Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Anni&Annika | 50178 |
|
|
12.4.2010 21:31:53
kdysi starsi nastoupila v nemecku do prvni tridy, hlasena byla jeste v cechach...vysvedceni jsem musela nechat prekladat soudnim prekladatelem s razitkem, v cechach musela na konci roku delat jeste zkousky z cestiny a mozna jeste nejaky predmet, matiku nam odpustili.....prvni a druhou tridu, bylo to na budku....ale zvladli jsme vse na jednicky....ale nevim teda vyssi tridy, to by me asi s cestinou miglo
![]() ale je to vec 18let? stara.... |
| Jana (dva synové) |
| • |
12.4.2010 17:42:47
Náš šestileťák nastoupil do německé ZŠ po 2 měsících v německé školce letos v září. Nemluvil, nerozumněl. Teď je duben, mluví, rozumí, nemá problém. Ale on je velmi pohodové a chytré dítě, tu povahu mu můžu jenom závidět - ze všeho vychází s úsměvem a pohodička, klídek :)
|
| Jana (dva synové) |
| • |
12.4.2010 17:40:15
Ahoj, zajímá mě, co po vás chce češká škola, pokud vaše děti navštěvují základku v EU?
Mám dvě děti základní školou povinné, žijeme v Německu, děti u chodí do školy, jsou zapsané do spádové ZŠ v Čechách. Je někde zákonem (vyhláškou?) stanoveno, co přesně a v jakém rozsahu požaduje česká ZŠ po rodičích? Česká škola po nás chce orazítkované oficiální překlady vysvědčení (i pololetních) a překlad vyjádření německé "ped-psych poradny" (už zase nevím, jak se to jmenovalo :))) Mladší syn šel do školy předčasně podle českých zákonů. Podle německých šel do školy akorát včas. Zdá se mi to poměrně buzerace, je to normální, nebo si vymýšlí nad míru? |
| Katka+A+MA+M(72) | 28171 |
|
|
19.3.2010 15:51:21
Ahojky,
moje deti jsou tu narozeny, takze nemaji problem ani s jednim jazykem, alem mela jsem tu kamaradku s petiletym synem. Po trimesicnim chozeni do skolky byl schopny se s detmi a ucitelkama domluvit - a to na nej rodice porad mluvili slovensky. jinak, jestli se nepletu, tu existuje specialni program pro deti nemluvici francouzsky - chodi do normalni skoly, ale nektere hodiny maji nahrazene vyukou fr. jazyka. Ted jsem si vzpomnela, ze snad holcicka jedne ceske maminky chodi do skolky i kdyz by vekem mela byt uz v CP (1.tride), kdyz tak mi napis , zkusim se ji zepatat jak to s nima je. |
| Nasuada | 56532 |
|
18.3.2010 16:01:46
Dobrý den, ráda bych se nějak angažovala při prosazení porodních domů (tedy těch skutečných, ve kterých je povoleno rodit) zde v ČR a moc by se mi hodily informace o tom, jaké mají ženy v jednotlivých zemích v Evropské unii možnosti ohledně místa porodu. Situaci v Neměcku znám, to nemusíte, ale můžete taky
. Budu moc ráda když mi o tom něco napíšete a předem mnohokrát děkuji. Kdo nechce sem, samozřejmě může i na mail. |
| Šárka+2 | 19255 |
|
18.3.2010 10:08:05
Ambiance - nevidím na tebe nikde e-mail, napsala bych ti tam. Když mu v září bude 7 let, určitě ho do školky nevezmou, ale nevim, jestli do 1. (CP) nebo do 2. (CE1) třídy. Mohla bych ti to zjistit. Je fakt, jak už tu někdo psal, že děti se písmena učí už ve školce, takže když nastoupí do CP už je umí. Rozhodně bych ti doporučila písmenka a počítání do 10 doma naučit, než by šel ve FR do školy. No, napiš e-mail, víc ti můžu napsat tam.
|
| evule |
| • |
18.3.2010 9:41:28
My jsme od září v Německu a dcera tu nastoupila do první třídy, přestože předtím neuměla prakticky nic. Dneska ve škole zvládá v pohodě, mluví, i když s chybami. Já jsem kdysi nastupovala ve Francii rovnou do čtvrté třídy /v únoru/a neuměla jsem ani slovo. Čtvrtou třídu jsem si pak zopakovala. Jsem dost introvert, takže i když jsem asi po půl roce rozuměla, další rok mi trvalo, než jsem začala mluvit. Myslím, že je ve Francii vcelku běžné opakovat třídu, zvlášť pro cizince. Oni jsou na integraci cizinců zvyklí, většinou mívají nějaké doučovací kurzy.
|
| evule |
| • |
18.3.2010 9:39:18
My jsme od září v Německu a dcera tu nastoupila do první třídy, přestože předtím neuměla prakticky nic. Dneska ve škole zvládá v pohodě, mluví, i když s chybami. Já jsem kdysi nastupovala ve Francii rovnou do čtvrté třídy /v únoru/a neuměla jsem ani slovo. Čtvrtou třídu jsem si pak zopakovala. Jsem dost introvert, takže i když jsem asi po půl roce rozuměla, další rok mi trvalo, než jsem začala mluvit. Myslím, že je ve Francii vcelku běžné opakovat třídu, zvlášť pro cizince. Oni jsou na integraci cizinců zvyklí, většinou mívají nějaké doučovací kurzy.
|
| Andrea + 2 holky | 20023 |
|
|
18.3.2010 9:08:03
Taky jeste pujde o povahu ditete, nakolik je kontaktni a vyhledava deti a ma potrebu s nimi komunikovat - u takoveho ditete to asi pujde snaz. Diteti, ktere si spis radsi hraje samo, nebo s jednim ditetem, ev. dospelym by asi bylo fajn zprostredkovat treba i nejake hlidani, staci starsi dospivajici dite, ktere si s nim bude chodit hrat a mluvit na nej.
|
| Renda |
| • |
18.3.2010 9:05:01
Ambiance, jestli mu bude teď v únoru 6,5 a v září 7, tak půjde už do druhé třídy! Příští rok budou do první ve Fr nastupovat děti narozené 1-12/2004. Jak to bude v případě, že v ČR první třídu neabsolvoval,to nevím.A žádné zápisy jako v Čechách tady neprobíhají, jdou všechny děti automaticky. Jakoukoli třídu může dělat dvakrát, pokud budete chtít, to je vcelku běžné, už jsem to psala. Známky se stejně nedávají, hodnotí je písemně, jestli zvládá, nebo zvládá s obtížemi nebo nezvládá.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.