| Šárka+3 |
| • |
24.7.2011 13:20:37
Vozík jsme pořizovali na dvojčata, ono ve dvou přepravit 3 malé děti jinak ani nešlo, já měla staršího v sedačce za sebou a manžel dvojčata ve vozíku. Nepřijde mi to víc nebezpečné než jakákoliv jiná jízda na kole, byly ve vozíku spokojenější než na sedačce, zdá se mi to spíš i bezpečnější než v sedačce za sebou. Když jsem jela jen já, řidiči si hodně troufnou předjíždět, vecpat se tam i když jede auto proti. U vozíku nikdy, to je prostě jasný, že se tam nevejdou a počkají. Vozík jsme dovybavili blikacími světly, je na něm veliký reflexní trojúhelník, má praporek. Veliká výhoda u něho je i úložný prostor, když má člověk za sebou dítě na sedačce, nevezme si ani batoh. Děti si tam můžou hrát, pro maličké děti jsou novorozenecké vložky, dá se dokoupit i výbava na běžky.
I jsme ho hodně používali místo kočárku do terénu, je to jak když člověk jede s kárnou, dostane se s tím takřka všude, kam ho pustí jeho šírka. |
| binary | 119740 |
|
24.7.2011 13:15:52
*
Já osobně považuji jízdu v cyklovozíku, pokud se jede někde lesem či terénem, kde nejezdí auta, pro dítě podobně přínosnou, jako třeba jízdu v kočárku. Pokud je to z větší části po silnici, tak to také považuji za nebezpečné a pro dítě spíše škodlivé, vzhledem k tomu, že mají hlavy zhruba v úrovni výfuků mám stejný názor |
| Ivuljenka | 98698 |
|
|
24.7.2011 13:11:29
je mi to jedno, cyklovozík jsem na dceru neměla a na druhé pořizovat taky nebudu. Přijde mi to zajímavé v případě,že pojedu na dovolenou někam na Šumavu a budu tam pěstovat cykloturistiku. Což nepěstuju. Bydlím ve městě a tak všude dojedu s kočárkem nebo autem. Nemám kde s vozíkem jezdit.
Ale právě chápu ty rodiče,kteří vyráží na kole na celodenní výlety a jezdí po stezkách a po horách apod. |
| Hilly. | 103234 |
|
24.7.2011 13:04:49
Tak jsem v jedné internetové diskuzi o cyklovozících na internetu našla toto:
"Ať mně někdo řekne, jaký to má přínos pro dítě, když ho někdo vláčí hodiny v drnkajícím vozíku. Myslím, že cyklističtí nadšenci z řad rodičů si tak jen řeší hlídání dětí v době jejich relaxace na kole. Podle mého názoru to je nebezpečné a dítěti neprospěšné." "táhnout dítě v kleci za kolem ,nechat dítě udit mračnem dýmu předjíždějícím kamionem,to dítě musí být cvok od útlého věku" "Sociálky mají odbor pro týrané děti,ty vozíky bych tam vystavil jako vzor" "Mě se ty vozíky moc líbí,ale že bych v něm přepravovala dítě,asi ne.Za jedno za sebe nevidím,co prcek vyvádí,veškerý prach a hluk ze silnice-nedivila bych se,kdyby se v tom děti i bály... Vidím tu "malé cestovatele" dost často,do toho auta,o koloně motorkářů nemluvě,pro mimčo se takový výlet nutně musí stát cestou hrůzy." "vozíky jsou na ho...,když už tak má dítě jezdit na kole a pro ty menší si mají zajistit hlídání,když už mají potřebu jezdit.Existují i sedačky pro sviště na kolo.Pro děti nic prospěšného ,akorát je vytřepané v lepším případě,v tom horší se krásně nadýchá z nějakého výfuku "Já osobně považuji jízdu v cyklovozíku, pokud se jede někde lesem či terénem, kde nejezdí auta, pro dítě podobně přínosnou, jako třeba jízdu v kočárku. Pokud je to z větší části po silnici, tak to také považuji za nebezpečné a pro dítě spíše škodlivé, vzhledem k tomu, že mají hlavy zhruba v úrovni výfuků. Vyjadřuji se z pohledu řidiče auta, i cyklisty, který dítě za sebou v cyklovozíku(půjčeném)již několikrát táhl. Jaký na to máte názor vy? |
| Líza | 17721 |
|
|
18.7.2011 18:48:52
Cimbur, mně teda vadí dva cyklisti vedle sebe, autem totiž dvacet nejezdím ráda, respektive pokud mi nevadí taková rychlost, tak bych si nebrala auto...
|
| Dalalmánek | 116042 |
|
18.7.2011 8:57:07
Přesně tak.
|
| Dalalmánek | 116042 |
|
18.7.2011 8:56:21
Dej to jako téma.
|
| Dalalmánek | 116042 |
|
18.7.2011 8:56:07
Pokud míjíš vozík, tak ho proboha předjíždíš stejně, jako jiné vozidlo. Tedy ve chvíli, až nejede nic v prostisměru. Já tak na většině komunikací předjíždím i cyklisty, proto mi nevadí, že jedou dva vedle sebe. Snad nechceš říct, že předjíždíš vozík ve chvíli, kdy není v protisměru volno?
|
| Renata+2 | 28031 |
|
|
14.7.2011 18:48:23
Prosím všechny uživatele vozíků za kolo o podporu této petice:
http://www.nakole.cz/diskuse/13462-petice-za-urychle-zapracovani-voziku-za-kolo-do-legislativy-cr.html Máte-li kontakt na další uživatele, víte-li o dalších stránkách, kam by se odkaz hodil, prosím, šiřte to dál. Naši kluci už z vozíku vyrostli a chci si jej nechat jen na zavazadla, ale protože díky němu byl život s dvojčaty mnohem pohodlnějsí a dodnes vzpomínám na všechny akce, nemohu souhlasit s tím, co se nyní děje. |
| Gora | 31983 |
|
|
14.7.2011 13:42:50
Ne, to ne, to vím, že za krajnicí jezdit nemají.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.