| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Asistovaná reprodukce na Slovensku

(?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 31274  [Dalších 31234 >>]
MajaZA 44949
19.4.2011 22:00:40
A Mirka, vy sa ako držíte? Ako zvládaš deťúrence?

Inak Bobík dala 2 fotky na umelinky:
http://rodina.cz/scripts/album/album.asp?f_id=7089
MajaZA 44949
19.4.2011 21:58:38
Mirka, klokankovanie je (teda podľa mjich info) prikladanie si skôr narodeného dieťatka na telo - asi koža na kožu, pomáha to aj matke aj dieťatku, ale môže to robiť aj ocko :-) Ale možno Bobík napíše niečo zo svojich skúseností...
Dočítala som sa:
"Pri klokankovani majú deti stabilnejšií srdcový rytmus, pravidelnejšie dýchajú, sú lepšie okysličené. Telesná teplota menej kolíše, deti menej plačú, robia menej trhavých nekoordinovaných úľakových pohybov. Naopak rýchlejšie pribúdajú na váhe, rýchlejšie sa im vyvíja mozog, o poznanie lepšie spinkajú a trávia dlhšie obdobie v bdelosti. Menej trpia infekciami a môžu oveľa skôr opúšťať nemocnicu." :-) TAk držíme prsty nech je to čím skôr!~s~
Mirka+Marek+Viktorka+Tomáško 35683
17.4.2011 21:46:23
Bobík a čo to je klokankovať? A malá sa prisaje, papá tvoje mliečko, či si odsávaš? Je stále v inkubátore? Ak budeš mať čas, pridaj aj nejaké foto. Som rada, že vám to nakoniec vyšlo. A podarilo sa asi prirodzene, že? Ako dlho ste vlastne čakali na princezničku?
Bobík* 31283
16.4.2011 6:38:54
Ahoj,

Mirka, my sme to nechceli zakríknuť, aby sa to nepokazilo, tak sme to nikomu nehovorili. Aj v nemocke som bola v 13tt, tak sme sa báli. Svokrovcom sme povedali až po 16tt. U nás na dedine ma skoro nikto nevidel, a nevedel, tak si budú myslieť, že sme si adoptovali.
Inak sa držíme dobre, priberáme, pekne papáme. Včera mala 1660g - 13 dní. Chodím 2x denne klokankovať. Je to dosť únavné, ale stojí to za to. Nemohla by som malú nevidieť. Rodila som spinálom v Žiline, presne v 33+0tt a celkom v pohode. Šla by som znova...

Vy sa ako držíte?
12.4.2011 21:36:13
Bobík no gratulujeme!!!!!
Ty si samé prekvapenie ~;).
Ako sa držíte? Dnes už máte vlastne 10 dní. Rodila si v Žiline? V ktorom tt?
Ak budeš mať čas napíš, teším sa a držím prsty, aby ste krásne rástli, papali, priberali, atď. Som zvedavá na bližšie info, ak budeš mať čas.
Držkajte sa.
Monika* 34746
5.4.2011 9:28:35
Gratulujem k malickej princeznej ~g~
Bobík* 31283
3.4.2011 20:53:32
Veľmi nečakane, ako blesk z jasného neba, prišla na svet naša krásavica! Presne ako som so šokom zistila //, taký šok som zažila, aj keď mi v sobotu oznámili verdikt v nemocnici...
Ale záver je, že som konečne TU!!!

Patrícia, 2.4.2011, cca 14.00hod, 1460g a 40cm, dýcham sama, snažím sa papkať a vyvaľujem sa v tepľúčku.~s~
8.3.2011 12:03:49
Ahojte babky, ja len na skok, fakt nestíham.
Reuska, aj mne sa páči Eliška ~;).
Áno, v Žiline máš dieťatko hneď pri sebe, novorodenecké je "babyfriendly". Tak sa to tuším nazýva, ale prvých 24 hodín ti bábo prebaľujú sestry, aj podajú na kojenie a ja som mala zlatú spolubývajúcu, čo mi ho tiež občas podala, ona už bola na tom lepšie. Ale neviem si predstaviť, že by som dieťatko namala pri sebe, keď bol potom Tomáško so žltačkou pod svetlom, tak mi veľmi chýbal a pri Marekovi som si to riadne odrevala, keď mi ho dali pod svetlo ~j~. To tie hormóny.
Tomáško sa drží, len máva koliku, našťastie chce cumlík, len mu ho musím stále podávať, lebo vypľúva, ale už to nie je taký vytrvalý rev ako pri Marekovi.
Ale niekedy je to fakt o držku, hlavne keď revú všetci traja a túto noc všetci zle spali, naraz plakali, Viktorka potom nespala od pol tertej do štvrtej, potom zas malý,.... ~d~.

Držkajte sa, lebo stále odbehujem k Tomáškovi, tak už končím.
MajaZA 44949
3.3.2011 21:49:16
Mirka ako sa máte? už ste zdravučky?

A u koho si vlastne rodila?
Jajulaa+Miško 20522
19.2.2011 10:20:55
Reus ~R^~R^~R^ ~t~~t~~t~
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 31274  [Dalších 31234 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.