Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Petra, Cina | 61123 |
|
|
13.5.2009 8:49:42
Nepatrim sice k vam do diskuse, ale take dlouhodobe zijeme v zahranici. Pokud jsou vase deti obou narodnosti, nemusite zadnou zkousku z Cj delat, proste si jen musite vybrat, v jakem skolskem systemu chcete deti vzdelavat. Ja si naopak myslim [na zaklade porovnani s detmi ostatnich narodnosti], ze CR deti studujici v zahranici podporuje. V jake zemi vas vybavi knizkami a pracovnimi sesity na cely rok zdarma a ajisti vam prezkouseni? V zadne. Pokud odjede Nemec, Holandan, Francouz do zahranici, je ze rodne skoly vyskrtnut, po navratu musi udelat zkousky a dle nich je zarazen do rocniku. Po celou dobu pobytu se o nej nikdo nezajima, rodice netusi, co se v byvale skole uci, ucebnice si musi koupit sami, nikdo jim neporadi. Nam skola dava ucebnice, ucebni plany, v pripade zajmu je mozne problemy konzultovat, stale mam moznost jit v Cr s ditetem do poradny v pripade problemu, neprestala jsem v Cr existovat. Osobne si myslim, ze deti nemohou mit oba jazyky stejne silne, vzdy jeden prevazuje, u vas, co zijete v UK to bude jiste anglictina a tomu zadna podpora MSMT nepomuze. Pomoci tomu muzete vy castejsim pobytem v Cr, ctenim ceskych pohadek, sledovanim ceskych pohadek a filmu. Skola sama o sobe nic nespasi.
Sama dobre vim, jak je to tezke a jake naroky jsou na dite kladeny. Take mi neni prijemne syna denne nutit po vecerech do ceske skoly [ve skole je od 8.30 do 15-16h], ale jednou jsme se rozhodli jit do zahranici, tak musime bojovat. Kazdy si musi uvedomit co je - Cech nebo Brit, oboji nejde. My v tom mame jasno, jsme Cesi, at budeme zit kdekoliv a povedeme sve deti k cestine za kazdou cenu. ![]() |
| janina |
| • |
12.5.2009 23:37:20
díky, a dá se v něm koupat? doporučíš mi ubytování?
|
| Bakala |
| • |
9.5.2009 19:26:27
Janino,
napiš na mail, je pod nickem. B. |
| lenkala |
| • |
8.5.2009 22:59:36
doporucuji Bodensee, byli jsme tam ted o vikendu. nadhera
|
| Tresinecka | 39875 |
|
|
6.5.2009 10:06:53
Ahoj maminko z Linzu...
Moje kamarádka se tam teď stěhuje.. kdybys chtela, napis mi a dám ti na ni mail :) tresinecka@post.cz |
| janina |
| • |
5.5.2009 22:04:56
díky za tip, a v jaký měsíc je tam nejlepší jet, aby tam bylo teplo ale zase ne vedro? myslíš že červen je brzo? máš vyzkoušené nějaké dobré ubytování?
|
| Bakala |
| • |
5.5.2009 20:16:26
Janino,
s Alpami neporadím, ale mám tip na místo v severní Dalmácii, které je úžasné pro malé děti (narozdíl od 99% Dalmácie je tady písek jak v Bibione a mělké moře) a jezdí se sem léčit ekzematici - okolí městečka Niň (cca 15 km od Zadaru). V moři je tady "léčivé bláto", na pláži nebo na kraji moře sedí děti i dospělí "namatlaní" černo-zelenou hmotou ... ale funguje to. Jedeme tam letos už asi po čtvrté. |
| Bitterfittan | 94165 |
|
|
5.5.2009 17:17:33
Baro promin ale mluvi z Tebe omezenost a nejspis jsi v zivote nevystrcila paty z CR. Co je spatneho na zachovani korenu.
Ja se v zahranici zamilovala do cizince a zplodila jsem s nim deti. Jeho zeme ma pro rodinu lepsi zazemi nez CR a tak jsme se logicky dohodli ze je budeme vychovavat zde. To ale neznamena ze svym detem nechci predat koreny. Takova petice ma smysl protoze deti z multikulturnich rodin jsou velka nadeje pro budoucnost. |
| šatranka | 70691 |
|
|
5.5.2009 17:16:56
Baro, co to je za pitomou reakci?
|
| 2 sluníčka | 85910 |
|
|
5.5.2009 17:16:32
Báro, sednout do auta a odject do UK by jsi asi nejspíš zvládla, stejně jako by to zvládlo spousty dalších. Ale ono je například i dost lidí, co jsou velice chytří a v zahraničí jsou třeba dlouhodobě pracovně a založí si tam rodinu. K těm ty ale zřejmě nepatříš..
![]() I mně se nápad líbí. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.