| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Evropě

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 420] Názory 421430 z 6544  [Dalších 6114 >>]
Katka+A+MA+M(72) 28171
13.4.2010 12:22:53
Ahojky,
resily jsme tento problem prave ted na francouzskych maminkach. Pry je ze zakona povinne dite prihlasit do ceske skoly, kdyz ma ceskou narodnost. Ja mam starsiho kluka zapsaneho v male vesnicke skole, cas od casu tam zajdeme - jak se nam to hodi a oni ho "prezkousi". Je rijnovy, tak jsem si s tim nelamala hlavu a sel oproti Francii o rok pozdeji, takze mame cele uceni klidnejsi, protoze mel vlastne ten rok navic.
Katka+A+MA+M(72) 28171
13.4.2010 12:16:28
Ahojky,
my uz v Parizi nejsme, bydlime ted v Le Mans, ale je tam spousta jinych maminek. Doporucuji ti zajit si do Ceskeho centra (rue Bonaparte) Jsou tam aktivity pro deti, kazdou stredu a tam urcite nekoho potkas.
Anni&Annika 50178
13.4.2010 12:13:06
ad...ty zkousky po me kdysi teda chteli uz od prvni tridy a nam ti pocit, ze prave driv narizeni, ze dite musis v cechach ke skolni dochazce prihlasit byvalo....tedy, jak jsem psala, je to uz asi 18 let a od te doby se vsechno meni....
Anni&Annika 50178
13.4.2010 12:11:17
Jani...a nemuzou te nekde uhanet, ze jsi dite do skoly neprihlasila? Neni to nejaka povinnost? Teda, ze skolni dochazka jako takova je, to nemyslim, ale myslim tim povinnost to udelat v cechach? Me to teda jen zajima, tohle resit nikdy neminim, bud bude dite tady nebo tam, obcanstvi ma oboje....ale proste pokud ma dite jen jedno obcanstvi, neni to povinnost?
Moonča 56813
13.4.2010 11:57:11
Vypadá to, že se budeme stěhovat za manželovu prací do Paříže, tak hledám nějakou maminku, co tam už je. Najde se nějaká? Díky a budu se těšit. P
Jana Z. 4110
13.4.2010 10:43:24
Ehm, jsem nase dite, pouze s ceskym obcanstvim, puvodne do ceske skoly sama (dobrovolne) prihlasila a po 2letech (bez zkousek jeste) zase proste odhlasila.
Vase skola vypada, ze bude delat akorat problemy, nase ceska ZS odhlasila ditko bez mrknuti oka..

Mladsi jsem do ceske skoly ani neprihlasovala..

Nicmene ptala jsi se na dokumenty - najdes vse potrebne na strankach msmt (www.msmt.cz), vlevo pod DOkumenty.

Ve VYhlaskach je minimalne jedna, ktera vysvetluje z kterych predmetu a v ktere tride a za jak dloluhou dobu se delaji zkousky a co je potreba predlozit..
A k tomu jeste projet nejake ty Pravni vyklady...

Anni&Annika 50178
13.4.2010 10:04:07
apropo..nemecka skola s papirem misto vysvedceni je jen hra, takze se cesi nemusi pohorsovat, ze je ve skole, mohlo by byt i ve skolce, ne? a odklad bych dala v cechach a hotovo...stejne jak pises nemeckou skolu neuznavaji~d~
Anni&Annika 50178
13.4.2010 10:01:10
hele, ale mozna by bylo jednodusi, kdybys v cechach tedy pozadala o odklad, kdyz je az v zari....tom by nikoho nemuselo zajimat, ze je die ve skole a ty bys nemusela rok doucovat cestinu...dite by si zvyklo na nemcinu a cestina po roce by se ti i lip ucila....ja vim jak to v nemecku je, moje neter sla dokonce do skoly a 6 ji bylo az v prosinci...to je podle me uplny des.....ale jinak fakt nechapu, o co jim v cechach jde....u nas to bylo tenkrat bez problemu...asi zalezi na skole~d~
Jana (dva synové)
  • 
12.4.2010 22:03:31
Díky :)
No já jsem jim právě zavolala... a dělají nám obstrukce. Byli jsme osobně u zápisu, byli jsme před týdnem osobně ve škole i v ped-psych poradně, vypadalo to, že je vše OK a dnes ředitelství ZŠ psalo, že je stále všechno špatně a potřebují další a další přeložené papíry.
My máme poměrně specifický problém, dítě je narozené na záčátku září, takže podle českého školství nastoupil předčasně (a potřebuje posouzení z české poradny, které nemáme), ale podle německého školství nastoupil správně (a potvrzení z německé poradny máme). Česká škola nám nechce uznat německou poradnu. Dokonce nám ani nechce uznat, že dítě navštěvuje cizojazyčnou školu, takže ASI UŽ JE ZRALÝ k nástupu do školy :-) Psala jsem i na ministerstvo školství, čekám na odpovědi ~5~

Spíš mě zajímá, co tak normálně teď školy vyžadují.
Anni&Annika 50178
12.4.2010 21:33:42
ten prospevek mel byt pro tebe...a me tenkrat podali informace primo v ceske skole.....zkus si tam zavolat~;)
[<<Předchozích 420] Názory 421430 z 6544  [Dalších 6114 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.