| plaminek (Vojta+Ondra 18.6.04) | 21999 | 
| 
 | 
 21.1.2008 14:07:28 
Ahoj/dobrý den maminky a všichni kdo Lenku znáte, 
včera, v zatím neupřesněném čase se Lence za poměrně velkých komplikací narodila v Sydney malá "Leňa" (Lena). Jsou už obě spolu a v pořádku a já jako pyšná teta se vám jdu pochlubit a hlavně pokud vám Lenka slíbila nějaký E-mail, telefon ať víte že teď nějaký čas rozhodně nebude na příjmu. Jsem moc šťastná a hrdá jak to obě zvládly. teta Pavla  | 
| aluška | 
| • | 
 20.1.2008 16:26:58 
Díky za odpověď. Začínám klidnit, byla to taková bouře. Těším se. Vyrazíme nejdřív  za rok, na podzim (na náš podzim  
 . Práci bude mít asi právě ohledně přidělování práce návštěvníkům a imigrantům. Ted právě zjištujeme víc. Převezme to po kamarádce, která tam teď takhle pracuje. Na jižním ostrově. Prý je na NZ životní úrove%n nižší než u nás, ale přestavuju si to takové americké - auto, pračka, myčka nádobí snad je všude?  | 
| Lenka | 
| • | 
 17.1.2008 11:39:11 
Máme náhradní program, sraz v 10 dopoledne v www.foxstudios.lollipopsplayland.com.au v případě špatného počasí. Od února to pak už bude beze změn v tom Pyrmont Community Centre. 
To mě už poznáš i s mým miminem!  | 
| BaBaBa+Zoe28.6.04+Max19.10.07 | 25786 | 
| 
 | 
 17.1.2008 8:21:09 
Ahoj Leni 
no vzhledem k pocasi tam asi nedorazime. Tak snad v unoru. A jak se dari??? Co mimusek, jeste je v brisku???  | 
| Lenka | 
| • | 
 17.1.2008 8:04:49 
Nějak jsem nestihla se sem podívat.  
Zítra máme sraz na Coogee na dětském hřišti, jelikož minulý týden bylo v Darling Harbour děsné vedro a moc dětí. Hřiště na Coogee je napravo, tam jak je bazén pro ženy a děti. No ale teď to vypadá, že bude zítra snad pršet.. Každopádně od února jsme zpátky v Pyrmont Community Centre, tak kdyby ti nevyšel ten park, tak od února je to najisto každý týden na stejném místě. Jo a je to vedle info centra. Dám ti sem info, kde to bude ten poslední pátek v měsíci. Ještě jsem se nerozhodla.  | 
| BaBaBa+Zoe28.6.04+Max19.10.07 | 25786 | 
| 
 | 
 14.1.2008 21:58:25 
Ahoj Leni 
dik za vycerpavajici info. Budete tenhle patek v parku?? Je to to hriste hned u info centra?? Nejak si nevybavuji kde je IMAX. Tam bysme i dosli. Samozrejme dle pocasi. ![]()  | 
| Heidi | 57020 | 
| 
 | 
 14.1.2008 18:54:00 
Aluško, můžu se zeptat jak je možné získat práci na Novém Zélandu? Píšeš, že tam tvůj manžel má dostat práci. Předpokládám, že to je od nějaké konkrétní firmy? Nebo si tam zařídil nějakou práci na farmě? My když jsme tam cestovali, tak jsme tam mohli být bez víz max.3 měsíce. Potom vím že pro Čechy zavedli víza kvůli tomu, že tam někteří z nich to zneužívali a pracovali tam načerno a zůstávali tam delší dobu. Potkali jsme tam i takovou skupinku kluků, co tam údajně pracovali už dlouho a vrátit se nechtěli. No ale teď by se tam mělo zase jezdit bez víz, co jsem slyšela. Akorát jsem četla, že práce co je nabízená z NZ pro ČR je jen pro svobodné na farmách.  
 | 
| Jajakiwi | 20652 | 
| 
 13.1.2008 2:38:11 
Ahoj Alusko. 
My jsme uz tretim rokem v Aucklandu se dvema detma a jsme tu spokojeni. Puvodne jsme planovali jet na tri roky (ja v duchu pocitala max. s rokem nebo dvema) a ted uz mame vyrizenou rezidenci. Pro deti je to tu lepsi jak v Praze, tak neni co resit. Pokud tu chces rodit, meli byste mit pracovni viza min. na 2 roky, jinak si budes platit tehu peci a porod sama a to neni malo. S doktorama to zadna velka slava neni. Bud ti daji ATB nebo reknou, ze to prejde samo. Ze zacatku me to hodne vadilo, ale uz jsem si trochu zvykla. Na druhou stranu doktory tolik nepotrebujes, deti jsou tu zdravejsi jak v Praze. Zdrav. pece pro deti je zdarma nebo za minimalni poplatek, tusim 5 NZD (coz je cena tak dvou chlebu) Skolek se bat nemusis. Na anglicky nemluvici jsou tu zvykli, je tu spoustu imigrantu. Ve skolkach co znam, je vzdy min. jedno dite, co se nedorozumi. Statni skolky jsou levne, ale nefunguji tak jako v Cechach, ze do nich odlozi dite treba na cely den. Mensi (od tri nebo tri a pul let) chodi 3x tydne na 2.5 hod. odpol. Od ctyr nebo ctyr a pul let, zavisi na vytizenosti skolky, dochazi kazdy den na dopoledne. Je tu spousta soukromych skolek, ty jsou zas drazsi (cca 30 NZD za session), ale muzes tam dat dite na jak dlouho chces, byvaji lepe vybaveny a maji vic ucitelek. Na pouhy rok bych ale s detma urcite nejezdila, to je hrozne kratka doba. Pocitej, ze vam bude chvili trvat nez se zabydlite, zvyknes si na nove prostredi, najdes si nove zname. Ze zacatku je to docela tezke, budes na deti sama, zadne babicky, zadne kamaradky, manzel cely den v praci. A nez se stacis rozkoukat a zacnes si to tady uzivat, uz by ses mela balit domu.. Me se tu opravdu zacalo libit az po dvou letech a ted uz jsem tu stastna.  | 
| Aluška, 2letý divočák | 
| • | 
 11.1.2008 13:51:28 
Zdravím, je tu nějaká maminka z Nového Zélandu? Máme 2letého prcka, a můj muž asi dostane příští rok práci na NZ. Na jižním ostrově. Jaké máte zkušenosti s dětmi v této oblasti? Jaká je úroveň dětských doktorů, jsou drazí? A co pojištění?: 
Chtěli bychom jet všichni tři, na rok až dva. Problém ještě je, že plánujeme druhé mimi - to nevím, jestli je možné tam porodit a mít malé mimčo...a pak zvládat oba :-) Jsou tam nějaké školky, kam by mohl chodit i 3 letý cizinec? díky za pomoc. Budu ráda i za nějaký kontakt.  | 
| Heidi | 57020 | 
| 
 | 
 9.1.2008 21:16:25 
Ahoj holky, občas sem k vám nakouknu, i když už je to několik let co jsme ze Sydney doma. Docela mě zaujalo jak píšete o tom jednorázovém příspěvku Baby bonus - 5000AUD. To je něco jako v ČR porodné?  
Ještě tam holky existuje Paddyś market? Chodívali jsme tam občas v neděli, před zavíračkou tam prodávali za dolar plné krabice s ovocem.  | 
Povídání o bylinkáchChrudim  
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou  
Vítání sv. MartinaBlansko  
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  
Vánoční trhy v KuksuTrutnov  Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.