| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Severní Americe - USA

(?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 797  [Dalších 657 >>]
Baobab 107827
15.8.2013 13:46:44
Na cestinu mame prarodice, nastesti nejsou odsud moc daleko.
Presto je na detech poznat, ze v CR neziji, navic manzel neni Cech a cesky ani neumi.
Asi neporadim.
Mr. Miçkey 124689
15.8.2013 12:34:35
Hodne spatne. Decka ziji u otce, kde mluvi nemecky (ackoli se vidame nekolikrat tydne, s nim jsou o neco casteji jak se mnou), ve skolce/skole mluvi nemecky. A ja mluvim taky vsude nemecky, cesky tak jednou za par mesicu na par hodin. Takze me to taky svadi k nemcine a posledni dobou k ni casto sklouzavam, zejmena kdyz me naserou~t~ nebo jim potrebuju neco rychle vysvetlit, nemecky mluvim spontalneji lip a rychlej jak cesky. Ted jsou na cely prazdniny (6 tydnu) v CR u matky a segry, ty nemecky neumi ani slovo, takze se jejich cestina- soude dle skypu- zlepsila, krome nejmladsi dcery- ta uz sice rozumi, ale rekne jen par slov.

Cesky DVD poustim, resp. se snazim, ale oni se na to koukat nechteji, chteji vse v nemcine~d~
Líza 17721
15.8.2013 12:17:37
Kamarádka posílá děti na český letní tábory.
My máme trochu jinou situaci, ale taky malej kontakt s druhým jazykem dětí - takže knihy, filmy...
Aja
  • 
15.8.2013 12:13:59
Tak mám kamarádku, která je vdaná ve Francii. Na děti mluví striktně česky, i když starší je taky ve školním věku, hodně dělá, že třeba měsíc o prázdninách jsou v Čechách u babičky. Pouští jim české filmy pro děti, starší i novější, snaží se, aby nejstarší četla, ale to prý moc nejde. ALe Čtyřlístek má ráda. Scrabble v češtině třeba?
Eva, Kansas City 138436
15.8.2013 12:01:39
Ahoj holky,
jelikož se děti narodili v USA a žijí od malička tady, máme problém udržet češtinu.
Nemáte některá stejný problém? Samozřejmě, nejlépe je na ně neustále mluvit česky, ale teď, když jsou starší traví většinu času ve škole a s kamarády. Vím, že se pro cizince dělají letní školy češtiny. Ty jsou určeny jen dospělým. Našla jsem však informaci o Letním táboře pro děti a mládež v Olivově léčebně v Říčanech u Prahy (organizace Seven Rays). Nemáte s tím někdo zkušenost? Jak mluvení češtiny řešíte vy?
jaja 2deti
  • 
11.7.2013 17:24:05
Minko, uz je to hodne dlouho co jsem tu byla ,ale pamatuji si te ...ja se tez vratila zpet do cz...kde tam bydlis me napadlo...se treba sejit nekdy my jsme kousek u Brna mezinarodni rodinky a jazyky ozvi se budu se tesit pa
Minka+Sabi 11/05+Sebi 4/11 14655
11.6.2013 12:04:44
Ahoj holky,

uz nejaky ten tyden se pidim po agenturach v US zprostredkujici mezinarodni adopci. Jsme US obcane, ale zijici v CR a to je problem. Neznate agenturu, ktera by nemela problem s tim, ze zijeme mimo US?

Dekuji moc za jakoukoli informaci.

Minka
Anna
  • 
9.5.2013 0:42:39
Ja ziji ve Virginii. Maryland neni spatny, ale pokud muzu poradit, zkus si najit neco v blizkosti DC metro area, tady je prace asi nejvic. Jake mate vzdelani?
Anna
  • 
9.5.2013 0:34:38
Dobry den,

s manzelem se uz rok snazime o miminko a zatim se nedari. Pojistovna nam zadne fertility treatments neproplati a tak se snazim poohlednout po jine moznosti. Mam ceske obcanstvi i trvale bydliste v CR (i kdyz uz tam 7 let nebydlim), takze mam technicky narok na pojisteni - kdykoliv jsem navstivila CR, tak jsem se normalne zapsala u VZP. Uvazuji, ze bych v budoucnu sla na IVF do Brna, zaplatila by to pojistovna? I kdyby jenom pulku, byla by to mnohem mensi suma nez co by to stalo tady ($15000). Ma VZP nejakou cekaci dobu (tak jak tady)?
Dalsi vec, mate jeste ceskou obcanku? moje uz propadla a chtela bych si ji obnovit pri me pristi navsteve. Nemam ale zaregistrovane manzelstvi v CR, bude to problem? Co potrebuju na registraci? Vubec se mi do toho papirovani nechce. Kdybychom nemuseli delat IVF tak bych se na nejakou obcanku vykaslala, ale takhle:(

Dekuji!
Štěpánka
  • 
21.4.2013 14:48:47
Dobrý den,

chtěla by jsem Vás všechny touto cestou požádat o vyplnění dotazníku do mé Bakalářské práce. Je určen pro RN pracující v USA. Pokud nějakou znáte, byla by jsem Vám velmi vděčná, kdyby jste laskavě přeposlaly tento odkaz...

http://www.survio.com/survey/d/T6I8W2V2H4K1U5M3D

Děkuji! :)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 797  [Dalších 657 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.