| Lenka |
| • |
30.6.2004 19:22:13
Ahoj carambo, tak Sao Paulo je od nas dost z ruky...:-)Ja jsem si jiz za ty 2 roky celkem zvykla: neustale teplo, 10 minut od more, co vice si prat? ale styska se mi, to vis...chybi mi moje rodina a kamaradi.A Ty si ted kde, v Jizni Americe nebo v Cechach?
|
| Lenka |
| • |
30.6.2004 19:18:42
Ahoj Katko,
dekuji za prani...:-) Tak Ty si prekladatelka, take o tom premyslim ale nejdrive musim poradne vypilovat portugalstinu. Jinak jsem asi trochu Tvoje kolegyne - ucim tu totiz anglictinu. A co Tvoji brouckove,jak Te zlobi, koukam, ze mas 2!:-) |
| caramba |
| • |
28.6.2004 3:17:22
Lenko,
pokud nam to vyjde do Brazilie, tak to bude Sao Paulo. Dam vedet :-). A co ty, jak se ti tam libi, uz sis trochu zvykla? |
| Káťa,2 kluci | 2562 |
|
|
27.6.2004 13:40:44
Ahoj Lenko
já jsem se do týhle diskuze dostala spíš omylem, když jsme špatně klikla myší. Nejsme ani z J. Ameriky ani odjinud z ciziny, jen občas otravuju holky z USA,protože pracuju jako překladatelka a ony mi ochotně pomáhají sem tam s nějakým slovíčkem, které není ve slovnících. Přeju hodně štěstíčká, krásné, zdravé miminko a maximální pohodu v těhotenství i pak. |
| Lenka |
| • |
27.6.2004 3:28:38
Ahoj Carambo, jsem ve meste Cabo Frio,stat Rio de Janeiro. Kampak se budete stehovat vy?
|
| Lenka |
| • |
27.6.2004 3:27:24
Ahojky a diky za info. Zatim je vse v pohode, mam za sebou jiz 2 ultrazvuky, vysetreni krve a moce. AFP zde nedelali, vse delaji ultrazvukem. Do poradny chodim pravidelne a mimi jiz pekne kope :-)Snazim se byt co nejvice informovana ale znas to, jsem tehotna poprve, takze vse je nove. Vse cerpam z e zdejsich tehotenskych magazinu, z internetu...doma by to asi bylo stejne, jen bych mozna nebyla tolik nervozni...he he he...:-)Obcas mam pocit, ze to nikdy nemuzu zvladnout...Muj manzel me teda drzi nad vodou, uz ma zkusenosti jako otec, takze je vice v pohode.:-)
A co Ty, kde jsi v Jizni Americe? |
| caramba |
| • |
23.6.2004 18:14:54
Lenko,
v jakem meste jsi? Pristi rok se mozna do Brazilie stehujem.... |
| Káťa,2 kluci | 2562 |
|
|
21.6.2004 21:01:12
Netuším, jak to chodí v Brazílii, ale mám ještě alespoň trochu představu, co musí těhulka absolvovat u nás. Ty už bys měla mít za sebou minimálně jeden ultrazvuk, odběry krve a moči - vyšetření na krevní obraz, krevní skupinu, HIV pozitivitu, dělá se myslím i test na syfilis. To všechno na začátku. V 16tt se chodí na genetické testy (alfa feto-protein apod.), na základě jejich případného negativního výsledku se pak provádí odběr plodové vody. Těhulkám nad 35 nebo těm, které mají genetickou zátěž v rodině, se pak amniocentéza (odběr plodovky) provádí automaticky bez ohledu na věk či výsledek testu krve. Ve 20tt se provádí screeningový ultrazvuk. Tam je lékař schopen odhalit případné rozštěpy páteře, kontroluje činnost vnitřních orgánů (ledvin, žaludku apod.) Mě například během tohoto vyšetření dokonce u miminka spočítali, zda má všechny prstíčky na rukou a nohou :o)) Samozřejmě se dá ve 20tt určit pohlaví. Screeningový ultrazvuk se opakuje ještě někdy ke konci těhotesntví, ale nevím už přesně kdy. Krevní testy na kr. obraz, HIV a pod. jsou myslím, před porodem taky opakovány spolu s vyšetřením gynekologickým, které se zaměřuje na přítomnost nějaký nežádoucích "breberek" v pochvě, ty by během normálního porodu mohly nebezpečně infikovat miminko. Takže se v případě pozitivního výsledku nasazuje příslušná léčba. Během každoměsíčních návštěv v poradně (ke konci těhotenství jsou návštěvy častější) se kontroluje moč, ozvy dítěte, klasické gynekologické vyšetření apod.
Nic jiného mě už nenapadá, jestli máš nějaké otázky, ráda pomůžu. Zjistím, co se dá. :o)) Držím palce. MOje sestra rodila před lety v Rakousku, což je ve srovnání s Brazílií "za rohem", ale stejně je to jiné než u nás.. |
| Lenka - 19tt |
| • |
11.6.2004 1:02:27
Ahoj tehulky! Jmenuju se Lenka a ziju nyni jiz druhym rokem v Brazilii. Ted cekame mimi. Zajimalo by me, zda ma nektera z vas zkusenost s porodem v Brazilii? Ja jsem tehotna poprve, na vse koukam s vyvalenyma ocima a info schanim hlavne na internetu. Netusim co by me cekalo v Cechach a uz vubec netusim co me ceka tady. Diky! :-)
|
| Klara |
| • |
9.3.2004 15:53:34
Ahoj,pridam Ti rumunstinu.Kapesnik se rekne BATISTA.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.