| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Evropě

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 810] Názory 811820 z 6544  [Dalších 5724 >>]
šatranka 70691
14.5.2009 10:23:59
Lindusko a nebylo by lepší bydlet v tom Palermu?
lllinduska 15526
14.5.2009 10:19:09
Zovjanko, ta vesnicka je 15 min od hlavniho mesta, Palermo.
Holky diky za nazory~x~
helena
  • 
14.5.2009 10:16:09
kamarátka sa do Itálie na Sardíniu presťahovala pred 18 rokmi, hovorí normálne italsky, pracuje, má 3 deti a dodnes sa tam necíti byť doma, vždy, keď príde sem na návštevu, celá ožije...
šatranka 70691
14.5.2009 10:14:57
"nebo taky ne" - v poslední větě mi to nějak vypadlo.

Ještě jak píšeš o tom krásném prostředí - i to moře po nějaké době zevšední.

Na druhou stranu můžeš narazit na fajn lidi, kteří ti pomůžou se integrovat...
šatranka 70691
14.5.2009 10:08:22
Ahoj Lindusko, na tvem miste bych se urcite nestehovala. Pred par lety jsem se s manzelem prestehovala na franc. venkov, prisla jsem s par slovicky a s odstupem casu muzu rict, ze podruhe bych to neudelala.
Teda do Francie bych se prestehovala znova, ale s vetsi znalosti francouzstiny a hlavne bych se urcite stehovala do velkeho mesta, kde jsou taky nejaci cizinci, je tam jazykova skola a doprava, abych se mohla poradne pohybovat a nebyla tolik zavisla na manzelovi.
Jak daleko bys to mela do nejakeho vetsiho mesta na italstinu?

Italy nehodnotim - myslim, ze muzes narazit na fajn lidi nebo taky - jako vsude jinde.

vojtami 21287
14.5.2009 10:07:25
mám-li být upřímná, nešla bych do toho ani náhodou
lllinduska 15526
14.5.2009 10:06:45
Kahlan diky moc za prispevek. No pritel je napul Ital, maminka jeho je Anglicanka a jeho rodice zijou tady v Londyne, asi 2 km od nas a jsou zlati. Tam zije jen jeho blizsi rodina, jako tety a strejdove, ja jsem je v loni v lete poznali a jsou opravdu mili, ale kdo vi, jak to jak tam clovek zije~d~
Kahlan+5 3069
14.5.2009 10:00:56
Ja bych do toho na Tvem miste urcite nesla. Jednak kvuli synovi, byl by to pro nej dost kulturni sok a z dlouhodobeho hlediska (skoly, kultura) je Londyn vyhodnejsi nez Sicilie. Ale uplne nejvetsi problem by pro mne byla rodina manzela. Co jsem slysela od lidi, kteri se prestehovali do Italie, a zvlast na jih na Sicilii (zrovna nedavno jsem to s nekym resila), tak oni cizince uplne 100% nikdy neprijmou. Zrovna na Sicilii maji problem i s Italy ze severu, ani je uplne neberou. Navic v Italii se do manzelstvi hodne mota matka manzela, jeho sestry, proste zeny v rodine. Kdyz jste daleko v Londyne, tak to ani tak neni, ale v jeho prostredi, s jeho pribuznymi...uz by byla situace jina. Takze ja na Tvem miste bych o presunu do Italie vubec neuvazovala. Jinak ja v CR nebydlim, proti Italii jako takove nic nemam, prave naopak, umim si predstavit tam zit, ale jen se svym ceskym manzelem, kde nebude hrozit vmesovani rodiny. Fakt ale je, ze ja jsem na takove vmesovani hodne citliva, a treba tobe by to vubec nevadilo. Nevim, jestli jsem ti nejak pomohla, je to jen muj osobni nazor:-)
alena
  • 
14.5.2009 9:51:58
Ahoj Lindusko, zdravim te z Chelmfordu :-} vidim ze porad premyslis, toz Ti preju, at ti holky poradi a vecer si zavolame, ju? Hezky den pusinko
lllinduska 15526
14.5.2009 9:46:51
Ahoj holky,

momentalne ziji 4 roky v Londyne, mam 6-leteho Matyska, ktery se narodil v Cesku a jsem tehotna. Ziji zde s pritelem, ktery je napul Ital a ted dostal moznost pracovat z domu na Sicilii. Zivot v Londyne neni jednoduchy, ale po tech 4 letech jsem si uz zvykla. Pro Matyska je to domov, mluvi perfektne anglicky, ma tu plno kamaradu, chodi zde do ruznych krouzku a dalsi. Ja mam dobrou praci,ale rodinny zivot zadny nebot Londyn je vice pro svobodne a bezdetne, i kdyz da se vymyslet i pro deti. Mam hrozne dilema holky, zda se na tu Sicilii prestehovat, neumim ani slovo Italsky, bydleli bychom v male, ale krasne vesnicce, kde je pritelova rodina, ne rodice, ti zijou v anglii, ale tety a dalsi pribuzni. Byla bych asi jedina cizinka. Mam z toho strach, byla bych tam uplne sama, navic tehotna, takze veskere navstevy u doktora, porod a dalsi by se mnou musel abslovovat pritel, jinak bych se nedorozumela. Ja vim, ze se clovek nauci jazyk, ale stejne 1.rok urcite by byl drsny. Je tam nadherne prostredi, more za rohem, mohla bych byt s detma doma, kdezto tady je materska 6 mesicu a pak musite zpet do prace, ale mam strasny strach z te samoty. CO by jste delaly vy, sly by jste? Jak jsem rekla, nadherne prostredi, venkovsky styl zivota, moznost byt s detma, ale na druhou stranu Matysek by to mel asi tezke, nebot neumi jazyk a trvalo by mu to a ja sama totalne zavisla na priteli, bez toho si mit s kym pokecat, at uz lidi s obchodu nebo na ulici. Budu moc vdecna za jakekoliv zkusenosti nebo rady.
[<<Předchozích 810] Názory 811820 z 6544  [Dalších 5724 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.