| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Cyklopřívěsy a trasy vhodné pro vozíky

Pořídili jsme si Croozera a teď hledáme trasy vhodné pro vozíky. Můžou to být trasy takzvané "kochací" (Zase jste se kochal pane doktore?) a nebo trasy adrenalinové a v pořádném terénu. Přivítám trasy nenáročné, ty ostatní doporučím jiným. :o)

(?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 2002  [Dalších 1862 >>]
.ganesha. 83982
25.3.2013 16:22:26
~:-D~R^
.ganesha. 83982
25.3.2013 16:22:04
No, začínám uvažovat o nějaký jiný alternativě ~t~
Ale žádná mě nenapadá.
Jako mohla bych dceru případně vozit v Inglesině, ale přijde mi to fakt úchylný, to ten vozík na takhle starý dítě tak blbě nevypadá...
.ganesha. 83982
25.3.2013 16:19:40
~R^
kosicek 33064
25.3.2013 16:15:50
dvojmístný zase uveze 4 větší děti-v případě kočárkové verze (část z nich může být i školních), ale je to makačka, ne že ne, čím jsou děti starší...Je to takový nákláďák, ovšem bez motorového pohonu, ten tam fakt chybí, naštěstí starší děti nemají problém do kopce a z kopce seskočit a jít také chvíli po svých, že :-)
Moncaka 56657
25.3.2013 16:07:33
Zkušenosti, to přední malé otočné kolečko se po pár minutách zanese prachem a neotáčí se, je potřeba sundat a vyčistit a to nevydrží dlouho. To velké kolo je super na in-line, ale croozer, mrcha, lehce zatáčí na jednu stranu a nejde nám to vyštelovat. Takže je potřeba i při jízdě rovně občas nadzvednout a spravit směr. Jako na běh super a po rovných chodnících super. Ale jak jedeš na kole větší rychlostí, tak už je ta váha znát (navíc nevezeš jen dítě, ale i náklad). Naštěstí vozí manžel a ač většinou mi pěkně ujíždí, tak když má vozík tak čekám občas i já na něj. Ono hlavně není vždy bezvětří a ten vozík je široký a klade odpor. A terén, my často zdoláváme hodně prudké kopce, úzké cesty (i na kole občas narazíme na cestu, kde neprojedem, je úzká a jedno kolo nám visí z kopce dolů, tak musíme slézt a složitě převážet), nebo na cestě jsou velké šutry. Nebo cesta vede poskakováním po kamenech, tam se musí přenášet. Ono často máme problém i na kole, pokud nechceme jezdit po rušných silnicích. On je ten croozer docela široký (my na něm máme i odpružení a to ten rozchod kol ještě zvýší).
kosicek 33064
25.3.2013 16:07:13
my už dospěli do stádia, že máme dvojmístný a po 7mi letech jeho používání, jsme k němu pořídili i jednomístný.

Každopádně v dvojmístném není problém vozit jedno dítě, jen se tam nemůže tak vypolstrovat, ale na jízdní vlastnosti to nemá vliv-nedávno se mi teda podařilo dvojmístný vozík poprvé převrátit, najela jsem na zmrzlou sněhovou hroudu (myslela jsem, že jí projedu), tou stranou, kde neseděla má 6,5 letá dcera (kvůli zimě a nepříznivému počasí nejela na svém kole) a vozík se převrhl, dceři se nic nestalo, jen já slítla z kola, jak to prudce zabrzdilo..Kdyby seděla na straně, kterou jsem na překážku najela, tak by se vozík nepřevrhl, ale v dvoujmístném vozíku je určené, kde má sedět starší dítě, či jedno dítě a seděla správně), do dvojmístného vozíku se mi vejde i 6tileté s mladším sourozencem pohodlně.

V jednomístném jedno dítě vozím na střeše vozíku (třeba právě starší dceru, ale i mladší takřka 3letou, střídám je),pokud jdu samozřejmě pěšky. S vozíkem se mi tak i lépe jede, protože nám ani jeden vozík nejede rovně a pořád zatáčí, takže nejraději když ho můžu tlačit převážně jen po dvou kolech...Jednomístný je takový průjezdnější-projede normálníma dveřma a pro dítě určitě komfortnější, zvlášť, když má jezdit samo, tak určitě.
.ganesha. 83982
25.3.2013 15:45:23
fakt? mně přišel v obchodě (ale moc jsem ho, pravda, nezkoumala, jen popojela) super manipulovatelnej.
díky za zkušenost
neznámá 91073
25.3.2013 15:44:01
Zašla bych do prodejny vyzkoušet. Nevím jaký vozík máme, je na jedno dítě a je dost těžký, používáme ho občas na kolo, nedokážu si představit používat ho místo kočáru na tůrách.
.ganesha. 83982
25.3.2013 15:43:59
tý krááso, ta cena ~8~
Moncaka 56657
25.3.2013 15:36:16
Koupila bych jedno, jestli to nemáte za kolo, ale na chození, tak jedno stačit bude. On ten croozer je sám o sobě děsnej tank a já si teda tůry s croozrem nedovedu vůbec představit, to bych doma musela mít doma Ramba, aby se s tím vláčel. Ono i za kolem je to fakt záhul (to tahá hlavně manžel). Na bruslení, běhání po dobrých cestách OK, ale zdolávat těžší terén bych se bála (záleží kudy chodíte, ale my zrovna ne moc dobrým terénem)
A ten pro 2 bude ještě horší. Takže bych to kombinovala s manducou. Navíc jestli máš dceru takto lehoučkou, tak ani ta nebude problém v manduce nostit. Takže můžete děti střídat.
Když už bych pořizovala pro 2, tak bych koukla na ty lepší, lehčí, chariot tuším, (ale cena teda nic moc).
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 2002  [Dalších 1862 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.