Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| zuni | 81393 |
|
|
15.6.2009 12:06:43
Jinak jsem si uvědomila, že možná aspoň trochu důležitá informace je, že já už v Anglii byla před 4 roky (to je doba, to neni možný) na 3,5 měsíce, takže z tohodle pohledu aspoň malinko tuším, co mě (nás) čeká...
|
| Simeona a 3 | 68216 |
|
|
15.6.2009 12:01:27
Bohužel neporadím, ale teď v krizi vážně nebude žádná sranda najít práci,od známého z firmy o 20 lidech (je architekt v londýnské arch. kanceláři) propustili 17 lidí a zbývající 3 se museli vzdát půlky platu aby firma přežila...Nechci tě odradit, jen nepodceň tu přípravu, toť vše.
|
| Jana Z. | 4110 |
|
|
15.6.2009 12:00:50
No v tehle dobe bych do UK (nebo kamkoliv mimo CR, po Evrope) bez pracovni smlouvy v ruce a to pracovni smlouvy na nejake kvalifikovane misto (treba IT, lekar apod), nejela..
Lidi bez kvalifikace (nebo v cizine neuplatnitelne kvalifikace) a horsi reci - je vsude dost a praci ted ztraceji lidi s opravdu velmi dobrym vzdelanim, jestli mistni ci cizinci... ad ubytovani, jak nekdo prede mnou zminoval, nejen je potreba dolozit schopnost platit, ale zaroven se sklada xx najmu jako jistina .. J. |
| zuni | 81393 |
|
|
15.6.2009 11:56:00
díky, mrknu se večer ("stránka bude obnovena dnes ve večerních hodinách"
)Specializaci vyloženě nemáme ani jeden. Já dělám kancelářskou práci, manžel montéra... teď momentálně žaluzií, předtím byl kominík (to je specializace ne? Ale to by už asi nechtěl dělat...)To nezní moc optimisticky :-( Ale přiblblé nápady mám u nás v rodině já, takže bych ráda, abych nešla do úplné ruinující katastrofy Díky ![]() |
| Zzzzzz | 59970 |
|
|
15.6.2009 11:39:13
Neni to tak jednoduche, jak se zda. Na netu najdes spoustu super nabidek, ale realita je obvykle jina. Zvlaste pro cechy/slovaky/polaky, ti totiz v UK plati za levnou pracovni silu. Praci si asi najdete rychle, ale bude to pravdepodobne prace nekde v hospode, v tovarne, neco na 3 smeny a za malo penez. Zvlaste pokud neumi partner anglicky.
Neni nemozne najit si poradnou praci, ale neni to jednoduche, zvlaste v dobe krize. Pokud mas nejakou specializaci, tak si zkus najit praci uz z CR. Co se tyce ubytovani, tak k tomu, aby ti nekdo pronajal byt budou chtit credit check - a posledni info bylo, ze tento credit check je mozne provest az po minimalne 3 mesich ztravenych v UK. Ale mozna se to zmenilo, toto je info 2 roky stare. Jinak samozrejme chteji deposit a obvykle je smlouva aspon na pul roku dopredu. Podivej se na pohyby.co.uk, tam se da najit hodne informaci. |
| zuni | 81393 |
|
|
15.6.2009 11:29:41
Ahoj
Nějak se mi přihodilo , že jsem se "zbláznila" do možnosti odjet třeba na rok do Anglie, žít tam, pracovat... Nemůžu tu myšlenku dostat z hlavy ![]() Už jsem našla několik webů, kde můžu najít práci... Je technicky proveditelné přijet tam a mít do týdne-dvou práci? Dejme tomu, že odtud můžu poslat CV, ale stejně si mě budou chtít pozvat na pohovor, ne? A kvůli manželovi, lze najít nějakou aspoň trochu "inteligentní" práci (=ne na tři směny... atd.) pro naprostého začátečníka (aneb pár slov dohromady dá...) Bydlení - zase jsem našla nějaké weby... např. krásný 1+1 byt za nějakých 450GBP... Je reálné, když si dohromady vyděláme min. třeba 1800/měsíc, tak se zbytkem v Anglii vyžít? Nějaké další praktické tipy?? ![]() |
| zuni | 81393 |
|
|
15.6.2009 10:05:04
Ahoj
![]() Nějak se mi přihodilo, že jsem se "zbláznila" do možnosti odjet třeba na rok do Anglie, žít tam, pracovat... Nemůžu tu myšlenku dostat z hlavy ![]() Už jsem našla několik webů, kde můžu najít práci... Je technicky proveditelné přijet tam a mít do týdne-dvou práci? Dejme tomu, že odtud můžu poslat CV, ale stejně si mě budou chtít pozvat na pohovor, ne? A kvůli manželovi, lze najít nějakou aspoň trochu "inteligentní" práci (=ne na tři směny... atd.) pro naprostého začátečníka (aneb pár slov dohromady dá...) Bydlení - zase jsem našla nějaké weby... např. krásný 1+1 byt za nějakých 450GBP... Je reálné, když si dohromady vyděláme min. třeba 1800/měsíc, tak se zbytkem v Anglii vyžít? Nějaké další praktické tipy?? ![]() |
| tina |
| • |
15.6.2009 4:07:58
Ahojky,
To bude v pohode, clovek se musi nejdriv poradne zorientovat a pak to pujde samo...potrebuje to cas, jako vsechno. Jinak s tou skolkou bych se ja asi rozhodla podle toho, jak dlouho planujete zustat. Nevim, jak to mate promysleny po skolce. V Zürichu je mezinarodni skola, teda vyuka v anglictine..ty stoji podle toho, okolo 30.000 Chf za rok...jestli jsou nejaky skoly s vyukou hlavniho jazyka anglickeho, to nevim...to si budete muset zjistit.Jde jen o to, aby deti meli po skolce, pokud by sly do anglicke, jakesi navazani v anglictine a abys pak neresila zas ten samej problem. Pokud se ale hodlate zdrzet dyl, rozhodne bych volila nemcinu. Podivej muj syn zacal s aktivni nemcinou az ve skolce. tatinek s nim sice mluvil svycarsky, ale ten je vicemene v tahu, takze nic moc. Je zde spousta deti, ktere do skoly nepromluvi ani slovo nemecky a pozdeji jsou taky v pohode. Cizojazycne deti maji v ramci skolky taky nemcinu, teda specialne hodinu zamerenou jen na to. My jsme sice z venkova, ale mame tu taky zajimavy kombinace...otec holandan, maminka korejka a domlouvaji se spolu anglicky. Deti maji ve skolce svycarskou nemcinu, teda dialekt a nemcinu vysokou( ve skolce se uziva oboje) a deti to zvaldaji v pohode. navic maji ty deti kazdej jednu rec od rodicu plus anglinu...a to nejsou zadne vyjimky, takze ja si myslim, ze si z toho delas zbytecne tezkou hlavu, i kdyz je mi jasny, ze se to lehce rika.Co se tyce te dochazky , je to mozna trosicku rozdilne. kazdy kanton to ma trochu jinak...treba vy, v kantonu Zürich mate prazdniny jinak, nez my.. myslim o tyden driv a tim padem o tyden kratsi..no u moji kamosky, co bydli v kantonu jako ty, omlouvaji max. 1 den za mesic bez udani duvodu. Ale treba u nas to nejde vubec. zalezi na ucitelce a zarizeni.Jednou nam omluvily 3 dny,poslunuly jsme let z duvodu nesehnani letenek,...tak to slo, ale neni to bezna praxe.V prvnim roce se jeste treba vyjimecne neco omluvi, ale v druhem uz min.taky skola tu zacina uz v srpnu a velke prazdniny jsou jen mesic...jsou taky jinak rozdelene, nez v CR. ta skolka je podle zakona, co byl schvalenej munuly rok od 4 let povinna...s tim, ze pokud jsou tam nejaky potize s adaptaci, tak se roc pocka.V tomto pripade by pak dite chodilo do skolky rok a pak by slo do skoly. Takze asi tak. Nic jdu neco delat, mam nocni a nastesti je klidek, tak doufam, ze dneska nebudou zadny velky veci i kdyz na jipce clovek nikdy nevi. Drzte se Bis bald martina |
| Esster + 3 | 19128 |
|
|
14.6.2009 22:25:21
Martino,děkuji za přivítání! Ten Migros jsem už tedy blíže obkoukla, i ty výrobky Budget, budu tam asi chodit na ty hlavní nákupy, máme ho tady za rohem. Z české Spielgruppe se mi zatím nikdo neozval (na mail) budu tam muset zavolat. Teď pořád řešíme tu školku, příští týden už to musíme dotáhnout. Pořád váháme mezi anglickou a německou (německy děti neumí ani slovo, tak opravdu nevím
Ještě jsem se chtěla zaptat, jak je to s povinností chodit do školky? Chápu, že od 4let musí děti docházet do školky, ale je ta docházka sledovaná, tak jako třeba ve škole? Můžu je během školního roku omluvit i z jiného důvodu než je nemoc? Nebo je to už opravdu tvrdý školní režim? A děkuji za pozvání, ráda bych s dětmi někdy přijela, nebo i Ty samozřejmě můžeš! |
| Jana Z. | 4110 |
|
|
13.6.2009 19:33:33
No spravne ma byt clovek opravdu pojisteny jen v jedne zemi a to v te, kde opravdu zije a ma "centrum zivota"..
(jiste, nekdo vyuziva faktu, ze deti maji v CR zdravotni placene statem, ale do 15ti to snad neni, nevim ted presne do kolika , od urciteho veku jen za splneni danych podminek - dite musi byt v peci doma, zadna druzina a celodenni skolka) Za urcitych podminek muze byt clovek i oficialne pojisteny v obou zemich (to v pripade, pokud mu pojistovna cizi zeme potvrdi jakysi formular Exx, ze v dane zemi je na dobu urcitou, VZP vyzaduje pak tohle potvrzeni pravidelne..) Tedy takhle to plati v ramci EU, nevim jak to funguje mimo EU.. Info muzes vytahnout na strankach Centra mezistatnich uhrad, musis to poradne prohledat.. Neco se dozvis tady v tomhle dokumentu (snad): http://www.cmu.cz/formulare/pruvodce.pdf |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.