| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Paličkování

(?)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 10482  [Dalších 10412 >>]
evacko 39341
1.10.2009 14:03:42
Na vláčku tenký materiál, může být 1-nitná mulina, tenký len, tenká obuvnická, bavlněná strojová nit, apod. Ale taky záleží, jak hustý je rastr vláčky. Čím je hustší, tím tenší matroš a naopak. Z Annabergu jsem si přivezla i čisté hedvábí.
Lucka K. mi poslala odkaz na album, kde jsou zdařilé fotky z přehlídky ( ty moje jsou dost úděsné ): http://danielavesela.rajce.idnes.cz/
Je tam i tvůj pléd a moje šála.
evask 62042
29.9.2009 20:58:01
Evi, díky moc. Já o tom nevěděla, že tam ten šátek bude, vždyť mi teprve táhne od září čtvrtý paličkovací rok a času moc na paličky nemám, respektive mám níň než bych chtěla mít. Jak pokračuješ s tou knihou? Já dokončila svůj první vzorek vláčky, dám do alba asi dnes nebo zítra snad, prosím poraď z čeho vláčku děláš? Já z jedné nitky mulinky. Eva
evacko 39341
29.9.2009 15:20:13
Evi, tvůj pléd s aplikací je výborný. Říká se tomu styl RETRO. Modelky to předváděly uvázané kolem pasu a slušelo jim to. Až po přehlídce jsi říkala, že tvoje aplikace tam byla, ale já nevěděla, která. Až teď. Našla jsem to mezi svýma fotkama a já fotila jen to, co se mi líbilo nejvíc. Posílám ti tu fotku do mailu. Mimochodem stejná modelka předváděla i moji šálu. A ta aplikace na džínovou bundičku je taky po čertech dobrá.
evask 62042
28.9.2009 0:10:47
Děkuji, jsem to tele, já rychle chtěla přidat fotky, když jsem měla čas a PC a takhle to dopadlo...
Nevzala jsem to špatně, šátky dovezla paní Prošková, mně se líbí takové přírodní odstíny, chěla jsem původně olivovou, ale ta nebyla, taky měla šály...Jsou ručně tkané odkudsi z jižních Čech - stály asi 350 Kč, nebo tak nějak. No a já si musela navrhnout tu aplikaci...Pro mě hrůza, já teď v září paličkuji 4. rokem....No. snažila jsem se, navrhla jsem menší, ale paní Prošková mě donutila ji zvětšit.... je to dost veliké, ale nejhorší bylo to všívání, jelikož jsem poctivka, mám to nitku vedle nitky obšité...Bylo to hodně hodin práce: Ani jsem ale nevěděla, že vybrali můj šátek, až na té přehlídce jsem ho poznala, proto mám jen jednu fotku....Měla jsem velikou radost, že se jim líbí zrovna mé veledílo. Chodím na kurzy, i když zrovna bych některé věci nepreferovala - např. betlémy, ale je tam legrace a taky se hodně naučím o těch celebrit - I.D, I.P. A.H, , navíc i od ostatních krajkářek, jsou tam bezva holky z Přerova, Havířova, ze Slavkova a ještě další, teď si nevzpomenu odkud. Navíc musím paličkovat, nemusím vařit, kontrolovat úkoly, atd. To mi vyhovuje.
Jsem ráda, že se Ti to líbí. Sama nevím, zda ho budu nosit, jak říkáš, takový starodávný, venkovský. Manžel mi řekl, že je jak pro důchodkyni....~:(~;)No ještě uvidíme. Eva
czlowiczka a 2 človíčkové 33396
27.9.2009 13:03:55
tede teď to nebylo přímo na ten šátek, abys to nevzala špatně, nevypadá venkovsky, ale připomělo mi to takový ten veliký šátek jak dřív ženské nosili, když bylo chladno....strašně se mi to líbí....

Já jsem včera začala motýla a už mám tělo.....je to psina, protože u toho koukám pořád do návodu ~t~
czlowiczka a 2 človíčkové 33396
27.9.2009 13:01:33
opraveno....
Vypadá moc, moc hezky....to jsi dělala celé, nebo jste měli látku a dělali jen aplikaci....něco takového bych chtěla...krásně by to šlo k mému venkovskému stavení ~t~
evask 62042
27.9.2009 9:54:26
Holky, kdo je správcem diskuse? Mám chybu u fotek šátku, napsala jsem, že šátek mám z kurzu I. Domanjové, ale byl to kurz u paní Ivy Proškové: Je mi to děsně blbý, chtěla bych to opravit, ale nevím jak - je to v galerii Evask, poraďte, prosím. Děkuji. Eva
evask 62042
27.9.2009 1:54:06
Ahoj holky, přidala jsem nějaké fotky mých posledních výtvorů, vše vlastní návrhy. Pokud Vás to zajímá, koukněte. Eva
evask 62042
25.9.2009 12:49:05
Teda Evi, to je krása...Moc se mi fotky Tvých výtvorů líbí. A už jsi zkusila něco z Annabergu? Měj se sluníčkově. Eva z Mohelnice
Milena (2 holky) 11450
12.9.2009 17:03:43
U Marušky Pyrchalové jsem se učila Zuberskou krajku vyšívat. Pořádá celoroční kurzy v Zubří a Brně, týdenní pak v létě v Poniklé.
Na stránkách města Zubří: http://www.mesto-zubri.cz/index2.php?content=clanek&karta=44 je o ní zmínka ve druhém odstavečku.

[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 10482  [Dalších 10412 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.