| Líza | 17721 |
|
|
14.7.2011 9:26:34
Lorax, vždyť to říkám, že za rok bude moct na silnici sama, naopak teď může na silnici jen v doprovodu osoby starší než 15.
|
| *Niki* | 19980 |
|
|
14.7.2011 9:25:25
Jen technická, asi mám malou představivost. To jak se stane, že jedu s kolem a vozíkem a někdo do mě nacouvá?
POkud parkuju a mám cyklovozík, parkuju ho tam, kde se parkují kola, ne auta. |
| zerat | 18305 |
|
|
14.7.2011 9:25:03
Lízo, jasně že někdy neovlivním, neovlivníš... ale prostě podle mě není dobře zakázat dětem v podstatě všechny sporty jen proto, že vlastně nemají kde jezdit. Myslím, že hlavně je špatně, že většina řidičů dostala papíry, které ani mít neměla - špatné soustředění, špatná znalost předpisů, splašenost... Znáš osobně někoho, kdo nedostal řidičák? Já nee, ale znám holku, která ho dělala několikrát a pak od táty dostala džíp, aby příp. měla vyšší šanci ona přežít...
Celé mi to připadá špatně, nevím, ale jen o vozíčcích a kolách to nebude. |
| *Niki* | 19980 |
|
|
14.7.2011 9:23:05
Zerat, děti tuším do 10 (15?) let můžou jezdit po chodníku. Já to tak s dětmi dělám, já po silnici, oni na chodníku. Ale jen u nás, není to frekventovaná silnice.
Tříletou mám v cyklosedačce. Tyč mi ze všech variant přepravy dítěte po silnici přijde nejvíc nebezpečná. |
| Líza | 17721 |
|
|
14.7.2011 9:14:18
Já když budu couvat, tak fakt neuvidím. A praporek na tenký tyčce nemusí být v zrcátku dobře viditelnej, může zaniknout na pozadí parkujících aut, stromů, oblečení lidí na chodníku, čehokoliv. Fakt bych to nesváděla jen na bezohlednost - malý dítě je málo vidět, s tím člověk nic nenadělá.
Já teda osobně s vozíkama na silnici fakt mám problém, přijde mi to nebezpečný. A i když dobře vím, že cyklostezky někdy kousek po silnici vedou, nebo končí a navazujou někde, kam se musí po silnici dojet a nedá se tomu vyhnout, mám z toho hrozně blbej pocit. Jako řidič. |
| Líza | 17721 |
|
|
14.7.2011 9:12:00
Zerat, 8-10 let je fakt něco dost jinýho než tři roky, a ty tři roky a výskyt dítěte na silnici já komentuju. A jen ilustrativně dodávám, že jako naprostej tydýt se může zachovat i to devítiletý dítě, který má mít rozum a za rok už může teoreticky na silnici i bez dospělýho.
|
| zerat | 18305 |
|
|
14.7.2011 9:11:27
prosím přehlížejte hrubky - já je vidím ale už je pozdě
![]() |
| zerat | 18305 |
|
|
14.7.2011 9:10:35
Lízo, ale potom by děti do nějakých 8-10 let nesměli jezdit nikde na kole...připadá mi to jako holý nesmysl, protože cyklostezku nejblíž máme pár kilometrů... tudíž je posadíme k TV a nebo k PC? Podle mě by prostě víc měli být řidiči opatrní... Vzhledem k výšce a praporku by tam opravdu neměli, co dělat ani vozíky za koly. Tak já nevím. Je špatné, že je tam dítě a nebo je špatně, že jsou řidiči bezohlední a stále jen někam spěchající?
![]() |
| Líza | 17721 |
|
|
14.7.2011 9:05:42
Ono to vždycky jednou může být poprvý. A i ta výška, respektive to, že dítě není pořádně vidět, je důležitá - já bych prostě ani na takovouhle uličku dítě nepustila v tomhle věku (ostatně, nebezpečnou situaci mi v nějakém zmatku a momentální nesoustředěnosti před dvěma dny vyrobila i moje devítiletá, prostě dítě je dítě...).
|
| zerat | 18305 |
|
|
14.7.2011 9:02:11
Vzhledem k faktu, že tady dotyčný nebydlí týden, tak už by mohl malé děti očekávat, jelikož je to prostor před panelákem, kde jezdí běžně děti na koloběžkách, trojkolkách... Na nepřehledném úseku a na hlavní silnici nemá na volno co dělat to samozřejmě souhlasím, ale třeba naše starší takhle najezdila stovky kilometrů a opravdu bys hledala způsobilejšího cyklistu. Nikdy v životě nikomu nedala sebemenší záminku aby si stěžoval na její způsob jízdy - dospělí by se od ní mohli učit.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.