| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Evropě

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 750] Názory 751760 z 6544  [Dalších 5784 >>]
Jana
  • 
13.6.2009 19:12:36
Diky moc,
ja kdyz volam po uradech, tak nikdo poradne nic nevi. Stejne jako se skolni dochazkou a pojistenim. Me treba rekli v Cechach, ze nesmim byt pojistena ve dvou zemich. Tudiz jsme pojisteni jen ve Svycarsku, kde si to sami platime, ale ostatni Cesky ve Svycarsku jsou jeste pojistene v Cechach, kde jim to plati stat do 15 let ditete, kdyz nepracuji.
Jana Z. 4110
13.6.2009 18:46:34
ad 1) podle Zakona o evidenci obyvatel č. 133/2000 Sb., trvale bydliste ma kazdy obcan CR a jedna se o evidencni udaj ( informaci, kam zasilat uredni postu), zadna prava (spravne) by nemela z tohoto udaje vznikat..

Neni potreba se z trvaleho pobytu odhlasovat.

Pro ucely danove, zdravotni pojisteni atd atd - si kazdy zakon dal upravuje zda jste danovym rezidentem daneho statu, za jakych podminek platite zdravotni pojisteni a v kterem statu atd.

ad 2)pro ucely danove urcuje Danovy zakon, ktere zeme jste danovym rezidentem.

(napr. pokud v Nemecku bydlite i pracujete a neni zadny dalsi prijem v CR, tak sedane plati pouze v Nemecku).
Jana
  • 
13.6.2009 18:30:36
Muzete mi nekdo napsat:
1)Kdyz mate manzela Cecha a zijete s nim trvale v cizine, mate odhlasene trvale bydliste v Cechach?

2)Platite dane v obou zemich? To znamena v cizine i v Cechach?
Tina
  • 
9.6.2009 22:07:26
Ahoj Ester!Wilkommen in der Schweiz!

Kontakty na ceskou Spielgruppe mas, tak do toho. Jinak kdykoliv u nas., klidne me napis a muzes dojet! Apropo: Coop je nejdrazsi...doporucuji ti radeji Migros..je tu taky aldi, ale ja osobne tam nakupuji nerada..je to spis takovy nekulturni. Co nejdrive si zrid Migroskartu, zeptej se u kasy, vyplnis nejaky data a kartu pak pri kazdym nakupu ukazujes...sbiraji se pak body a jednou za cas dostanes kupony v hodnote treba 20 franku, nebo i vic , podle toho,kolik si utratila...chod nakupovat ve ctvrtek, to jsou ty body dvojnasobny a fakticky se to vyplati!V Coopu sbiras taky body, ale je to na dlouhy lokty a pak si muzes vybrat premii, ale spis se to nevyplati...C Migrosu, pokud chces usetrit vybirej produkty s logem "Budget"..jsou dle testu dobry a nejsou drahy.... je, zas jsem se rozepsala..mej se prima a drz se!!!
Martina
Esster + 3 19128
4.6.2009 22:57:53
no to zní tedy bezvadně, už frčím zjistit jak je to tady.díííky
CzKamila,Eliska10/02,Alfie9/07 13531
4.6.2009 14:48:13
Esster - ja teda muzu mluvit jen za tu nasi skupinu v Londyne...
Ale je to prave pro deti, co cesky mluvi. U nas jsou bud deti ze smisenych manzelstvi (aj+cj) nebo deti "cele" ceske ~;) A je to cilene na rozvoj jazyka ceskeho.
U nas jsou dve skupinky - jedna asi do 2,5 let a druha pro starsi deti. Pak tam mame jeste skolu - tedy CJ a prvouku a tak.
Pani ucitelky delaji s detma aktivity a my, rodice mame chvili si popovidat a stridame se v peceni buchty, takze je i nejaka dobrota k caji ~R^
My tam chodime cela rodina a mame to tam moc radi (manzel si tam v klide precte aspon noviny ~t~) ~s~
Za 14 dni budeme mit predstaveni na ceske ambasade.
Zkus zjistit, jak je to u vas, ale pocitam, ze to bude stejne.
Ta pani, co vede tu nasi skupinu delala to same v Parizi ~R^
Esster + 3 19128
4.6.2009 14:00:40
Kamilo, díky za tip. Mrknu se na to. Prosím, než začnu pátrat,. Je to víc pro děti, které mají češtinu jako 2.jazyk nebo je to vhodné také pro děti jako jsou ty naše - čeština je 1. jazk a budeme teď spíš bojovat s aj event. nj.
Každopádně díky moc!
DanyCa 60140
4.6.2009 12:59:42
Ahoj holky, hledam nejakou cesku, dobre mluvici italsky, ktera zije v okoli Trenta. Znamy by ji potreboval na preklad pri jednom jednani. Ja jsem v Ravenne, takze to mam dost z ruky. Vypada to, ze by se jednalo o pristi patek. Mela by jste nektera zajem? Jednalo by se hlavne o dohodnuti cen.Ahoj Dany
CzKamila,Eliska10/02,Alfie9/07 13531
4.6.2009 12:14:27
Esster - prave jsem docetla clanek o ceske skole bez hranic a dozvedela jsem se, ze je ceska skupina i ve Svycarsku: http://krajane.radio.cz/cs/article_detail/1575

My chodime v Londyne ~R^

Esster + 3 19128
3.6.2009 14:46:40
Ahoj, chtěla jsem moc poděkovat těm, které mě podporovaly před našim odjezdem do Curychu. Už jsme tedy týden v novém domově. Bydlíme nakonec v Benglenu, cca 10km od Curychu. Vybalujeme krabice a zvykáme si na nové prostředí.Zatím je vše ok, až na jednu pro mě dost důležitou věc, a to, že se nám 5. den zaběhl náš kocour. Jsme z toho celá rodina smutní, já nejvíce, protože se ztratil, když jsme byla doma jen já s dětmi~n~ Má už 12let a je to člen rodiny, tak doufáme, že se snad ještě objeví.
Jinak děti jsou zatím doma, koncem tohoto týdne nebo příští týden jdeme omrknout nové školky. Kdybyste některá našla čas budu vděčná za jakékoli praktické rady. Kde třeba rády nakupujete, já zatím z potravin znám pouze Coop, Migros a Volg. No drahé to tu je tedy dost. Chytáte českou televizi? Vím, že se dá snad přes satelit, ale ten my nemáme. Docela bych ji ocenila kvůli dětem, večerníčky a tak.
Všechny vás zdravím a přeji prima jaro a krásné léto.
[<<Předchozích 750] Názory 751760 z 6544  [Dalších 5784 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.