| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Cyklopřívěsy a trasy vhodné pro vozíky

Pořídili jsme si Croozera a teď hledáme trasy vhodné pro vozíky. Můžou to být trasy takzvané "kochací" (Zase jste se kochal pane doktore?) a nebo trasy adrenalinové a v pořádném terénu. Přivítám trasy nenáročné, ty ostatní doporučím jiným. :o)

(?)
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 2002  [Dalších 1722 >>]
MarkétaP + 4 dcerky 13148
24.7.2011 15:10:42
No vidíš, tohle mi ani nedošlo ~a~
MarkétaP + 4 dcerky 13148
24.7.2011 15:09:48
Modřinko, takový šestiletý samostatný cyklista není před rodičem vidět vůbec a navíc, na rozdíl od vozíku, může nečekaně vybočit. ~d~
štěpánkaa 100291
24.7.2011 15:09:27
ty předjíždíš auto, které jede za cyklistou?~8~~8~~8~
Hilly. 103234
24.7.2011 15:02:47
Děkuji za příspěvky. Reagovala bych víc, ale posledních pár týdnů mám neuvěřitelně pomalý internet a než něco rozkliknu a naběhne to, tak si můžu jít dát postavit vodu na kafe~o~
Nad cyklovozíkem jsem taky hodně uvažovala, ale bohužel mi vadí ty přejezdy po silnicích mezi bezpečnými stezkami. V mapách jsou některé silnice označeny jako cyklostezky, ale když jsem po nich jezdila, fičely kolem mě auta celkem rychle a moc dobrý pocit jsem z toho neměla. Jak tu někdo psal, že přínosnost to má stejnou jako přeprava autem, tak s tímto postojem nesouhlasím, přijde mi to opravdu hodně nebezpečné, pokud teda nebydlíte někde v pohraničí na Šumavě, nebo Jižních Čechách. Pro dítě je tento druh přepravy daleko nebezpečnější a nezdravější(intenzivněji nainhaluje výfukové plyny). Jako dopravní prostředek bych kolo s dítětem v závěsu teda rozhodně nepoužívala. A taky proč? Abych ušetřila 20káčé na jízdném vlakem, nebo autobusem? Nechápu
kdyzsluncenesviti 89186
24.7.2011 14:57:46
Cyklovozík máme a podle mě je to úžasná věc.

Přiznám se, že za kolem jsem ho ještě neměla, protože kolo nemám (ukradli mi ho), ale užívám ho jako kočárek nebo s ním jezdím na in-line bruslích. To většinou kombinujeme s procházkou. Na in-line bruslích jezdím po cyklostezce. Potom je sundám. Dám do obrovského úložného boxu a jdeme krásnou procházkou v lese. Díky velkým kolům se s ním dostanu prakticky kamkoliv.

Moc se mi líbí také využití s dalšími doplňky. Možnost vzít dítko na běžky i na další sporty. Podle mě to není pro dítě žádné utrpení, jak se píše v některých komentářích. Lidi vždycky na všem něco najdou. Podle mě se skvělé, že se dítě může účasnit mnoho aktivit s rodiči.

Mám jednoho syna postiženého. Když jdeme třeba na písek, chci jim vzít s sebou hračky na hraní. To, ale bohužel nemám u invalidního vozíku kam dát. Cyklovozík to všechno vyřeší. Není problém s ním jít ani do obchodu (tam kde se vejde u kas). Do úložného prostoru nacpu dvě plné igelitky a s ničím se nemusím táhnout.

Jinak jezdit po silnici bych se s ním také bála. Hlavně kvůli bezohledným řidičům, ale jet s ním po cyklostezce nebo do přírody je podle mě skvělý výlet. Navíc většina vozíků už je dnes odpružena nebo se dá odpružení dokoupit.
Modřinka 37246
24.7.2011 14:56:12
Souhlasím s tvým názorem. Jako řidička bych dodala, že pokud není vozík označen vysokým praporkem, je na silnici de facto neviditelný. Nemáte šanci zjistit, že to kolo co jede před autem které se chystáte předjíždět táhne při zemi nemluvně. Jsem ze Šumavy a potkávám je denně. Ad srovnání s jízdou v kočárku- už jenom ta rychlost je jiná. Své dítě bych tam nedala.
Sydney77 96323
24.7.2011 14:54:23
Souhlasím s Tvým názorem!
Když si čtu, co jsi zkopírovala za negativní reakce, tak se jen divím ~a~

Příklad z našeho života: před 14 dny jsme jeli na výlet na kolech do ZOO. Cestou tam si malá povídala, prohlížela knížku, koukala po okolí. V ZOO se vyřádila a cestou zpátky spala.
Vůbec si nepříjdu jako sobecká matka, která svůj zájem (kolo) upřenostnila před vlastním dítětem. To jsme měli jet těch 30 km autem?

A co až budeme mít druhé dítě? To starší už bude jezdit a mladší ne, tak co potom? Rezignovat na sportování nebo vždycky o víkendu roztrhnout rodinu, aby jeden jel na kole a druhý seděl doma?
Insula 28056
24.7.2011 14:51:49
Přemýšlím, kde by se u nás dalo jezdit s cyklovozíkem v terénu (myšleno mimo asfaltku) a upřímně mě absolutně nic nenapadá. ~d~ Tedy pokud nechci z dítěte vytřást duši. Ono i po asfaltce je to dost problém vzhledem ke stavu našich vozovek. ~Rv
Boriska- 76544
24.7.2011 14:44:40
Já si pořídila vozík až pro třetí dítě. Prostě manžel jel se staršíma klukama polňačkou tady na pštrosy pár km. Jindy k řece lesem a já čučela doma nebo se procházela sama s kočárem... Takhle jsme do vozíku vpoutali autosedačku a frčela jsem taky~t~ a bylo mi fajn~;) a miminu taky.
Na frekventovanou cestu to ale nevidím~a~.
Petra+Kačenka 4/06+Ondra 2/10 45939
24.7.2011 14:31:08
Já tedy nechápu proč po x letech užívání vozíku se najednou objeví "amerika" a nesmí se používat??? A proč v okolních evropských státech to problém není?
Vozík tedy nemáme, byl pro nás příliš drahý, navíc jezdíme na krátké trasy a né příliš často. Ale mám už pár let sedačku, nejdřív pro dceru, teď vozím syna. Dcera už se naučila jezdit na kole a spolu vyrážíme na půl hodinku, hodinku na projížďku do lesa. A pro syna hlídání prostě nemám a pochybuju že mu krátká projížďka nějak ublíží. A to nejsme vyloženě sportovci, jen příležitostní.
Jsem jednoznačně pro aby rodina trávila volný čas co nejvíce společně.
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 2002  [Dalších 1722 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.