| Leontýnka+3 | 26083 |
|
|
24.7.2011 14:17:51
Pořídili jsme teď pro třetího. Prvorozený už jezdí sám na kole a ty dva menší naložíme do vozíku. Po silnicích a kolem kamionů nejezdíme a trávit čas relaxací a dítě dát na hlídání? Ne každý má tu možnost a jenom kvůli tomu, že mi nemá kdo hlídat, budu sedět doma?
Nevím co mají všichni ti odpůrci vozíků za problém. Ať si každý tráví volný čas podle svého. |
| hokkaid | 108275 |
|
24.7.2011 14:12:16
Souhlasím se zakladatelkou, jen k Jáje - já třeba běhám na domácím běhadle, když manžel přijde pozdě v noci a hlídání nemám, je to holt jediný možný způsob. Ale Šeherezádu si k tomu nepouštím;-). Navíc venku už mi to ani nepřijde moc bezpečné - cestou jsem vždycky potkala nějaké psy, na cyklostezce překážím kolům a ještě je tu u lesa ubytovna s nevyžitými dělníky...
![]() Cyklovozík jsme měli jednou půjčený na dovolenou a bylo to prima, měl ještě úložný prostor, tam jsme občas dali nákup, manžel pak vezl třicet kilo a večer pěkně ![]() ![]() |
| Jája |
| • |
24.7.2011 14:04:16
Pro začátek: je mi 53, v době, kdy jsem měla dítě podobné věci nebyly.
Jsem všemi desti PRO vozíky. Proč by rodiče nemohli vzít děti sebou do přírody? Dítě je ve vozíku v bezpečí, je se svými rodiči a ne někde u babičky v kočárku, což je taky důležité. Proč by si měli rodiče odříkat sportování, když existuje taková báječná věc jako vozík? To jakože narozením dítěte hodíme za hlavu všechny aktivity a maximálně si pořídíme šlapací kolo do pokoje a budeme na něm šlapat za současného sledování Šehrezády? To snad proboha NE!!! Blbé je, že zatím nejsou vozíky povoleny pro provoz na pozemních komunikacích, ale co tomu brání? Blbost nebo lenost poslanců? Beru to osobně tak, že ve vozíku je dítě, které zatím nemůže nebo neumí jezdit samo. Větší dítko může být v sedačce u rodiče na kole, ještě zdatnější jede samo nebo ho veze rodič na tyči, kdy mu dítko podle možnosti pomáhá šlapat. Všecho toto je lepší než sedět u televize. |
| Červená řepa | 55518 |
|
|
24.7.2011 13:53:42
![]() |
| Epepe | 89236 |
|
|
24.7.2011 13:53:22
Podobný.
Rodiče nemají hlídání, tak dítě berou sebou. Lepší, než kdyby otráveně seděli doma, ne? Neříkám, že se děti mají tahat na skály nebo do divočiny, ale v mezích možností jsem pro to, aby se s nimi provozoval aktivní život. Nicméně osobně bych vozík nepoužila z důvodu bezpečnosti - bydlím ve městě, takže na kole musím minimálně část cesty jet po silnici. |
| kosicek | 33064 |
|
|
24.7.2011 13:48:46
Mě to nepřijde o nic méně prospěšnější, přínosnější než vláčet ssebou děti autem, či jiným dopravním prostředkem. Kolo s vozíkem je prostě dopravní prostředek, pro nás ten hlavní dopravní prostředek.
|
| boží žena | 67104 |
|
|
24.7.2011 13:39:34
ja bych se bála, víc sem o tom neuvažovala, protože ho pořizovat nebudu
ty citace co si psala. no je to o úhlu pohledu, někdo to tak může vydět a vlastně by se s tím dalo i souhlasit, neb nejsem cyklistický šílenec |
| Červená řepa | 55518 |
|
|
24.7.2011 13:36:17
já používám vozík jako dopravní prostředek po městě pro děti,které ještě neumí jezdit na kole (do školky ,na nákup atd...- neřídím auto), eventuelně do přírody v místech, kde není provoz. Do sedačky na kolo 2-3 děti nenacpu. Na silnici s ním nejezdím, a to ani po městě (jedu parkem nebo po chodnících, kde nechodí mnoho lidí) Mezi obcemi si nemyslím že je to bezpečné, dítě není chráněno a děsím se situace kdy se z poza zatáčky vynoří auto a vozík uvidí na poslední chvíli (příp. proti němu v protisměru pojede ještě taky auto.)
Upřímně řečeno si nemyslím ani že je nějak extra bezpečná cykloturistika jako taková, pokud je provozovaná v běžném provozu. Bohužel. |
| MarkétaP + 4 dcerky | 13148 |
|
|
24.7.2011 13:34:04
Vozík považuju zejména za rychlejší a zábavnější variantu pohybu pro vícedětnou rodinu než procházku s kočárkem. A to jak třeba lokálně (vesnice, klidná městská čtvrť, sousední lesík): starší děti na kole, matka a malé děti vozík), tak i na větší výlety "s tatínkem".
|
| margotka78 alias shit-roller | 108560 |
|
|
24.7.2011 13:25:57
Přesně tak.
A že tím způsobem rodiče řeší " hlídání dětí" v době svého sportovního vyžití je dle mého pravda taky |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.