| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Evropě

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 850] Názory 851860 z 6544  [Dalších 5684 >>]
Martina
  • 
20.4.2009 0:43:49
Ahoj ester:-))
Moc vam drzim palce, at vam to vyjde!! Mam novy mail,nevim, zda jsi mi psala na ten novy, nebo jeste na stary??!Jen malickost k tomu ockovani.. zde je ockovani nepovinne, takze pokud nechces, neockuj nic.Proockovanost ve Svycarsku je neco pres 60%.Ve skolce po vas nikdo ockovaci prukaz chtit nebude, takze klid:-)) Moc te zdravi Martina.tinaswiss@bluewin.ch
Linda
  • 
19.4.2009 8:32:37
Dobré ráno,
ráda bych získala info co s dětmi (2,5 a 5,5) v Essenu. Jedeme tam za manželem, který je tam až do července pracovně. My tam budem tři týdny. Je tam někde nějaké zoo nebo něco podobného. Díky moc.
alej 45027
18.4.2009 22:42:30
Ahoj, najde se maminka, která žije v Moskvě? "Hrozí" nám tam přesun kvůli manželově práci, mám holčičku skoro 2 roky, tak bych se ráda dozvěděla, jak tam různé věci fungují :-
radkark 94575
17.4.2009 9:55:00
Ve Francii sice nezijime, ale v Nemecku a ve Francii jsme s Wohnmobilem(obytny vuz) byli.Byli jsme v Parizi, ST.Tropes, Monaco , Nice atd.Patri to mezi nase nejhezci dovolene.Meli jsme kluka 10let a baby pul roku stare. Je ale dobre, kdyz se muzete v rizeni stridat, protoze pro jednoho to muze byt zahul.Ale zedny strachy Holandanu a Nemcu je tam S karavany jako mravencu. Preji peknou dovolenou~z~~z~.Radka
jana
  • 
16.4.2009 23:10:04
ahoj maminky ze zahraničí, mám dotaz: Manžel si usmyslel, že chce jet na měsíc takovým tím velkým karavanovým autem po Francii. Máme dvě děti - jeden a tři roky. Mluvím anglicky, franc. velmi málo. myslíte si, že je to šílený nápad? nemáte někdo s tímto typem cestování zkušenost? Obracím se na francouzské maminky, jak by takovýto typ cestování fungoval v praxi? Koukali by na nás jako na cikány z východu nebo je to běžnější? díky
Ina
  • 
14.4.2009 10:57:54
Nic takového jsem nikdy neslyšela,ale vše se dá vyhledat googlem.

Mmch k jinému tématu,padlo tu něco o dávkách,jsem zahlédla dříve.
Kdo co pobírá v které zemi a má,nemá nárok.
Pokud má dítě dvojí občanství v Evropě,Evropské unii,má nárok na dávky v zemi,kde jsou dávky vyšší.
Úřady jsou schopny spolu o tom i komunikovat.
Problém českých úřadů je stále trochu ten,že jim píšou z cizích zemí v různých jazycích a moc lidí na úřadech(sociální)jazyk většinou neovládá.

Kamarádka,která žije v Anglii,na své druhé dítě,taktéž český občan,pobírala do jeho 4 let v ČR rodičovský příspěvek.V Anglii nic.

Nelegální to není vůbec,pokud pobíráte dle směrnic EU(číslo toho paragrafu,směrnice,nyní nevím).
Na sociálním odboru ale vědí o co jde.Měli by a pokud neví,měli by to dohledat.
Nebo je to ještě tak,že vám stát,kde je dávka vyšší,doplácí ten rozdíl.
V mém případě spolu český sociální odbor a švédská Forsakringskassan o tom komunikovaly,vzhledem k úmornému a opakovaně chybnému jednání ze švédské strany jsem to potom ovšem vzdala.
eva
  • 
13.4.2009 21:47:45
ahoj,
myslela jsem abys napsala tvuj mail. O skolce v jurte nic nevim ale vim ze je skolka v autobuse a na lodi. nevim jestli ti to k necemu je.
mej se
eva
Tragika 61116
9.4.2009 0:30:08
Ino, možná tě jako člověka znalého švédských poměrů, také něco napadne?

Tragika 61116
9.4.2009 0:21:45
Ahoj Evo, mail bych ti napsala ráda, leč jej na tebe v záhlaví nevidím.
Zkusím tedy přes tuto diskuzi.
Dostali jsme takový bláznivý nápad, založit MŠ v jurtě. Už se tou myšlenkou zaobírám déle a věc nabývá reálných obrysů.
Kdysi jsem někde zaslechla, že ve Skandinávii takové školky mají, ale na internetu konkrétní odkazy s fotografiemi nalézt nemohu.
Neměla by jsi Emo nějaký tip na www. stránky?
Moc děkuju
Eva
  • 
8.4.2009 22:09:47
Ahoj Tragiko,

jsme ve svedsku. co potrebujes? napis mail a ja se ti ozvu.
[<<Předchozích 850] Názory 851860 z 6544  [Dalších 5684 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.