| zerat | 18305 |
|
|
14.7.2011 8:59:21
Lízo tříleté dítě nejelo po hlavní silnici ale po příjezdové komunikaci k paneláku, kde maximálně sem tam zaparkuje auto. Nicméně jela přehledně a při kraji. Na hlavní silnici jede na tyči - nikoliv sama.
|
| Líza | 17721 |
|
|
14.7.2011 8:58:05
Zerat, osobně bych tříleté dítě na normální silnici prostě nevzala, ať to umí sebelíp, to jen na okraj k tomu, jak bys trestala lidi se sluchátky a bruslaře jedoucí vedle sebe... tříleté dítě není schopné se dostatečně dobře rozhodovat na to, aby jezdilo po silnici, ostatně v tomhle věku má povoleno jezdit po chodníku a to z dobrého důvodu.
Co ale nechápu, že policajti neřeší, to jsou situace podobné té, kterou jsem viděla včera - bydlím na relativně vysokém kopci, na který vede frekventovaná silnice, po které jezdí auta, motorky, kola, ale taky autobusy a náklaďáky. Vídám často puboše tady z okolí, jak z toho fakt prudkýho kopce po tý asfaltce jezdí na bruslích nebo na skejtu. Včera jsem teda jela na kole a nic jsem neřešila, ale když tam jedu autem a nějaký takový tydýty v protisměru potkám, jen se modlím, protože pokud mi nějakej takovej vletí v lepším případě na kapotu, v horším pod kola, nemůžu udělat vůbec nic... |
| zerat | 18305 |
|
|
14.7.2011 8:54:52
a když Ti pes proskočí kočárem na chodníku uáááá to si určitě hodně natlučeš!
![]() |
| zerat | 18305 |
|
|
14.7.2011 8:53:21
Niki, ustrašeností o děti ano. Minulou sobotu jsem se málem s dcerkou utopila, cca 14 dní před tím do mě do auta napálil-nedal mi přednost Holanďan... několik dní před tím do mě najíždí při točení se s mobilem u ucha debil v autě... Na cyklostezce nemůžu v poobědovém čase pustit holku z tyče, protože bruslaři jezdí jako prasata... Na psi cinkáme už i preventivně - nicméně kolikrát je to na prd, protože psíčkaři mají pocit, že to je stezka určená právě k venčení psů... Včera jsem se několikrát viděla vytlačená ve škarpě... jo máš pravdu asi se bojím zbytečně
![]() |
| zerat | 18305 |
|
|
14.7.2011 8:49:40
Niki tam nejde o nebezpečnost jednotlivců, ale o nebezpečí pro to dítě. Ono já bych se těch řidičů zastala. Sama jsem náruživý cyklista a i děti mají kola rády, takže jezdíme s tyčí... a teď se mi nedávno stalo, že mi chlap málem nacouval v rychlosti do tříleté dcerce, která jela způsobně u kraje... Chlap byl policista a úplně nepříčetný, že tam holka nemá co dělat, že není vidět ve zpětném středovém zrcátku. Má praporek, reflexní vestu... ale bojím se, že víc pro její viditelnost udělat nemůžu a zase aby nemohla vůbec jezdit když to umí?
![]() ![]() |
| *Niki* | 19980 |
|
|
14.7.2011 8:45:28
Zerat, a na chodníku ti může pes proskočit třeba... kočárkem. Nepřeháníš to s tou ustrašeností a vnímání celého světa jako nebezpečného místa?
![]() |
| *Niki* | 19980 |
|
|
14.7.2011 8:44:30
Mám cyklovozík a pochopitelně sem s ním na silnici jezdila. Častěji ho používám jako kočárek a nákupní vozík, ale za kolo taky.
Zákon je nebetyčně hloupý a pokud něco, použiju argumentaci od Markéty alá odtahované vozidlo. Samotní cyklisti jsou často nebezpečnější. A vůbec nejvíce nebezpeční jsou řidiči, já bych vydala zákaz jízdy autem, a byl by klid hned. Argumentovat neohleduplností řidičů je na hlavu padlé. TAk pokutujme neohleduplné řidiče, ne? |
| Želvička78 | 56465 |
|
|
14.7.2011 8:43:03
A ještě jeden včerejší zážitek. Na obrovský světelný křižovatce jsem čekala na zelenou, naproti čekali motorkáři, asi 10 jich bylo a blikali doleva. Když byla zelená, hovádka se rozjeli a v klidu si odbočovali a proplejtali se tam mezi rovně jedoucíma autama a kolem cyklisty. No fakt jsem zírala
![]() |
| Želvička78 | 56465 |
|
|
14.7.2011 8:39:51
Souhlas, mně včera debil nedal přednost, protože držel u huby telefon a asi se nechtěl v telefonování omezovat, já v autě 2 malý děti, troubila jsem na něj, nehnul brvou
![]() |
| zerat | 18305 |
|
|
14.7.2011 8:33:51
Tak já nevnímám ani cyklostezky za bezrizikové :-( Nevím teda, jak je to v Praze a jiných městech, ale u nás je to tam do slova o hubu - osobně bych se i bála, že mi vozíkem proletí nějaký bruslař a nebo tam vletí nějaký pes na vodítku nějakého chytráka, který si pustí psa na vysouvacím vodítku několik metrů před sebe... Na silnicích není bezpečno - včera jsem koukala a x-krát se mi na trase celkem 300 km stalo několikrát, že chlap telefon na uchu a jede si za středovou čárou přímo na mě, když jsem jela s dcerkou na kole, tak chlap telefon na uchu a točí se směrem do nás... Myslím, že by měli za telefonování za jízdy brát řidičáky, jinak mi přijde, že nikdo neřeší zákaz telefonování za jízdy a ještě ti volové
sníží za telefonování strhávání bodů nepletu-li se a při cyklistice a bruslení by měli dávat min. 10 000 Kč pokuty za sluchátka v uších a jízdu vedle sebe... protože mi to přijde, že všude to začíná být úplně šílené. Lidi se bojí jezdit autem, na kole... ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.