cz/VI._krajkarsky_a_remeslny_trh/#album
Něco pro ty, co nebyly ve Valmezu. Je tam všehochuť, nefotila to asi krajkářka, ale ať z toho máte taky něco vy, co jste se tam nedostaly. Já mám nafoceno, ale chystám výstavu, tak makám na krajkách a dám to do galerky později. Pěkně jsem se rozšoupla, utratila jsem kapesné na půl roku - cha, cha. Hodně peněz jsem nechala u "valašek". Mám několik klubek metalického anchoru, můj zamilovaný měděný dracoun, magnetické uzávěry na náramky."Děcku" jsem koupila kolíkový tkalcovský stávek - máme doma tolik zbytků vlny, může být docela zajímavé to zpracovat.U paní Pernické něco lnu, obuvnické, dřevěné korálky na hlavičky, zlaté a stříbrné nitě. Taky pár podvinkama jsem si udělala radost. Chyběla mi tam paní Pavlíčková, jinak obsazení klasika. Pobavila mě paní, kterou jsem viděla prvně, paličkovala širokou klasickou krajku, vedle ní seděl manžel a paní s ním konzultovala, jestli má pokračovat plátnem, nebo polohodem. Bylo to docela dojemné. Když jsem si ale představila, že by takhle vedle mě seděl chlap a kecal mi ještě do paličkování, tak se mi orosilo čelo. Celkově klasika - známé tváře, příjemná atmosféra, fajn den.
Tolarova.Jana 49301
23.11.2008 9:46:06
Zdravím po delší době. Pročítám příspěvky, ale nějak už není čas napsat. Se školstvím máte pravdu, tedy hlavně s naší mládeží a věková hranice drzounů, provokatérů a průšvihářů stále klesá...co říct dítěti, kterému ve třetí třídě při hodině seberete časopis ve kterém si luští místo aby dával pozor a on vám řekne: na to nemáte právo, to je můj osobní majetek...no jsem ráda, že jsem se vrátila opět do školky, k těm prdouskům, ale jak dlouho bude trvat, než to dojde i do tohodle věku~d~ Jinak ted jsem paličkovala pár vánočních ozdob a čeká na mě dílek dortu...v muzeu, pod kterým pracuje náš klub bude vánoční výstava o jídle, tak abychom byli na krajkářský den o stříbrné neděli in, tak budeme mít paličkovaný dort, každá členka jeden dílek a bude to sestavené do dortu. Bojím, bojím, že já to nestihnu udělat, ještě jsem nezačela vymýšlet podvinek. Ale v lednu budeme mít seminář s Ivankou Domanjovou, už se strašně těším. Po klobouku budeme mít téma kůže a paličkování - kabelka.~z~
Santy 46567
21.11.2008 18:04:29
Ahojky. Katko, Brouzdavá, dobře děláš, že se cpeš jogurtama a přidej ještě tvaroh, pokud Tě neškrtí jako mně.Já si kdysi dávno na kole zmrzačila nohu a vůbec mi nesrůstal palec. Když jsem se ptala na tabletky, jestli je mám koupit, tak mi pan doktor řekl, že budu mít leda drahé čurání, že tělo zpracuje nejlépe tyhle věci z přirozené potravy.
Všechny pedagogické pracovníky lituju a to upřímně. Právě jsme vedli řeč s manželem, jakou máme kliku, že se nám podařilo vychovat děti tak, jak jsou a to hlavně proto, že už jsou dospěláci.
Syn studuje taky pedagogický obor na teologii. Letos se rozhodl, to je ve čtvrťáku, že svá studia přesune blíže k sociální oblasti, protože už 3 roky pracuje v projektu Na půl cesty. Věnuje se psychicky nemocným lidem a vidí v tom větší zadostiučinění.
Čekala jsem, že se dozvím, jak bylo v Mohelnici a ono nic.
Dnes a zítra přeju všem, co jedou do Valašského Meziříčí bohaté zážitky a dobré nákupy.
Já jsem byla v Praze a stačilo.
Chystáme u nás výstavu našeho paličkování. Bude to v M klubu a budu tam asi hlídací a předváděcí bába, jako důchodce.Začne to 3.12 a bude to celý týden i s víkendem. Podrobnosti ještě dodám. Iva se chystala do Valmezu, tak to nemám upřesněné.
Všem marodům brzké uzdravení a Lemulce a Hugovi veselá miminka přeju.
A Vy holky postižené pedagogickou praxí věřte, že být matkou Vašich svěřenců, dostaly by jste veškeré pravomoce k trestům. Takhle jsem to měla nastavené i u našich dětí.
Danuš, mně trvalo nejméně 3 - 4 měsíce, než jsem se doma vzpamatovala z práce, ze které jsem odešla taky sama. Nezoufej a hledej něco opravdu klidnějšího. Veškeré stresy na Tebe působí víc, než na nás ostatní. Mysli na to. Pejsánka máš nádherného.
Hana
[<<Předchozích 370] Názory 371380 z 10482  [Dalších 10102 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.